Κέντρο Ξένων Γλωσσών David στην Κοζάνη: Συνεχίζει να πρωτοπορεί με την παροχή του Ευρωπαϊκού Χαρτοφυλακίου Γλωσσών στους μαθητές του



Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών DAVID στην Κοζάνηπάντα πρωτοπόρο, παρέχει στους μαθητές του που συμμετέχουν στις εξετάσεις LAAS και άνω, το Ευρωπαϊκό Χαρτοφυλάκιο Γλωσσών, το οποίο είναι σύμφωνο με τις κοινές Αρχές και Κατευθυντήριες Γραμμές που καθιερώθηκαν από τη Συντονιστική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Εκπαίδευση (2000, αναθ. 2011).

Τι είναι το Ευρωπαϊκό Χαρτοφυλάκιο Γλωσσών (ELP);
Είναι ένα έγγραφο στο οποίο καταγράφεται η εκμάθηση των γλωσσών και διαπολιτισμικών εμπειριών, είτε στο σχολείο είτε έξω από αυτό. Περιέχει τρία μέρη:

Το Διαβατήριο Γλωσσών, για να προβάλετε τις βασικές σας ικανότητες και εμπειρίες σε διαφορετικές γλώσσες, σύμφωνα με την εξέλιξή σας.

Το Βιογραφικό Γλωσσομάθειας. Το οποίο σας βοηθάει να σκέφτεστε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να μαθαίνετε, να οργανώνετε τις προσπάθειές σας και να καταγράφετε τις λεπτομέρειες που θα χρησιμοποιείτε στο Διαβατήριο Γλωσσών.

Το Φάκελο, όπου συγκεντρώνετε δείγματα της δουλειάς ή των εμπειριών που έχουν καταγραφεί στο Βιογραφικό Γλωσσομάθειας και στο Διαβατήριο Γλωσσών σας.

Το ELP συνδέεται με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες και συμμορφώνεται με ένα κοινό σύνολο αρχών και κατευθυντήριων γραμμών που έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή Υπουργών Συμβουλίου της Ευρώπης προς τα Κράτη Μέλη και αφορούν τις σύγχρονες γλώσσες (Σύσταση Ν΄R(98)6).

 

[ngg src=”galleries” ids=”1099″ display=”basic_thumbnail”] 

Με την ενέργεια αυτή, δηλαδή τη δημιουργία του φακέλου, οι μαθητές μας ξεχωρίζοντας, θα έχουν άριστα εφόδια για την επαγγελματική τους εξέλιξη κι ένα λαμπρό μέλλον.

Ζωντανό παράδειγμα είναι οι απόψεις των ατόμων που φοίτησαν στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών DAVID: Δείτε εδώ και εδώ.

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών David βρίσκεται επί των οδών Τακιατζήδων και Αραπίτσης 2, στο κέντρο της Κοζάνης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041570 / 6948532999
Βρείτε το στο facebook – Κλικ εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.