Η ομαδική εικαστική έκθεση των μελών του ΣΚΕΤΒΕ στην Κοζάνη



Το Δ.Σ. του Αρχείου Ιστορίας & Τέχνης, με αφορμή την ολοκλήρωση του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης 2019 με θέμα «Ο ΕΡΩΤΑΣ» ο μικρός κι ο μέγας, σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης των μελών του ΣΚΕΤΒΕ – Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος με τίτλο ¨Ο ΕΡΩΤΑΣ¨ ο μικρός κι ο μέγας, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Τεχνών Κοζάνης, από 21 Σεπτεμβρίου έως 8 Νοεμβρίου 2019.

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Έρωτας

Ο έρωτας είναι η σωματοποίηση ενός βαθύτατου ζωώδους ενστίκτου, του γενετήσιου που καθορίζει την επιβίωση και στις προχωρημένες κοινωνίες υπόκειται σε εθιμικούς κανόνες. Πλέον στις εξελιγμένες υπόκειται σε δικονομικούς προβλεπόμενους νόμους συμπεριφοράς και κοινωνικοποίησης.

Ο έρωτας αποτελεί μια ανακάλυψη της δυνατότητας ενός ατόμου που μπορεί να τον οδηγήσει σε ενότητα ή εκκρεμότητα. Ο έρωτας που μας ενώνει ή μας χωρίζει τραγουδήθηκε και περιγράφηκε από πολλούς.
47 Εικαστικοί από τον ΣΚΕΤΒΕ οραματίστηκαν τον Έρωτα με την δική τους εικαστική ματιά και δημιούργησαν έργα Ζωγραφικής , γλυπτικής, χαρακτικής, κεραμικής, ψηφιδωτού, Video Art, και μας τα παρουσιάζουν.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί δρώμενο, όπου ο ποιητής Γιώργος Δελιόπουλος θα απαγγείλει ποίηση με τη συνοδεία Αργεντίνικου tango (χορεύουν: Γλύκα Διονυσοπούλου και Μιχαήλ Μπιμπάσης).

Επίσης, άτομα της Κοζανήτικης Κοινωνίας θα διαβάσουν τα βραβευμένα ποιήματα, Μαθητών & Ενηλίκων που διακρίθηκαν στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης 2019, του Αρχείου Ιστορίας & Τέχνης.

Επιμέλεια έκθεσης: Γλύκα Διονυσοπούλου: Εικαστικός – Υποψήφια Δρ Ιστορίας της Τέχνης.
Υποστήριξη – Επικοινωνία: Φλώροι Εικαστικοί

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 στις 7:30 το βράδυ.
Διάρκεια έκθεσης: 21 Σεπτεμβρίου – 8 Νοεμβρίου 2019.
Ώρες επίσκεψης: Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο 10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10:00 π.μ. 2:00 μ.μ. και 7:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ. (Κυριακή κλειστά)
Επίσκεψη πέρα από το ωράριο ύστερα από συνεννόηση

Διεύθυνση: Μουσείου Τεχνών: Δελμούζου 1 – Κοζάνη.
Τηλ. επικοινωνίας: 24610 39559 και 6980021640
E-mail: arhiokesarias1@gmail.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.