Το μήνυμα του Δημάρχου Βοΐου Χρήστου Ζευκλή με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς



Σήμερα, είναι η αρχή μιας νέας σχολικής χρονιάς. Θα καθίσετε στα θρανία της τάξης του σχολείου σας. Σε αυτά τα θρανία, δεν θα μαθητεύσετε δώδεκα συνολικά χρόνια της ζωή σας, με μοναδικό στόχο να αποκτήσετε το απολυτήριο ή να εξασφαλίσετε μια θέση στο πανεπιστήμιο.

Το σχολείο θα σας εφοδιάσει με την γνώση για να ξεπεράσετε τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν στην ζωή σας. Το σχολείο θα σας δώσει τις βάσεις για να γίνετε ένα χρήσιμο μέλος της κοινωνίας, που θα σέβεται τον συνάνθρωπο, τους νόμους της πολιτείας και το περιβάλλον. Στο σχολείο θα μάθετε να θέτετε στόχους στην ζωής σας. Το σχολείο θα σας διδάξει, ότι τον κόσμο που ζούμε, θα πρέπει να τον αφουγκραζόμαστε και να μην μένουμε αμέτοχοι στην επίλυση των προβλημάτων που θα προκύπτουν. Στο σχολείο θα κατανοήσετε γιατί πρέπει να φυλάτε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε ένας τόπος με βαριά κληρονομιά και μεγάλη ιστορία. Αναφέρθηκα μόνο σε κάποια από αυτά που θα μάθετε στο σχολείο.

Στο Βόιο πολλά από τα σχολεία μας κτίστηκαν με τα χρήματα των ευεργετών μας, τον μόχθο και την προσωπική εργασία των προγόνων σας. Οι οποίοι αναγνώρισαν, διανύοντας ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους, την αξία που έχει η παιδεία. Χάρης την προσφορά τους, η περιοχή μας, αναδείχτηκε για την μεγάλη συμβολή της, στα γράμματα, σε περιόδους δύσκολες.

Τέλος, έχουμε και εμείς ένα χρέος προς σε σας. Μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, που δυστυχώς επικρατούν εδώ και πολλά χρόνια στην πατρίδα μας, πρέπει να συνδράμουμε στην πορεία σας και να επιλύουμε κάθε πρόβλημα που θα ανακύψει, δίνοντας τα απαραίτητα υλικά εφόδια.

Καλή Σχολική Χρονιά!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.