Υλοποιήθηκε με επιτυχία στην Κοζάνη η δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την ασφαλή χρήση των φαρμάκων



Η διεπιστημονική ομάδα της 3ης ΤΟ.Μ.Υ. Κοζάνης σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Κοζάνης, έχοντας ως σκοπό την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με επίκεντρο την πρόληψη, την αγωγή υγείας και την κοινοτική φροντίδα, υλοποίησε Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης με θέμα: «Ασφαλής Χρήση Φαρμάκων».

Συγκεκριμένα, η δράση έλαβε χώρα στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης το πρωί της Τρίτης 27-08-2019. Το ενδιαφέρον των πολιτών έγινε εύκολα αντιληπτό, καθώς ο αριθμός όσων προσήλθαν στο χώρο της δράσης αφενός ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικός και αφετέρου η συμβολή τους στην εξέλιξη της δράσης ήταν ιδιαίτερα ενεργή, μέσω της συμμετοχής τους στη διαδικασία Ανακύκλωσης των ληγμένων οικιακών φαρμάκων και της δωρεάς των μη ληγμένων στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης, προς διάθεσή τους σε ευπαθείς ομάδες.

Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σε σχέση με: 1) τον Θεσμό της ΤΟ.Μ.Υ., τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την πληθυσμιακή ομάδα ευθύνης της, 2) την Ασφαλή Χρήση Φαρμάκων, πώς επιτυγχάνεται και ποια είναι η σπουδαιότητα της για τη διασφάλιση της καλής υγείας του ατόμου, 3) την ανακύκλωση των ληγμένων φαρμάκων, τη σπουδαιότητα της για τον υδροφόρο ορίζοντα και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, τους χώρους στους οποίους έχουν τοποθετηθεί οι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης, 4) την ανάγκη δωρεάς των μη ληγμένων οικιακών φαρμάκων, σε κοινωφελείς φορείς με σκοπό τη διάθεση τους σε ευπαθείς ομάδες. Σχετικά με τα προαναφερθέντα θέματα, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, διανέμονταν έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε αρχικά να ευχαριστήσουμε τους πολίτες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και πλαισίωσαν την Ενημερωτική Δράση και φυσικά το Δήμο Κοζάνης, ο οποίος μας παραχώρησε ως χώρο διεξαγωγής της Δράσης, την Κεντρική Πλατεία Κοζάνης. Επίσης, για την άριστη συνεργασία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κοζάνης και το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Απο πλευράς της, η 3η ΤΟ.Μ.Υ. Κοζάνης, υπηρετώντας ως βασική της αρχή την πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες υγείας δεσμεύεται να συνεχίσει σε αμείωτους ρυθμούς την προσπάθεια υλοποίησης δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην κοινότητα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.