Λουκέτο με δικαστική απόφαση σε Αδελφότητα Σερραίων που υποστήριζε ότι η γλώσσα των ντόπιων Σερραίων είναι η “Μακεδονική” και οι εθνικοί τους ήρωες οι Βούλγαροι κομιτατζήδεςΤην Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 βγήκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Σερρών το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση ανακοπής λειτουργίας της Αδελφότητας Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος με έδρα στην Ηράκλεια Σερρών. Την μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο κ. Γεώργιος Τατσιος τον Μάρτιο του έτους 2018 ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων με έντονο αίσθημα ευθύνης, υπερασπιζομενος τον Μακεδονικό Ελληνισμό.

Η δικη πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλιου 2019 όπου οι “επιστήμονες” που ήρθαν για να υπέρασπιστούν τον εναγομενο σύλλογο υποστήριξαν ότι η γλώσσα των ντόπιων Σερραίων είναι η σλαβική. Σε περιοδικό που εκδίδει ο εναγομενος σύλλογος αναφερεται ως γλώσσα των ντόπιων η “μακεδονική” ενώ αναγνωρίζονται ως εθνικοί ήρωες οι Βούλγαροι κομιτατζήδες κι ως εθνική εορτή η βουλγαρική ψευδοεπανασταση του Ιλιντεν, στην οποία σφαγιαστηκαν οι Έλληνες του Κρουσοβου το 1903.

Φυσικά τίποτα από αυτά δεν αναγράφονται στο καταστατικό του εν λόγω συλλόγου, καθώς αν το έκαναν δεν υπήρχε περίπτωση να εγγραφούν μέλη. Το συγκεκαλυμμενο καταστατικό δημιουργούσε κατάσταση σύγχυσης καθώς δεν διευκρίνιζε ποια είναι η ντόπια γλώσσα στην οποία θα μάθαιναν τραγούδια οι συμμετέχοντες, ούτε ποιες εθνικές εορτές θα γιόρταζαν τα μέλη του.

Οι δικαστικοί λειτουργοί αντιλαμβανομενοι την σοβαρότητα της κατάστασης και τις εθνικές προεκτάσεις που λαμβάνει η υπόθεση έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους. Αυτη η δικαστική απόφαση (αναμένεται να ασκηθεί έφεση) είναι η πρώτη ΝΊΚΗ του Μακεδονικού Ελληνισμού απέναντι σε μια ενορχηστρωμενη προσπάθεια αφελληνισμου της Μακεδονίας που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια και μας γεμίζει αισιοδοξία για σε ένα περιβάλλον κατάμαυρο.

ΤΕΛΙΚΆ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ…!

Θερμές ευχαριστίες στους νομικούς της ΠΟΠΣΜ και τον δικηγορικό σύλλογο Σερρών που έκανε παρέμβαση υπέρ της πρότασης του Εισαγγελέα για διάλυση του Σωματείου.

Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος
Τ.Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

2 σχόλια στο άρθρο “Λουκέτο με δικαστική απόφαση σε Αδελφότητα Σερραίων που υποστήριζε ότι η γλώσσα των ντόπιων Σερραίων είναι η “Μακεδονική” και οι εθνικοί τους ήρωες οι Βούλγαροι κομιτατζήδες

 1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους !
  Να γίνει κοινοποίηση στην κυρία Θεοδώρα Μητσοτάκη η οποία δήλωσε :
  Δεν υπάρχει καμία δύναμη που μπορεί να αλλάξει τη συμφωνία Πρεσπών -Θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε.
  Η παραφιλολογία είναι περί όνου σκιάς. Πηγή: iefimerida.gr 12-9-19.

  θα την τιμήσουμε.!!!! περί όνου σκιάς. !!!! Ας το διαβάσουν οι “πατριώτες” Νεοδημοκράτες…….και οι βουλευτές της Ν.Δούλας.
  Δηλαδή τα συλλαλητήρια έγιναν περί όνου σκιάς. Αυτό συνιστά ύβρι !

  Σε αντίθεση :
  Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι κακή συμφωνία, είναι προδοτική συμφωνία. Και ουδέποτε η ιστορία σεβάστηκε την προδοσία.
  Γιώργος ΚασιμάτηςΟμ. Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμβουλος του Α. Παπανδρέου. 4 Σεπτεμβρίου 2019 στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

 2. Περιμένουμε την κατάργηση της τασιε
  Κάντε κάτι όλα τα άλλα είναι μπούρδες οι σύλλογοι δεν παίζουν παιχνίδι αλλού παίχτηκε το όνομα εκεί πολεμάμε μην κανετε μικροπολιτικη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.