Εντοπισμός και διάσωση δυο πελαργών στην Τ.Κ. Ιτιάς του Δήμου Φλώρινας

Δυο πελαργοί εντοπίστηκαν στις 2-9-2019 από κάτοικο της Τ.Κ. Ιτιάς του Δήμου Φλώρινας, ο οποίος ενημέρωσε τηλεφωνικά για το περιστατικό, τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας μετέβησαν στο σημείο και περισυνέλεξαν τους δυο πελαργούς, οι οποίοι βρίσκονταν σε περιφραγμένο χώρο στην αυλή του πολίτη που ενημέρωση την ανωτέρω Δασική Υπηρεσία. Διαπιστώθηκε ότι οι πελαργοί δεν ήταν σε θέση να πετάξουν και προφανώς είχαν αποκοπεί από το υπόλοιπο σμήνος που έχει ήδη αποδημήσει από τη χώρα.

Για τη διάσωση και την παροχή ανάλογης φροντίδας των πελαργών, η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας απευθύνθηκε στην Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΠΠ) που εδρεύει στην πόλη της Καστοριάς και λειτουργεί Σταθμό Περίθαλψης Αγρίων Ζώων και Πτηνών, προκειμένου να μεταφερθούν στον εξειδικευμένο Σταθμό και να τους παρασχεθεί η ανάλογη περίθαλψη.

Για την ασφαλή μεταφορά των δυο πελαργών, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες 3-9-2019 με υπηρεσιακό όχημα της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, χρησιμοποιήθηκε σιδερένιος κλωβός μεγάλων διαστάσεων εξασφαλίζοντας παράλληλα και την άνετη παραμονή τους σε αυτό κατά τη διάρκεια μεταφοράς τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.