Ενημερωτική δράση στην Κοζάνη για την ασφαλή χρήση των φαρμάκων – Ανακύκλωση Ληγμένων Φαρμάκων και Συλλογή μη Ληγμένων για Επαναχρησιμοποίηση

Στα πλαίσια των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και θέτοντας ως στόχο την πρόληψη και προαγωγή-αγωγή υγείας, η 3η ΤΟ.Μ.Υ. Κοζάνης σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Κοζάνης συνεχίζει να σχεδιάζει και να υλοποιεί Δράσεις Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης στην Κοινότητα.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 27/08/2019 και ώρα 10:00π.μ., στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης θα λάβει χώρα Ενημερωτική Δράση σχετικά με την ασφαλή χρήση των φαρμάκων, την ανακύκλωση των ληγμένων και την δωρεά των ΜΗ ληγμένων σε Κοινωφελείς Φορείς προς επαναχρησιμοποίηση τους από ευάλωτες ομάδες.

Όταν τα φάρμακα λαμβάνονται με το σωστό τρόπο, είναι ασφαλή. Σε αντίθετη περίπτωση όμως μπορεί να γίνουν επιβλαβή προς την υγεία του ατόμου και να προκαλέσουν διάφορες παρενέργειες.

Κατά τη διάρκεια της Δράσης, θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικά με το τι εννοούμε ασφαλή χρήση και υπό ποιες συνθήκες διασφαλίζεται. Επίσης , θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να ανακυκλώσουν τα ληγμένα φάρμακα και να δωρίσουν τα μη ληγμένα που έχουν πάψει να τους είναι απαραίτητα στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης, το οποίο με τη σειρά του τα χορηγεί στις ευπαθείς ομάδες.

Ένα φάρμακο που δεν έχει καμία χρηστική αξία πλέον για κάποιους μπορεί να φέρει τεράστια ανακούφιση σε κάποιους άλλους συνανθρώπους μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.