Vegetarian Diet: Η διατροφή των απανταχού χορτοφάγων



Τι είναι η Vegetarian Diet ;

Η Vegetarian Diet είναι μια διατροφή χορτοφαγική, αλλά δομημένη με τρόπο ώστε το άτομο να λαμβάνει όλες τις απαραίτητες ποσότητες υδατανθράκων, λιπαρών στοιχείων, θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και φυσικά πρωτεϊνών (ακόμα και χωρίς την κατανάλωση κρέατος !).

Η Vegetarian Diet δεν είναι ένα απλό διαιτητικό πρόγραμμα, αφού εκτός από την απώλεια βάρους και σωματικού λίπους, στοχεύει επίσης και στην πρόληψη ή τον έλεγχο του διαβήτη και στην καλή λειτουργία της καρδιάς (αποτρέποντας καρδιαγγειακά νοσήματα).

Το σημαντικό με κάθε διατροφικό πλάνο – και στην προκείμενη περίπτωση με την Vegetarian Diet – είναι το γεγονός πως πρέπει να αποτελεί τρόπο ζωής και όχι απλά μια διατροφική προσπάθεια 2 ή 3 εβδομάδων. Φυσικά κάτι τέτοιο προϋποθέτει πως η δίαιτα αυτή θα πρέπει να είναι ισορροπημένη και να προσφέρει στον χρήστη όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη οργανισμός του … και φυσικά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι μια δίαιτα στερήσεως και εξάντλησης του οργανισμού !

Η Vegetarian Diet αφορά μόνο τους χορτοφάγους ;

Φυσικά και όχι ! Η Vegetarian Diet είναι ένα διατροφικό πλάνο που δεν περιέχει κρέας και μπορεί να ακολουθηθεί από όλα τα άτομα … χορτοφάγα ή απλά άτομα που επιθυμούν αποτοξίνωση από μια διατροφή βασισμένη στο κρέας !

Είναι βέβαια φυσικό, μια τέτοια διατροφή, να είναι πολύ πιο απλή για ένα άτομο που δεν αρέσκεται στην κατανάλωση του κρέατος και δεν έχει ανάγκη το κρέας … και πολύ πιο δύσκολο για ένα άτομο που έχει ανάγκη το κρέας στην καθημερινότητά του για να έχει δυνάμεις και να αντεπεξέρχεται στις απαιτήσεις της δουλειάς και της ζωής του γενικότερα !

Γιατί να επιλέξω μια χορτοφαγική διατροφή σαν την Vegetarian Diet ;

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η υπερκατανάλωση κρέατος μόνο δεινά μπορεί να φέρει στη ζωή και στην υγεία μας. Ουσιαστικά, η Vegetarian Diet, δεν είναι τίποτα άλλο από μια “δίαιτα υγείας”, ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής χωρίς κρέας, μια ευκαιρία αποτοξίνωσης του οργανισμού και ένταξής του σε έναν πιο φυσικό και χορτοφαγικό τρόπο ζωής. Αυτό ακριβώς !!! Έναν τρόπο ζωής και όχι μια απλή δίαιτα που αποσκοπεί σε μια προσωρινή απώλεια βάρους, αλλά σε μια συνειδητή απόφαση αλλαγής της ζωής, της διατροφής και της υγείας με στόχο (μεταξύ άλλων) και την αποτελεσματική και μόνιμη διαχείριση του σωματικού βάρους !

Σημείωση: Μπορείτε να ενημερωθείτε για καινούριες δίαιτες στο website Health-Fitness

Τι κάνει την Vegetarian Diet να ξεχωρίζει ;

Μα φυσικά ο κόσμος και η εμπιστοσύνη που έχει δείξει στην Vegetarian Diet και στα αποτελέσματά της σε σχέση με την απώλεια βάρους, την υγεία και την ομορφιά (εσωτερική και εξωτερική) που προσφέρει !

Έτσι, η Vegetarian Diet, σύμφωνα με έρευνες καταλαμβάνει :

  • τη 10η θέση στις top δίαιτες όλων των εποχών
  • τη 18η θέση στις καλύτερες δίαιτες με στόχο την απώλεια βάρους
  • την 4η θέση στις καλύτερες δίαιτες για διαβητικά άτομα
  • την 10η θέση στις καλύτερες δίαιτες υγείας
  • την 3η θέση στις καλύτερες χορτοφαγικές δίαιτες
  • και την 12η θέση στις πιο εύκολες δίαιτες (και πιο βατές για ΚΑΘΕ χρήστη)

Πώς λειτουργεί η Vegetarian Diet ;

Η χορτοφαγική διατροφή είναι μια έννοια αρκετά γενική, της οποίας οι κανόνες διαφοροποιούνται ανάλογα με το άτομο. Άλλα άτομα επιλέγουν έναν πιο ήπιο χορτοφαγικό τρόπο διατροφής που απορρίπτει το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά και τα ψάρια αλλά επιτρέπει τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, και άλλα άτομα επιλέγουν έναν πιο σκληρό τρόπο χορτοφαγίας, αυτόν που απορρίπτει κάθε κρέας αλλά και όλα τα ζωικά παράγωγα (οι λεγόμενοι vegans).

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Ένα άτομο που δεν είναι μυημένο στον χορτοφαγικό τρόπο διατροφής και ζωής, καλό είναι να προχωρήσει σταδιακά με αυτές τις αλλαγές στο διαιτολόγιό του, αντικαθιστώντας σιγά-σιγά και ένα-ένα τα πιάτα του με χορτοφαγικά γεύματα ώστε να είναι πιο εύκολη η μετάβαση του οργανισμού του στη διαχείριση των νέων τροφών !

Βοηθάει η Vegetarian Diet στην απώλεια βάρους ;

Μπορεί η απώλεια βάρους να μην είναι τόσο ταχεία όσο με μια δίαιτα στερήσεων τροφής, αλλά τα αποτελέσματα είναι αργά και ΜΟΝΙΜΑ !!! Τα άτομα που ακολουθούν έναν χορτοφαγικό τρόπο ζωής – σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες – τείνουν να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες ημερησίως από τα γεύματά τους και να διατηρούν έναν πιο χαμηλό ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος) … δηλαδή λιγότερο σωματικό λίπος άρα περισσότερη υγεία !!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.