Γ. Τζέλλος: Μεγάλη η τιμή για την Αιανή – Καλωσορίζουμε όλους τους Αυτοδιοικητικούς του Δήμου Κοζάνης



Η απόφαση του νέου Δημάρχου του Δήμου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα να επιλέξει την Αιανή για την ορκωμοσία στις 26 Αυγούστου 2019 του νέου δημοτικού συμβουλίου και των μελών των τοπικών συμβουλίων , αποτελεί τιμή για την Αιανή και έτσι θα καταγραφεί.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 7,30 το απόγευμα στην Αίθουσα Τέχνης( ορθή ονομασία) του Πνευματικού Κέντρου- πρώην Δημαρχείου Αιανής.

Ως Αιανιώτης αισθάνομαι μια κάποια υπερηφάνεια και τον ευχαριστώ για αυτή την πρωτοβουλία του .Θα είμαι εκεί για να τιμήσω και εγώ με την παρουσία μου το σημαντικό αυτό γεγονός και καλώ όλους τους συγχωριανούς να κάνουν το ίδιο.

Ως γνωστό σύμφωνα με το νόμο 3852/2010 -νόμος του Καλλικράτη- η Αιανή από 01 01 2011 ορίστηκε να αποτελεί την ιστορική έδρα του νέου Δήμου Κοζάνης. Αυτή ήταν -χωρίς να του ζητηθεί- η παραχώρηση του τότε Υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση Γιάννη στον αγώνα που είχαμε κάνει το 2010 οι δημότες για να παραμείνει ο ιστορικός Δήμος Αιανής στον αυτοδιοικητικό χάρτη. Πολλά περί του περιεχομένου της έννοιας του όρου της ιστορικής έδρας δεν ορίζονται.

Στην πρώτη αυτοδιοικητική περίοδο 2011-2014 δεν έγινε κάτι που να θυμίζει τον παραπάνω χαρακτηρισμό της ιστορικής έδρας. Την επόμενη περίοδο αξίζει να μνημονευθεί ότι έγινε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον ίδιο χώρο.

Εύχομαι με απαρχή την εκδήλωση της ορκωμοσίας η νέα δημοτική αρχή να αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο, αλλά και πόρους ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών , των υποδομών, αλλά και της οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο της Αιανής , αλλά όλων των χωριών του Δήμου ώστε να παραμείνουν οι κάτοικοι σε αυτά.

Ως πρώην Δήμαρχος Αιανής καλωσορίζω όλους τους Αυτοδιοικητικούς του Δήμου Κοζάνης στην Αιανή και εύχομαι καλή και αποδοτική θητεία.

Τζέλλος Γιώργος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.