Με τη «βούλα» του Αρείου Πάγου οι επιστροφές αποζημιώσεων στη ΔΕΗ για τους κατοίκους της Μαυροπηγής ΕορδαίαςΕπισημοποιήθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου, που εκδόθηκε πρόσφατα, βάσει της οποίας απορρίπτεται η αίτηση αναίρεσης επί της απόφασης του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με την επιστροφή μέρους του ποσού των αποζημιώσεων που κατέβαλε η ΔΕΗ για την αναγκαστική απαλλοτρίωση των ιδιοκτησιών στους κατοίκους της Μαυροπηγής, και ανέρχεται κατά Μ.Ο., συνολικά στα 35- 37 εκατομμύρια Ευρώ περίπου.

Όπως αναφέρει ο Νέος πρόεδρος της Μαυροπηγής Βαγγέλης Καραγεωργίου, το σκεπτικό των αποφάσεων μεταξύ του Πρωτόδικου Δικαστηρίου και του Εφετείου ως προς τον καθορισμό της τιμής μονάδας για τις απαλλοτριώσεις κτισμάτων και οικοπέδων, ήταν διαφορετικό, ενώ, η απόφαση του Εφετείου Δ. Μακεδονίας, όπου προσέφυγε η ΔΕΗ, έφερε, την απόκλιση της τιμής Μονάδας κατά Μ.Ο. στο -34%.

Η έκδοση της επίσημης απόφασης του Αρείου Πάγου προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους και με δεδομένο ότι τα τεκταινόμενα γύρω από τη ΔΕΗ γεννούν προβληματισμό, ο κ. Καραγεωργίου κάνει λόγο για άμεσες αντιδράσεις και την ανάγκη άσκησης πιέσεων .

Έτσι, εντός του τρέχοντος μηνός, θα πρέπει ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης να καλέσει σε σύσκεψη τους απερχόμενους και επόμενους Αυτοδιοικητικούς- Δημάρχους και Περιφερειάρχες – μαζί και τους Βουλευτές, ώστε να συζητηθεί εκτενώς το θέμα και να αποφασισθεί κοινή πορεία Αγώνα, κάθοδος στην Αθήνα και επίσκεψη στο Υπουργείο Ενέργειας.

Επιπλέον, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες, σε ανάλογες περιπτώσεις, διαδικασίες, για προσφυγή κατά της απόφασης, στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.