Τι λέει ο εκπαιδευτής σκύλων Γιώργος Σέγκας από την Κοζάνη για το νέο τραγικό περιστατικό επίθεσης ροτβάιλερ σε μωρό 3 μηνώνΣτο KOZANILIFE.GR μίλησε ο εκπαιδευτής σκύλων και ιδιοκτήτης του Κυναθλητικού Ομίλου WHITE GHOSTS στην Κοζάνη, Γιώργος Σέγκας, ο πλέον ειδικός πάνω στους σκύλους, για το νέο τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στα Γλυκά Νερά με το θάνατο του μωρού έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε από ροτβάιλερ.

«Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα… Στην Ελλάδα υπάρχει ένας κανόνας ,αν δε πεθάνουν 20 άνθρωποι από την ίδια αιτία δεν αλλάζει ο νόμος. Η εκπαίδευση σκύλων θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική. Επίσης, πρέπει να γίνεται αξιολόγηση ικανότητας ιδιοκτήτη για όποιον θέλει να έχει σκύλο πάνω από 5 κιλά! Ο σκύλος δεν είναι παιχνίδι ούτε κάτι για το σπίτι. Τα παιδιά και οι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν μόνο από την επιθετικότητα του μεγαλόσωμου σκύλου αλλά και από ατύχημα λόγο ενστικτωδώς συμπεριφοράς».

Ο Γιώργος Σέγκας εξήγησε πως η συγκεκριμένη ράτσα σκύλου είναι ανθρωποκεντρική, δένεται με την οικογένεια και έχει πολύ καλή σχέση με τον άνθρωπο:

«Τα ροτβάιλερ θεωρούνται σιωπηλοί παρατηρητές. Ακούει, βλέπει, δεν μιλάει, αλλά αν χρειαστεί επεμβαίνει αμέσως με αποφασιστικότητα. Είναι πολύ πιστά σκυλιά, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, απλά θέλει έμπειρο και υπεύθυνο ιδιοκτήτη και οπωσδήποτε εκπαίδευση».  

Για τη συγκεκριμένη φυλή πριν 3 χρόνια ο Κυναθλητικός Όμιλος White Ghosts είχε διοργανώσει ειδικό ενημερωτικό σεμινάριο στην Κοζάνη για την ενημέρωση των ιδιοκτητών της φυλής, με τίτλο «Συνάντηση ROTTWEILER – H φυλή που αδικήθηκε».

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

24 σχόλια στο άρθρο “Τι λέει ο εκπαιδευτής σκύλων Γιώργος Σέγκας από την Κοζάνη για το νέο τραγικό περιστατικό επίθεσης ροτβάιλερ σε μωρό 3 μηνών

 1. Απλά λιτά και ταπεινά

  - Edit

  Απαντήστε

  Το πρόβλημα είναι ότι τα παίρνουν για μόδα και για εφέ. Τατουάζ αναβολικά και ροτβάιλερ η μόδα της εποχής μας και όλα αυτά από ανθρώπους αμαθής και δίχως παιδεία.. Μην πάμε να συγκρίνουμε τα ζώα με τους ανθρώπους ημαρτον. Κόψτε το παραμύθι με της αγάπες .Για τον άνθρωπο είναι ο καλύτερος φίλος ο άνθρωπος και για τον σκύλο ο σκύλος τέλεια και παύλα.
  Πάμε βάζουμε μέσα στο σπίτι σκυλί γιατί δεν προσπαθήσαμε να κοιμηθούμε ένα βράδυ μέσα σε σπιτάκι σκύλων να δούμε πως είναι . Το κάθε πλάσμα εκτελεί κάποιους νόμους της φύσης και για αυτά που είναι προγραμματισμένα, μόνο ο άνθρωπος είναι το πιο παράλογο και άναρχο πλάσμα που τα έχει ισοπεδώσει όλα . Τα ροτβάιλερ έχουνε καταγράψει πολλές επιθέσεις κατά ανθρώπον ,είναι έτσι η δεν είναι ? Μην ψάχνετε να βρείτε δικαιολογίες είναι από την φύση αυτού του σκύλου να έχει φονικο ένστικτο ,δεν αλλάζει . Πως ο άνθρωπος έχει την πονηριά και την Κάκια ετσι αυτά έχουν την επιθετικότητα. Όσο και να τα εκπαίδευσης . Τέλος .

 2. Δυστυχώς κύριε εκπαιδευτή στο συγκεκριμένο τραγικό συμβάν δεν έφταιγε η έλλειψη εκπαίδευσης από επαγγελματία . Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε ένα παιδάκι με έναν σκύλο , όσο καλά εκπαιδευμένος και να είναι. Πιστεύω ότι θα το ξέρετε και ο ίδιος , δεν πιστεύω να μπορείτε ούτε εσείς ούτε και κανένας άλλος να δώσει εγγυήσεις στο να εμπιστευτούμε έναν σκύλο με ένα παιδί μετά από εκπαίδευση. Θα έλεγα πως θα ήταν υποχρεωτική μια διαδικασία επιμόρφωσης των υποψηφίων ιδιοκτητών σκύλων (αξιολόγηση ικανότητας ιδιοκτητών όπως είπατε) , και όχι η εκπαίδευση των σκύλων.

  1. Με την ίδια λογική δε θα, πέρναμε και δίπλωμα οδήγησης ή υποχρεωτικά!
   Το δίπλωμα οδήγησης δεν εγγυάται ότι δε θα σκοτωθείς, απλά πέρνεις στοιχειώδης γνώσεις για να βγείς στο δρόμο. Είναι το ίδιο αυτός που δε ξέρει να οδηγάει και έχει αυτοκίνητο με αυτόν που ξέρει και έχει και δίπλωμα? Σαφώς οχι!
   Αυτό σημαίνει υποχρεωτική εκπαίδευση!

  2. Μάλλον δεν έχετε ακούσει συνεντεύξεις του Κυρίου Σεγκα όπου λέει επαναλλειμενα ότι ποτέ δεν αφήνουμε σκυλιά και παιδιά στο ίδιο χώρο χωρίς επιτήρηση από κάποιον γονέα ..όπως επίσης και έχει τονίσει κατά επανάληψη ότι δεν παίρνουμε η αγοράζουμε σκυλιά ανάλογα με τα γούστα μας αλλά ανάλογα με το τρόπο ζωής μας (αν είμαστε π.χ μια οικογένεια με παιδια …αν είμαστε ελεύθεροι. πόσες ώρες την ημέρα δουλεύουμε και έχουμε να διαθέσουμε στο σκυλί μας …έτσι ο κύριος Σεγκας θα προτείνει τη κατάλληλη ράτσα και όχι αυτό που είδαν υποψήφιοι ιδιοκτήτες σκύλων στο ίντερνετ και ενθουσιάστηκαν …Και τέλος ΑΝ ξέρατε τον Κύριο Σεγκα θα ξέρατε ότι δεν εκπαιδεύει ΜΟΝΟ σκυλιά αλλά ΚΑΙ ανθρώπους…κανένας δεν φεύγει από το εκπαιδευτήριο του αν δεν έχει εκπαιδευτεί σωστά για το πώς θα συνεχίσει μετά την εκπαίδευση του Αφού φύγει από το εκπαιδευτήριο…για θέματα ασφάλειας νόμους και κανονισμούς για το πώς θα συνερπαξουν άνθρωπος και κατοικίδιο με αρμονία και ασφάλεια …Μάλλον δεν γνωρίζατε για τα σεμινάρια που έκανε αφιλοκερδώς στις φιλοζωικές για να εκπαιδεύσει ανθρώπους σωστά ) Μάλλον δεν γνωρίζατε καθόλου για τη δράση και το έργο του Κυρίου Σεγκα …Και τέλος όσο αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό το σκυλί αυτό προ υπήρχε και ζούσε μέσα στο σπίτι και ξαφνικά το έβαλαν έξω ..δίνανε μεγαλύτερη σημασία στο μωρό όπως είναι φυσικό και τον έβαλαν στο μπαλόνι σε ένα μικρό χώρο…..!!! Έβγαλε ζήλεια το σκυλί και περίμεναν μια σιτα να κρατήσει έξω ένα Ροτβαιλερ το οποίο λίγο πολύ ξυπνάει μνήμες και θυμίζει το τελευταίο περιστατικό με Ροτβαιλερ στη Κοζάνη που κατασπαράξαν το παιδί γιατί και ΑΥΤΟΙ είχαν ένα πλέγμα που μόνο για Ροτβαιλερ δεν ήταν!!!! Φόνος από αμέλεια και αμάθεια! Και δεν ζηλεύουν μόνο τα Ροτβαιλερ αλλά όλες οι Ράτσες σκύλων αν δεν έχουν εκπαιδευτεί σωστά και να έχουν κοινονικοποιηθει …Και τέλος και ίσως σου κανει και έκπληξη αυτό αλλά οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων θεωρούν χάσιμο χρόνο η εκπαίδευση σκύλων γιατί όπως λένε και οι ίδιοι δεν χρειαζεται να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους Αφού λένε ” και εγώ μόνος μου το εκπαιδεύσω ” Η εκπαίδευση όμως δεν είναι σηκω πάνω κάτσε κάτω είναι μια ολόκληρη επιστήμη αλλά ο Έλληνας πιστεύει τον εαυτό του ανώτερο από εκείνον που κάνει αυτή τη δουλειά χρόνια που η μελέτη πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο δεν σταματάει ποτέ…Όλοι ξέρουν καλύτερα ΑΡΑ γιατί να πάνε να εκπαιδευτούν οι ίδιοι!!

  3. “Δυστυχώς κύριε εκπαιδευτή στο συγκεκριμένο τραγικό συμβάν δεν έφταιγε η έλλειψη εκπαίδευσης από επαγγελματία . ” Αυτό Το σκυλί ήταν εκπαιδευμένο από επαγγελματία;;; Εσείς κύριε Ανώνυμε που γράψατε αυτό το σχόλιο από πάνω Για πες μας ποιος είναι αυτός ο επαγγελματίας νόμιμος εκπαιδευτής που είναι εγγεγραμμένος στο ΚΟΕ κυναθηλιτικο όμιλος Ελλάδας που εκπαίδευσε αυτό το σκυλί για να πάρουμε απευθείας από αυτόν συνέντευξη για το συγκεκριμένο σκυλί μιας και αφήσατε να εννοηθεί ότι έχει εκπαιδευτεί!! Γιατί κάτι μου λέει όχι μόνο δεν εκπαιδεύτηκε αλλά και να εκπαιδεύτηκε δεν ήταν καθόλου από νόμιμο εκπαιδευτή και το λέω αυτό γιατί αν είχε εκπαιδευτή σκυλί και ιδιοκτήτες δεν υπήρχε περίπτωση το σκυλί να ήταν μόνιμ α αγριεμένο ούτε θα ζούσε σε μια βεράντα μικρη και ΑΝ είχε εκπαιδευτεί σωστά η μητέρα ΔΕΝ υπήρχε περίπτωση να αφήσει μια σιτα να είναι το μοναδικό χωρισμα ανάμεσα στο μωρό και το σκυλί.( ειδικα τετοιας ρατσας ) .!!! Πετάξατε ένα σχόλιο δίχως διευκρινήσεις και έτσι δεν θα το λαβουμε υπόψιν μας . Και ο Κύριος Γιώργος Σεγκας δεν έχει δώσει ποτέ εγγυήσεις για να αφήσει κάποιος σκυλί με παιδί διχως επίβλεψη είναι κάτι που το λέει συνέχεια γιατί πολύ απλά όπως Εχει ξανά πει το σκυλί είναι ζώο στο φινάλε !! Και για να τελειώνουμε επίσης γράφετε “έλεγα πως θα ήταν υποχρεωτική μια διαδικασία επιμόρφωσης των υποψηφίων ιδιοκτητών σκύλων (αξιολόγηση ικανότητας ιδιοκτητών όπως είπατε) , και όχι η εκπαίδευση των σκύλων.” Εδώ διαφωνούμε στο σημείο που λέτε δεν χρειάζεται να εκπαιδεύεται ο σκύλος τέτοιες αντιλήψεις και δηλώσεις είναι ο λόγος που έχουμε τόσα πολλά αθώα θύματα!! Πρέπει να εκπαιδεύονται Οι ιδιοκτήτες ΚΑΙ τα σκυλιά αλλά για να προβείτε σε τέτοιες τολμηρές δηλώσεις να φανταστώ είστε εκπαιδευτής σκύλων η κάτι άλλο παρόμοιο πάνω σε αυτό το αντικείμενο;;

  4. Μόλις διάβασα σε άρθρο που ανέβασαν στο Makeleio ότι το σκυλί το συγκεκριμένο ΔΕΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΕ ΠΟΤΕ !! Αυτό Το γράφω σε απάντηση σε έναν ανώνυμο που έγραψε σχόλιο από πάνω λέγοντας οτι” Δυστυχώς κύριε εκπαιδευτή στο συγκεκριμένο τραγικό συμβάν δεν έφταιγε η έλλειψη εκπαίδευσης από επαγγελματία . ” Γιατί για μια ακόμα φορά σκυλί δολοφονησε παιδί το οποίο δεν ήταν εκπαιδευμένο ούτε εκείνο ούτε οι ιδιοκτήτες αλλά φυσικά εσείς γράψατε ότι αυτό δεν χρειάζεται!!

  1. Το 600 ευρω που το βρήκατε εσείς δεν ξέρω!! Και σας πληροφορώ ότι στον τομέα του είναι ο πιο φθηνός αν υπολογίσεις ότι Στη Θεσσαλονίκη οι τιμές πλησιάζουν το χιλιάρικο ΚΑΙ όπως επισήμανα και νωρίτερα έχει κάνει και σεμινάρια αφιλοκερδώς όπως επίσης ΑΝ κάποιος δεν έχει τη πολυτέλεια όπως λέτε θα μπορούσε να γραφτεί στον Όμιλο με ένα μικρό ποσό που ουτε αγγίζει τα 100 ευρώ το χρόνο και κάθε Σάββατο που γίνονται οι συγκεντρώσεις θα μπορούν μαζί με τον εκπαιδευτεί να ενημερώνονται για θέματα εκπαίδευσης υγεια και ευζωια ..άλλοι πηγαίνουν και δουλεύουν τα σκυλιά τους ..Έχετε τέτοιο εκπαιδευτή στη πόλη σας και ούτε γνωρίζετε για της δραστηριότητες του Ομίλου και ούτε το εκμετάλλευεστε…όπως είπα ο Έλληνας τα ξέρει όλα!!! Και όποιος παίρνει ένα σκυλί ειδικά το πρώτο χρόνο γνωρίζει πολύ καλά ότι τροφές εμβόλια κτλ ξεπερνάει το κόστος που μου αναφέρατε από πάνω…Και όταν παίρνεις τέτοιο σκυλί η εκπαίδευση του σκύλου και ιδιοκτητών είναι υποχρεωτική και απαραίτητη και ΑΝ το είχαν κάνει σήμερα μια μάνα δεν θα έκλαιγε και ένα σκυλί δεν θα όδευε προς τη θανατο!! Στο εξωτερικό προ του πάρει κάποιος σκύλο περνάνε από ολόκληρες διαδικασίες όμοιες με αυτές για υιοθέτηση παιδιών…Ούτε σε Αλλ’ η χώρα θα δείτε αδέσποτα σκυλιά που ορμάνε και επιτειθονται σε ανθρώπους γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν σκυλιά στους δρόμους!! Αν δεν έχεις χρήματα να εκπαίδευσης το σκυλί σου τότε ΜΗΝ πάρετε σκυλί…όπως επίσης αν δεν μπορείς να στείλεις το παιδί σου σχολείο τότε μη κάνεις Παιδιά !! Γιατί κανέναν από τα δύο δεν φταίνε για τους λάθους αποφάσεις γονιών και ιδιοκτητών και μετά περιμένετε να έχει ένα σκυλί/,παιδί παιδεία χωρίς τη σωστή επιμόρφωση..Ε αυτό δεν γίνεται και όπως είπα ενημερωθείτε για της δραστηριότητες του Ομίλου για όσους δεν μπορούν να διαθέσουν κάποια χρήματα για τη σωστή εκπαίδευση του σκύλου σας !! Και ότι μερικοί δεν θέλουν σκυλιά μέσα στο σπίτι τους είναι το δικαίωμα του καθενός αλλά εσείς που δεν θέλετε σκυλί μέσα στο σπίτι μην κατηγορείτε αυτούς που εχουν/θέλουν σκυλί μέσα στο σπίτι γιατί και αυτό είναι ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ δικαίωμα!!

  2. Γράφετε ότι “όταν η εκπαίδευση τους στοιχίζει 600 ευρώ το μήνα ” αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάθε μήνα πληρώνετε 600 ευρώ. πρώτων αν πάτε το σκυλί σας από κουτάβι για βασική υπακοή δεν στοιχίζει τόσο !!! Και δεύτερον αυτό είναι το συνολικό ποσό που θα πληρώσετε για ΟΣΟ κρατήσει η εκπαίδευση .

 3. Ότι δλδ πρέπει να εμπιστευτώ το σκυλί να είναι μέσα στο σπίτι μαζί με τα παιδιά μου ε δν νομίζω τόσες επιθέσεις σκύλων έχουν γίνει ε όχι κ να τα βάζουμε στα σπίτια μας δίπλα με τα παιδιά μας.

 4. Εγω λεω να εκπαιδευσετε πρωτα τους ιδιοκτητες των σκυλων γιατι η παροιμια λεει ο σκυλος γινεται σαν το αφεντικο του

 5. Καταρχήν δεν νομιζω οτι υπσρχει λογος οταν κανεις οικογενεια και παιδια να έχεις σκυλο…. εκτος και αν υπαρχει αυλη σε ειδικα διαμορφωμενο και μεγαλο χωρο για τον σκυλο(δεν χρειαζεται να ειναι δεμενος και ουτε να ειναι σε 3 τετραγωνικά ο σκυλος..θελει χωρο)2ον μια ζωη εχω σκυλια ποτε δεν χρειαστηκε εκπαιδευτής αρκει να ασχοληθεις ο ιδιος με τον σκυλο σου να μπεις στην ψυχολογια του μην λεμε χαζα τωρα μαθαμε εκπαιδευτες κ.τ.λ..μια ζωη υπηρχανε σκυλια στις αυλες δν εμφανιστηκαν τωρα μεγαλώσαμε με σκυλια ολοι μας…απλα τωρα τα βαζουνε σε μια βεραντα δεν ασχολειτε κανεις με το ζωο…λογικό να γίνεται βιαιο ….οποιος παρει σκύλο απλά πρεπει να ξέρει οτι πραγματικα είναι σαν ενα παιδι..θελει τον χρονο του αγαπη..χωρο και να του μαθεις κάποια πραγματα αυτονόητα χωρις εκπαιδευτές κ.τ.λ …η για καποιον που δν ειχε σκυλο και το πηρε γιατι εγινε μοδα τότε ας παει σε εκπαιδευτή θα τον βοηθήσει…

   1. Τα σκυλιά εινα μόνον για αυτούς που έχουν χρόνο και χώρο να τα έχουν . Πότε δεν είχα σκύλο παρόλο που τα αγαπάω ότι και να είναι αυτό που πιστεύω το παιδί θα έπρεπε να είναι στην προστασία των γονέων . Μια ερώτηση σε αυτούς που γνωρίζουν από σκυλιά γνωρίζουν τα σκυλιά το ότι προκαλούν κακό στον Άνθρωπο , γνώμη μου είναι όχι Κατ, εμένα φταίει ο Ανθωπος και όχι το σκυλί .

  1. Σωστός πες τα ντε….Μάθαμε όλη εκπαίδευσή και εκπαίδευση…Ο καθένας στο μέρος του που του ορίζει η φύση..

 6. 1)Υποχρεωτικη εκπαιδευση πριν την αγορα σκύλου
  2)Εξετασεις θεωρητικές 1h15min σε ειδική αίθουσα με 30 ερωτησεις από τις οποίες πρέπει να απαντηθούν σωστα τα 4/5 αυτων (δηλαδη 24ερωτησεις ) και πρακτικες 1h παρουσια του εκπαιδευτη και ενός έμπειρου εξεταστή από τη Φιλοζωική εταιρεία άλλης πόλης από αυτής που θα εξεταστεί ο υποψήφιος (ώστε να μη γνωρίζει προσωπικά ο υποψήφιος προς εξέταση τον εξεταστή)
  3)Εάν ο υποψήφιος κριθεί ΕΠΙΤΥΧΩΝ τότε θα του απονέμετε ΠΙΣΤΟΙΠΟΗΤΙΚΟ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΣΙΤΩΝ ΖΩΩΝ
  4)Σαφέστατα ενοείτε ότι η κατοχή οικόσιτου ζώου σημαίνει ότι η οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός σπιτιού΄ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ τον ιδιοκτήτη ο οποίος θα πρέπει να κρατά μαζί του και τα βιβλιάρια υγείας του τετράποδου φίλου…

  ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ θα αποφευχθούν τέτοια ΗΛΙΘΙΑ συμβάντα

  *ΣΧΟΛΙΟ : Tα παραπανω μπορούν να εφαρμοστουν υπό την προυπόθεση ότι ο υποψηφιος ΔΕ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ να λαδώσει τον εξεταστή..

 7. Από τότε που αυξήθηκε η ανεργία αυξήθηκαν και οι ιδιοκτήτες σκύλων!! Αλλιώς όποιος δουλεύει δεν έχει χρόνο για τέτοια από την άλλη επειδή οι μάνες βαριουνται να ασχολούνται με τα παιδιά τους τους παίρνουν σκύλο και ησυχάζουν και ταλαιπωρούμαστε εμείς από τα γαυγισματα που ακούγονται στα μπαλκόνια! Και τέλος φιλοζωία δεν είναι αυτός που τραβολογει ένα ζωντανό με το λουρί που ενώ είναι Αϊ σαρκοφάγο το έκανε παμφάγο δίνοντας του να φάει ακόμη και φασολάδα και αναγκάζοντας το ζώο να ζει όπως ο άνθρωπος γιατί απλούστατα ο άνθρωπος είναι εγωιστής και σκέφτεται μόνο το εγώ του .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.