Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο



Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 19 Αυγούστου η εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης για την αυγουστιάτικη πανσέληνο, μια εκδήλωση – θεσμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να απολαύσει στον κήπο των γλυπτών του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής την εξαιρετική μουσική συνάντηση του Χρήστου Ντάγκαλα, «του πιο σπουδαίου εν ζωή δημοτικού τραγουδιστή των Γρεβενών», και του Μάκη Σεβίλογλου, «ενός αρχαιολόγου – καλλιτέχνη ή ενός καλλιτέχνη – αρχαιολόγου», «σε έναν διάλογο «αλά παλαιά και αλά καινούργια», με βάση τις παραδοσιακές φόρμες των γρεβενιώτικων δημοτικών τραγουδιών».

Μπορεί οι μάγισσες, οι νεράιδες και τα ξωτικά της αρχαιοελληνικής και λαϊκής μας παράδοσης να μην έχουν πια θέση στη ζωή μας, δυο μαγικές φωνές όμως και μια καταπληκτική ομάδα μουσικών, τις έφεραν χθες βράδυ για λίγο κοντά μας, μέσα από την καλλλιτεχνική δουλειά τους «Απόψε στ’ όνειρό μου… Παράθυρο ανοιχτό».

Οι παρευρισκόμενοι ξεπέρασαν σε αριθμό τα 1000 άτομα, ενώ πολύ μεγάλη ήταν και η επισκεψιμότητα στη μόνιμη έκθεση του μουσείου, αλλα και στις δύο περιοδικές, που έμειναν ανοιχτές σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.