Οι τροφές που βοηθούν στην αποβολή της νικοτίνης από το σώμα



Το κάπνισμα είναι μια ανθυγιεινή συνήθεια που δημιουργεί αμέτρητα προβλήματα που όλοι πια γνωρίζουμε. Η συστηματική εισπνοή του καπνού προκαλεί ζημιά και επηρεάζει όλα τα ανθρώπινα όργανα, αυξάνοντας τον κίνδυνο για φλεγμονές ή ακόμη και καρκίνο.

Φυσικά οι ειδικοί προτείνουν διακοπή αυτής της ανθυγιεινής και επικίνδυνης συνήθειας και υποστηρίζουν πως και η διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να εξαλείψετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας. Αυτό δικαιολογείται καθώς ορισμένες τροφές περιέχουν συστατικά που μπορούν να απομακρύνουν κατάλοιπα της νικοτίνης, με φυσικό τρόπο.

Οι 6 καλύτερες τροφές που φέρνουν αποτέλεσμα είναι οι εξής:

Χυμός καρότου: Εάν καπνίζετε, θα γνωρίζετε φυσικά πως η νικοτίνη προκαλεί και βλάβες στο δέρμα σας. Ο χυμός καρότων είναι καλός για το δέρμα και είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C, Κ και Β, που έχουν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικές στην απομάκρυνση της νικοτίνης από τον οργανισμό.

Μπρόκολο: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και Β5 και είναι ιδανικό για αυτήν την περίπτωση καθώς το συστηματικό κάπνισμα μειώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C στον οργανισμό.

Πορτοκάλια: Ο χυμός πορτοκαλιού είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και η τακτική κατανάλωσή του θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας σημαντικά.

Σπανάκι: Το σπανάκι είναι ένα από τα καλύτερα λαχανικά για την υγεία, διότι δεν είναι μόνο πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες φολικού οξέος που βοηθούν τον οργανισμό και στην περίπτωση διακοπής του καπνίσματος.

Ακτινίδια: Πολύ θρεπτική επιλογή, η οποία εκτός των άλλων μπορεί να σας βοηθήσει να εξαλείψετε τη νικοτίνη από το σώμα σας. Τα ακτινίδια είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α, C και Ε και όλα αυτά είναι πολύτιμα διατροφικά στοιχεία καθώς όταν καπνίζετε , τα επίπεδα αυτών των βιταμινών μειώνονται.

Νερό: Σίγουρα θα έχετε καταλάβει πως το κάπνισμα λειτουργεί επιβαρυντικά και στο επίπεδο της ενυδάτωσης του οργανισμού καθώς αφυδατώνει διαρκώς το σώμα σας. Σύμφωνα με πολλές έρευνες, το άφθονο νερό είναι μια καλή επιλογή για να αποβάλλετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας, με την προϋπόθεση φυσικά πως έχετε σταματήσει να καπνίζετε εντελώς.

Λεμόνια: Τα λεμόνια είναι ένα άλλο ισχυρό όπλο της επιλογής σας για την καταπολέμηση της νικοτίνης. Το κιτρικό οξύ και η βιταμίνη C καταπολεμούν γρήγορα τα ανεπιθύμητα συμπτώματα της νικοτίνης και το κάπνισμα.

Πηγή: therapies

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.