Μαθήματα «Μακεδονικής γλώσσας» φέρνει στην Αριδαία Φιλοσκοπιανή ΑΜΚΕΔάσκαλος, ο οποίος θα βρίσκεται στα Σκόπια, θα διδάσκει μέσω ιντερνετικής πλατφόρμας τη «μακεδονική γλώσσα» σε ενδιαφερόμενους στην Αριδαία.

Φροντιστήριο «μακεδονικής γλώσσας» στην Αριδαία Πέλλας θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας “Κρστε Μισιρκοβ”».

Συγκεκριμένα, τα μαθήματα θα λαμβάνουν χώρα κάθε Δευτέρα έως τον Ιούνιο σε χώρο της ΑμΚΕ μέσω ιντερνετικής πλατφόρμας καθώς ο δάσκαλος θα διδάσκει από τη γειτονική χώρα. H ΑμΚΕ φέρει το όνομα του «Κρστε Μισιρκοβ», του φιλολόγου που σύμφωνα με τους ιδρυτές της οργάνωσης «υπήρξε Μακεδόνας φιλόλογος, ένας από τους κωδικοποιητές της μακεδονικής γλώσσας, σλαβιστής, ιστορικός, εθνογράφος και δημοσιογράφος».

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, σκοπός είναι η προώθηση, μέσα από την έρευνα και την εκπαίδευση, των καλύτερων πρακτικών στη διαχείριση της γλωσσικής διαφορετικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

«Απώτερος στόχος είναι να γίνουν οι περιφερειακές ή μειονοτικές γλώσσες πηγές πολιτισμού, ανάπτυξης και τοπικής υπερηφάνειας, σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς με τους ίδιους σκοπούς και με την διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων» υπογραμμίζουν οι ιδρυτές της.

Πηγή: voria.gr

8 σχόλια στο άρθρο “Μαθήματα «Μακεδονικής γλώσσας» φέρνει στην Αριδαία Φιλοσκοπιανή ΑΜΚΕ

 1. Η από 19/6/19 ανοικτή επιστολή προς τον κ. Μητσοτάκη εγκρίτων νομομαθών και διεθνολόγων υπογράφεται από επιφανείς Μακεδόνες. Το κείμενό της αποδεικνύει το νομικά άκυρο και εθνικά επιζήμιο μέχρι προδοσίας της περιβόητης συμφωνίας των Πρεσπών. Θα είναι κρίμα των κριμάτων ο Πρωθυπουργός της χώρας και οι συνεργάτες του να αντιπαρέλθουν «σιγή» αυτή την αλήθεια.
  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:Κακή η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά θα τη σεβαστώ | iefimerida.gr 8-3-19
  Είδατε συνέπεια ψευτοπατριώτες Νεοδημοκράτες ;

 2. Συνένοχοι και συναυτουργοί της πλαστογραφίας, του σφετερισμού του ελληνικού ονόματος – όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων του από τους κατά φαντασίαν «Μακεντόνσκι» βουλγάρους αρκουδιαραίους των Σκοπίων και της προδοσίας των Πρεσπών, που έχει αυτές και πολύ χειρότερες επιπτώσεις, είναι και όσοι ισχυρίζονται πως δεν γίνεται, τάχα, να ακυρωθεί η προδοτική συμφωνία.

  1. ὁ ἐξαίρετος συνταγματολόγος Γιῶργος Κασιμάτης μαζὶ μὲ τὸν Βενιαμὶν Καρακωστάνογλου καὶ τὸν Γιῶργο Ρωμανὸ μὲ τὰ συμπεράσματα τῆς ἐπιστημονικῆς ἡμερίδας ποὺ θὰ γίνει στὴν Ἑταιρεία Μακεδονικῶν Σπουδῶν σήμερα 4 Σεπτ. 2019, θὰ βάλουν τὰ “γυαλιὰ” στὸν κάθε Συρίγο ποὺ βρίσκεται σὲ εἰδικὴ ἀποστολὴ μὲ σαφεῖς ὁδηγίες νὰ πειστεῖ ὁ λαὸς ὅτι ἡ “συμφωνία” δὲν ἀκυρώνεται…

     1. τι εννοεις; το ξερω καλα το μονοτονικο!! με αυτο μεγαλωσα!! οποτε θα μπορουσες να διατυπωσεις τι εννοεις με ακριβεια !! οσο για τις αγκυλωσεις κριμα που δεν καταλαβες !! ειναι αυτες που εχεις στο μυαλο!!

 3. Ακυρώνεται η Συμφωνία των Πρεσπών μετά την κύρωσή της;
  Ιωάννης Μάζης 16 Ιανουαρίου 2019

  Η δημιουργία του κρατικού τεχνήματος των Σκοπίων είναι αντίθετη προς το Πρωτόκολλον των Αθηνών της 5-5-1913, την ελληνοσερβικήν Συμφωνία της 1-6-1913, προς το Οριοθετικόν Πρακτικό της 21-7-1913 και την Συνθήκην του Βουκουρεστίου στις 28-7-1913! Πάντως, το ενδιαφέρον είναι ότι τα εν λόγω κείμενα, από διεθνοδικαϊκής πλευράς, ισχύουν μέχρι σήμερον, καθώς ουδέποτε κατηγγέλθησαν από την ελληνικήν ή την σερβικήν πλευράν. Η ανυπαρξία καταγγελίας από τα υπογράψαντα αυτές μέρη, καθιστά τις συμφωνίες εισέτι ισχυρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο slpress.gr

 4. Άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών.
  Άρθρο του κ. Πέτρου Ι. Παραρά
  καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου,
  επίτιμος αντιπρόεδρος Συμβουλίου Επικρατείας.
  ANTIBAΡO 1 -7- 2019

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.