Ο απολογισμός για τα 5 χρόνια της Δημοτικής Κίνησης Κοζάνη Τόπος να ζεις στον Δήμο Κοζάνης

Την πρώτη του Σεπτέμβρη του 2014 η παράταξη μας ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου Κοζάνης, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου του ίδιου έτους. Κληθήκαμε να διαχειριστούμε τα ζητήματα του Δήμου Κοζάνης μέσα σε ένα ασταθές και δύσκολο περιβάλλον, τόσο για την χώρα όσο και για την περιοχή. Παρά την έλλειψη πείρας αλλά και τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε εκτιμώ πως καταφέραμε να θέσουμε γρήγορα τους στόχους και να αρχίσουμε να υλοποιούμε τον σχεδιασμός μας.

Το γενικότερο πολιτικό περιβάλλον εκείνη την εποχή χαρακτηριζόταν από έντονη πολιτική και οικονομική αστάθεια και αβεβαιότητα που δυσχέραινέ σημαντικά την υλοποίηση του σχεδιασμού μας. Παράλληλα θα έπρεπε να μελετήσουμε το εσωτερικό περιβάλλον του Δήμου Κοζάνης, ιδιαίτερα από μια μακρά διοίκηση μιας δημοτικής αρχής στον Δήμο Κοζάνης.

Τοπικά η περιοχή είχε εισέλθει εδώ και χρόνια σε μια περίοδο ιστορικής μετάβασης του παραγωγικού και κοινωνικού περιβάλλοντος με τις συνέπειες αυτής της αλλαγής να είναι πλέον εμφανείς. Τούτη η πραγματικότητα απαιτούσε την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών όπως και πράξαμε.

Το Γενικότερο Πολιτικό Σκηνικό

Το 2015 ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για την χώρα με μεγάλες πολιτικές αναταράξεις που όμως σε μεγάλο βαθμό επηρέασαν και την τοπική αυτοδιοίκηση. Έτσι το πρώτο μας διάστημα επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την παραπάνω συνθήκη. Εκλογές τον Ιανουάριο του 2015, δημοψήφισμα και έπειτα capital controls και ξανά εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015. Η παραπάνω εξελίξεις δεν επέτρεψαν σε μεγάλο βαθμό να ξεδιπλωθεί η υλοποίηση του σχεδιασμού και σε συνάρτηση με την οικονομική δυσχέρεια επηρέασαν δραματικά και τον Δήμο Κοζάνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι χρηματοδοτήσεις από το κεντρικό κράτος σταμάτησαν να έχουν την γνωστή περιοδικότητα, ενώ μειώθηκε δραματική η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών με σημαντικές συνέπειες και για τα οικονομικά του Δήμου μας.

Εσωτερικό Περιβάλλον

Αναγνωρίσαμε από την αρχή ότι θα έπρεπε να προβούμε σε σημαντικές εσωτερικές αλλαγές ούτως ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας προς τους πολίτες. Προχωρήσαμε σταδιακά σε σημαντικές αλλαγές σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες ούτως ώστε να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αξίζει να αναγνωρίσει κανείς ότι οι συνθήκες στην δημόσια διοίκηση αλλάζουν συνεχώς και κάθε φορές οφείλει να προσαρμόζεται ταχύτατα ούτως ώστε να μπορεί να παρέχει ικανοποιητικές υπηρεσίες στους πολίτες με δεδομένους τους πόρους που διαθέτει. Προχωρήσαμε σε σημαντικές αλλαγές καταρχήν στις οικονομικές μας υπηρεσίες και ξεκινήσαμε μια προσπάθεια προσαρμογής σε νέα δεδομένα. Σήμερα η λειτουργία των οικονομικών μας υπηρεσιών, δεν έχει ουδεμία σχέση με την λειτουργία της το 2014. Ξεκάθαρες και διαφανείς διαδικασίες, αξιοπιστία σε σχέση με την αγορά και βελτίωση της λειτουργικότητας των υπηρεσιών μας, τυποποίηση διαδικασιών. Το 2018 η οικονομικές μας υπηρεσίες απέκτησαν Πιστοποιητικό Ποιότητας ISO, που επι της ουσίας ήταν η απόδειξη για τις αλλαγές που έγιναν. Είναι σαφές ότι αυτή η προσπάθεια είναι σε εξέλιξη και θα πρέπει να συνεχίσει και το επόμενο διάστημα.
Παράλληλα, αναδιάρθρωση πραγματοποιήθηκε σχεδόν σε όλες τις υπηρεσίες και τα στοιχεία μαρτυρούν ότι ο Δήμος Κοζάνης αυτά τα 5 χρόνια αύξηση σημαντικά την αποδοτικότητα του. Βέβαια υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης και αναβάθμισης και απαιτείται συνεχής προσπάθεια τόσο από τους αιρετούς όσο και από τους υπηρεσιακούς του Δήμου μας.

Όλα αυτό το διάστημα των 5 χρόνων καταφέραμε πολλά, με τα κυριότερα παρακάτω:

Να ολοκληρώσουμε όλα τα έργα του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στον Δήμο, παρά την δυσμενή πολιτική και οικονομική συγκυρία και τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια.
Ξεκινήσαμε να υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας για το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη με ωρίμανση και ένταξη πολλών έργων.
Πετύχαμε την απόκτηση για τον Δήμο Κοζάνης του χώρου του Σιδηροδρομικού Σταθμού για 99 χρόνια με συμβολικό τίμημα και ήδη σχεδιάζεται εκεί Βιοκλιματικό Πάρκο και Στεγασμένη Λαϊκή Αγορά
Επιλέχθηκε με ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία η πρόταση του Δήμου Κοζάνης και του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου που θα αναβαθμίσει το εμπορικό κέντρο της πόλης.
Υπογράψαμε συμφωνητικό με τον Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση μέρους του Στρατοπέδου Μακεδονομάχων με ιδιαίτερα συμφέροντες όρους για τον Δήμο Κοζάνης
Ολοκληρώσαμε το έργο του νέου Κτιρίου της Βιβλιοθήκης, αλλά κυρίως του δώσαμε ζωή καθώς εξασφαλίσαμε την λειτουργία του για τα επόμενα χρόνια. Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας βιβλιοθήκης με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Αναδιοργανώσαμε όλη την Πολιτιστική Δομή του Δήμου και ενοποιήσαμε την λειτουργία των πολιτιστικών δομώ ώστε να αναδείξουμε την πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου Κοζάνης.
Καταφέραμε, με πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης, να φιλοξενήσουμε με επιτυχία και την συνεργασία εθελοντών, εκατοντάδες πρόσφυγες και να συμβάλουμε στην προσφυγική κρίση τον Φεβρουάριο του 2016, και ο Δήμος Κοζάνης να γίνει παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα.
Εφαρμόσαμε την αντικαπνιστική νομοθεσία στην πόλη και τις τοπικές κοινότητες.
Επιδιώξαμε να στηρίξουμε την ποιότητα ζωής στις τοπικές κοινότητες με δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα σε αυτό.
Προχωρήσαμε στο κλείσιμο των παιδικών χαρών που ήταν επικίνδυνες και δρομολογήσαμε την κατασκευή περίπου 80 νέων παιδικών χαρών στην πόλη και τις κοινότητες
Προχωρήσαν οι διαδικασία για την Μετεγκατάσταση του οικισμού της Ποντοκώμης. Πρόσφατα έγινε ο διαγωνισμός για την ανάδειξή του αναδόχου της Β Φάσης των έργων του νέου οικισμού Π/Υ 25.000.000
Αναβαθμίσαμε το σύστημα ανακύκλωσης του Δήμου, ξεκινώντας την σταδιακά ανάπτυξη συστήματος αποκομιδής βιοαποβλήτων και τηγανελαίων. Στόχος τα παραπάνω συστήματα να αναπτυχθούν σε όλο το Δήμο τα επόμενα χρόνια.
Συμβάλαμε καταλυτικά ώστε να αξιοποιηθεί το αεροδρόμιο Φίλιππος της Κοζάνης με την επένδυση της της Egnatia Aviation.
Προχωρήσαμε σε σχεδιασμό, μελέτη, υλοποίηση έργων στον πρωτογενή τομέα ύψους πάνω από 3.000.000 ευρώ.
Εντάξαμε την έργο της αξιοποίηση των πηγών από την Ζωοδόχω Πηγή. Έργο ύψους 6.000.000
Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για τα δίκτυο τηλεθέρμανσης σε Δρέπανο και Κρόκο.
Πραγματοποιήθηκαν και σχεδιάστηκαν έργα στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις σε όλη την έκταση του Δήμου (Ταρτάν ΔΑΚ,
Αξιοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια απραξίας το κλειστό της Λευκόβρυσης όπου και φιλοξενήθηκαν αγώνες εθνικών ομάδων πολλών αθλημάτων (Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπολ)
Αναβαθμίστηκε η ιστοσελίδα του Δήμου Κοζάνης, ενώ ο Δήμος διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα σύστημα GIS σε όλη την Ελλάδα, που δίνει σημαντικές δυνατότητες για το περαιτέρω εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου με βάση τις νέες τεχνολογίες.
Ο Δήμος Κοζάνης συμμετείχε σε πλήθος εκθέσεων σε όλη την Ελλάδα προβάλλοντας τόσο τα τοπικά προϊόντα όσα και το τοπικό τουριστικό προϊόν.
Με διαπαραταξιακή λογική εκλέξαμε τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης.
Αποκαταστήσαμε την κανονικότητα στην λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου Κοζάνης, με απόλυτη διαφάνεια στην επιλογή των βρεφών και των παιδιών που θα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες τους.

Η πιο εμβληματική όμως παρέμβαση μας αφορούσε την αντιμετώπιση των συνεπειών της μείωσης της λιγνιτικής δραστηριότητας στην περιφέρεια μας. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2015 με την συνεργασία και άλλων τοπικών φορέων (Πανεπιστήμιο, ΤΕΕ, ΑΝΚΟ, ΕΚΕΤΑ, WWF) για να αναδείξουμε το ζήτημα της Δίκαιης Μετάβασης και η οποία στην αρχή αντιμετώπισε την αδιαφορία τοπικών παραγόντων, σήμερα έχει ως αποτελέσματα: την συμμετοχή της περιφέρειας μας στην πρωτοβουλία της Ε.Ε. COAL PLARFORM ως περιφέρεια πιλότος, την συνεργασία με την παγκόσμια τράπεζα για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρες και βέβαια την θεσμοθέτηση του Εθνικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.

Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα και τον σχεδιασμό της μετάβασης της περιοχής στην μεταλιγνιτική εποχή και θα πρέπει να αποτελέσουν μια κρίσιμη μαγιά για τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν και να έχουν άκρως επείγοντα χαρακτήρα με δεδομένες τις δραματικές εξελίξεις γύρω από τη ΔΕΗ.

Τα 5 χρόνια που ασκήσαμε την διοίκηση στον Δήμο της Κοζάνης ως Δημοτική Αρχή, επιδιώξαμε να το πράξουμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης, συνέπεια, σεβασμό στους πολίτες, ειλικρίνεια και εντιμότητα και με στόχο την αποτελεσματικότητα.

Η παράταξη μας ήδη διανύσει 9 χρόνια ζωής, όλα αυτά τα χρόνια λειτουργήσαμε με απόλυτη προσήλωση στις αρχές που από την αρχή θέσαμε, με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια από όποια θέση και μας ορίσει η κοινωνία.

Λευτέρης Ιωαννίδης

 

 

Δείτε εδώ τον απολογισμό του Δημοτικού Έργου 2014-2019

Δείτε εδώ τις πρωτοβουλίες για την μετάβαση της περιοχής μας στην μεταλιγνιτική εποχή

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 01-09-2014 ΕΩΣ 31-08-2019

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ

1) ΤΑΜΕΙΟ
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΝΤΑΛΜΑΤΩΝ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ (38)- ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ(ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΟΨΕΩΣ)
ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣ
ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
ΑΣΚΗΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΩΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΔΙΠΛΩΝ ΑΦΜ, ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛΩΝ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΚΑΙ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟ 250.000 ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 60.000

2) ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΟΔΩΝ
ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ (ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΟΚ,0,5% ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ,ΤΕΛΩΝ)
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ

3) ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ
ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

4) ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ 4412/2016

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
1) ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ

2) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΠΛΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ,ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΙΠΛΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ , ΟΡΘΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΠΑΓΙΩΝ- ΔΑΝΕΙΩΝ- ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ,ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2017 ΚΑΙ ΜΕΤΑ

3) Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ISO

4) ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ

5) ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ (4.500.000 ΕΥΡΩ) ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΑΛΗΚΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ)

ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΡΑΤΕΣ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝΕΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ(ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ,ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΚΟΠΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ )

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ο απολογισμός για τα 5 χρόνια της Δημοτικής Κίνησης Κοζάνη Τόπος να ζεις στον Δήμο Κοζάνης

  1. Δεν αμφισβητώ τα προσόντα σου, ούτε το έργο σου. Μου κακοφάνηκε πολύ η σιωπή σου για το κουρελόχαρτο των Πρεσπών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.