Επίσκεψη του Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας στον Δήμαρχο Εορδαίας

Τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά επισκέφθηκαν στο γραφείο του σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας Αναστάσιος Τσιλφίδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στην συνάντηση που ακολούθησε ο Παναγιώτης Πλακεντάς τόνισε ότι θεωρεί το Εργατικό Κέντρο κοινωνικό εταίρο της δημοτικής αρχής, στην προσπάθεια που θα καταβληθεί από όλους τους φορείς, για την μείωση της ανεργίας στην περιοχή μας και υπογράμμισε την αναγκαιότητα θωράκισης του ενεργειακού χαρακτήρα του Δήμου.

Την συζήτηση απασχόλησε έντονα το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης, κάτι το οποίο θεωρήθηκε τόσο από πλευράς Δημάρχου Εορδαίας όσο και από πλευράς της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου αδικαιολόγητα εσπευσμένη ενέργεια, η οποία ευλόγως προκαλεί ανασφάλεια στην περιοχή.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το ζητούμενο είναι η απόλυτη διασφάλιση μίας σειράς από θέματα όπως: οι θέσεις εργασίας, η απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης, η βιωσιμότητα της «Πτολεμαΐδας 5», οι μετεγκαταστάσεις οικισμών και η αποκατάσταση εδαφών.

Επίσης δεσμεύτηκαν για περαιτέρω συνεργασία αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, με παράλληλη ανάληψη πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση κατάρτισης ξεκάθαρου πλάνου και κατάθεσης ολοκληρωμένης πρότασης στην Κυβέρνηση, έτσι ώστε να μην πάει ο τόπος μας σε βίαιη απολιγνιτοποίηση αλλά σε μια δίκαιη μετάβαση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.