«100 χρόνια Γενοκτονίας – Αγώνας σε δύο μέτωπα»: Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στην Κοζάνη



Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης «ΕΥΞΕΙΝΟΣ», η Θεατρική Ομάδα Βατερού και οι Ενεργοί Πολίτες Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

«100 ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ – ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΤΩΠΑ»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού.

Για την Σ.Ε.

Γιώργος Τότσκας
Ιερεμίας Δαβιδόπουλος
Σάββας Αλεξανδρίδης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “«100 χρόνια Γενοκτονίας – Αγώνας σε δύο μέτωπα»: Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στην Κοζάνη

  1. ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ 2019 : Αποχή των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. για τη γενοκτονία των Ποντίων

    Pontos News

    Ο Ευρωβουλευτής καθηγητής Νότης Μαριάς ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
    ο καθηγητής επισήμανε: «Η αναγνώριση εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί πλέον μια ιστορική αναγκαιότητα, πολύ, δε, περισσότερο φέτος, που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων από την Τουρκία. Το 1919, μετά την απόβαση του Κεμάλ Πασά στη Σαμψούντα του Πόντου, οι Νεότουρκοι προχώρησαν σε μαζικές σφαγές και δολοφονίες εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου. Άντρες, γυναίκες και παιδιά ήταν τα θύματα της γενοκτονίας που ξεπέρασαν τις 350.000. Εκτελέσεις, βιασμοί, καταναγκαστικά έργα στα τάγματα εργασίας οδήγησαν στο θάνατο τους Ποντίους αδερφούς μας. Και πρόκειται για γενοκτονία, γιατί οι Έλληνες του Πόντου δολοφονήθηκαν επειδή ήταν Έλληνες και Χριστιανοί.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.