Δημοτική Κίνηση Κοζάνη Τόπος να Ζεις: Νέα Δημοτική Αρχή και νέα πλειοψηφία στο Δήμο Κοζάνης – Αναμένουμε το πλαίσιο της προγραμματικής σύγκλισης των παρατάξεων



Στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κοζάνης της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου, πέρα από την διαδικασία εκλογής προεδρείου του Δ.Σ. και εκλογής των μελών των επιτροπών, αλλά και την ανακοίνωση των αντιδημάρχων, στους οποίους και ευχόμαστε κάθε επιτυχία, προσδιορίστηκε με σαφήνεια η νέα πλειοψηφία καθώς από τις παραπάνω επιλογές προκύπτει η συνεργασία των τριών παρατάξεων, του Δημάρχου κ. Μαλούτα, του κ. Σημανδράκου και του κ. Μιχαηλίδη.

Αναγνωρίζουμε ότι η νέα πραγματικότητα που διαμόρφωσε ο Κλεισθένης επιβάλει σε ένα βαθμό, την συνεργασία των παρατάξεων ώστε να υπάρξει ομαλή λειτουργία του Δήμου, αυτό όμως που δεν είδαμε ακόμα είναι το πολιτικό πλαίσιο της παραπάνω συνεργασίας. Όπως όμως είχαμε την ευκαιρία να τονίσουμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι συνεργασίες δεν θα πρέπει να εδράζονται μόνο στην κατανομή των ρόλων της διοίκησης μεταξύ των παρατάξεων αλλά σε προγραμματικές συγκλίσεις και συνθέσεις, που θα πρέπει να είναι γνωστές στους δημότες . Η κατανομή των ρόλων θα πρέπει να έπεται του πολιτικού πλαισίου το οποίο και ακόμα δεν είδαμε.

​Αναμένουμε το επόμενο διάστημα, από τη νέα πλειοψηφία που διαμορφώθηκε, να αποδείξει ότι προηγήθηκε ο αναγκαίος πολιτικός διάλογος και επιτεύχθηκε η αναγκαία συναίνεση σε μια σειρά από σημαντικά τοπικά ζητήματα, ανακοινώνοντας το κοινό πολιτικό πλαίσιο.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι διακηρύξεις όλων των επικεφαλής των παρατάξεων περί προγραμματικών συγκλίσεων, δεν είναι απλά ένα κενό γράμμα ή ένα σύνθημα που θα καλύπτει την έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου για όλα τα ζητήματα του Δήμου.

‌​Εμείς όπως έχουμε ήδη αναφέρει, θα προσπαθήσουμε να εκπληρώσουμε με τον καλύτερο τρόπο την αποστολή που μας ανέθεσαν οι πολίτες λειτουργώντας ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, με προτάσεις και θέσεις για όλα τα θέματα του Δήμου μας, αποφεύγοντας τη στείρα αντιπολίτευση, που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν, αλλά ασκώντας, όπου απαιτείται, εποικοδομητική κριτική στα πεπραγμένα της νέας Δημοτικής πλειοψηφίας, προς όφελος των συνδημοτών μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.