«Τα τελευταία χρόνια στην Κοζάνη έχουν κορυφωθεί οι αδικίες λίγων ευνοούμενων αστυνομικών σε βάρος των υπολοίπων» – Διαβάστε το κείμενο αστυνομικού

Παραθέτουμε κείμενο που έστειλε αστυνομικός στο bloko.gr:

Τα τελευταία έξι έως επτά χρόνια στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης η κατάσταση έχει κορυφωθεί και οι αδικίες των λίγων ευνοούμενων συναδέλφων, από πολιτικούς, ανώτατους Αξιωματικούς, και άλλους τοπικούς παράγοντες, σε βάρος των υπόλοιπων αστυνομικών έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Συγκεκριμένα νεότατοι συνάδελφοι, Αστυφύλακες, Βαθμοφόροι, Αξιωματικοί κατά κύριο λόγο της ΣΑΕΑ, κατά δεκάδες και υπεράριθμοι έχουν αποσπασθεί, μετατεθεί ή προσκολληθεί (κρυφά) με καθημερινή και επαναλαμβανόμενη μακρόχρονη διάθεση τους, στο επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, στο επιτελείο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας (τουλάχιστον 15 Αξιωματικοί), που έχει σαν αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών στις μάχιμες υπηρεσίες να υπερβαίνει το 40ο έτος της ηλικίας τους. Στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, υπάρχει άνιση και άδικη κατανομή του έμψυχου προσωπικού, μεταξύ των υπηρεσιών της έδρας, αλλά και των περιφερειακών υπηρεσιών. Αποτέλεσμα αυτών είναι οι μάχιμες υπηρεσίες της έδρας αλλά και της περιφέρειας να αιμορραγούν καθημερινά από από έλλειψη απλών αστυφυλάκων, ανακριτικών υπαλλήλων, αλλά και Αξιωματικών.

Χαρακτηριστικά το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης διαθέτει 4-5 ανακριτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι καταπονούνται καθημερινά, ενώ έχει στην αρμοδιότητά του τα 4/5 των εθνικών οδών του Νομού, την Εγνατία Οδό που διασχίζει τον Νομό, αλλά και τους κάθετους αυτοκινητόδρομους προς Φλώρινα και Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας. Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι να διαθέτει καθημερινά μόνο ένα περιπολικό (οδηγός και Α.Υ.) για όλο τον προαναφερόμενο δίκτυο, αλλά και για τα συχνότατα μέτρα τροχαίας που λαμβάνει για διάφορες περιπτώσεις (όπως εκδηλώσεις, επίσημοι κλπ).

Αντίθετα στα συστεγαζόμενα, Αστυνομικό Τμήμα, Τμήμα Ασφαλείας και διάφορες ειδικές ομάδες που έχουν συσταθεί κατά κόρον τα τελευταία χρόνια, υπάρχει πλεονασμός ανακριτικών υπαλλήλων και αστυφυλάκων. Χαρακτηριστικά στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ εκ των 25 περίπου αστυνομικών που την απαρτίζουν (ίσως υπερβολικός αριθμός για μια επαρχιακή πόλη), οι 17, 18 είναι ανακριτικοί υπάλληλοι και βαθμοφόροι που εκτελούν καθήκοντα απλού αστυφύλακα. Ομοίως και στην ΟΠΚΕ τα 2/3 των αστυνομικών που την αποτελούν είναι ανακριτικοί υπάλληλοι και στην ΚΑΜ μέχρι πρότινος, όπως και σε άλλες ομάδες.
Σημειώνεται ότι οι προαναφερόμενες ομάδες εάν επιληφθούν σε περιστατικά που χρήζουν προανάκρισης ή άλλων υπηρεσιακών ενεργειών, τα παραπέμπουν στις αντίστοιχες υπηρεσίες, για να επιληφθούν οι ανακριτικοί υπάλληλοι αυτών των υπηρεσιών, καθόσον ο ρόλος τους δεν έχει αποσαφηνισθεί ακόμα.

Στην Πτολεμαΐδα το Τμήμα Τροχαίας και το Αστυνομικό Τμήμα, κυριολεκτικά αδυνατούν να συγκροτήσουν στοιχειώδεις περιπολίες, να επανδρώσουν την μία και μοναδική σκοπιά του κτιρίου που συστεγάζονται και στερούνται επαρκούς αριθμού ανακριτικών υπαλλήλων.

Παρατηρείται δε το φαινόμενο ανώτεροι Αξιωματικοί να είναι «παροπλισμένοι – κρυμμένοι» στα τμήματα Δίωξης της Λαθρομετανάστευσης, τα οποία πλέον είναι άνευ αντικειμένου, ενώ παράλληλα το Τμήμα Τροχαίας Πτολεμαΐδας να διοικείται από Αξιωματικό των ΤΕΜΑ και το Α.Τ. Βοΐου (με τεράστια εδαφική αρμοδιότητα) να διοικείται από Αξιωματικό (του Ν. 2008 με τα έτη), καθώς ο νόμιμος Διοικητής του έχει αποσπασθεί όλη την καλοκαιρινή περίοδο σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου, χωρίς να έχει αντικατασταθεί.

Οι δε αποσπάσεις στα νησιά ή στον Έβρο γίνονται μετά από παρεμβάσεις πολιτικών ή τοπικών παραγόντων και όχι σύμφωνα με με τις οικονομικές ανάγκες των συναδέλφων, αλλά με κομματικά κριτήρια. Αποτέλεσμα αυτού είναι στις προαναφερόμενες αποσπάσεις να αποσπώνται τα ίδια άτομα διαρκώς.

Τελειώνοντας, ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι ο νέος Υπουργός, ο νέος Αρχηγός και ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής, οι οποίοι χαίρουν της εκτίμησης μας, καθώς και της απόλυτης εμπιστοσύνης μας, θα ασχοληθούν με πραγματικό ενδιαφέρον, ώστε ταχύτατα να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και η ηρεμία στην αστυνομική οικογένεια της Διεύθυνσης μας.

Δημοσιεύθηκε από το bloko.gr

23 σχόλια στο άρθρο “«Τα τελευταία χρόνια στην Κοζάνη έχουν κορυφωθεί οι αδικίες λίγων ευνοούμενων αστυνομικών σε βάρος των υπολοίπων» – Διαβάστε το κείμενο αστυνομικού

 1. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια τίγκα στην αξιοκρατία ήταν οι μεταθέσεις, οι αποσπάσεις και οι αποστολές σε πρεσβείες και λοιπά.

 2. Το νέο δόγμα του υπουργού και του αρχηγού ειδικότερα είναι να ενισχυθεί η μαχιμη αστυνομευση με περισσότερους συναδέλφους στο δρόμο, και όπως αναφέρει, ενίσχυση ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και δημιουργία καινουργιων ομάδων.
  Ο ανακριτικος υπάλληλος είναι ένα εργαλείο που κάνει για όλα, αρκεί να αξιοποιειται σωστά. Θα κάνει αξιωματικός υπηρεσίας, οδηγός περιπολικου, σκοπός κρατητηριων, ανακριτικο τροχαίας, ΚΑΜ, θα είναι στη ΔΙΑΣ, στην ΟΠΚΕ, στη δίωξη ναρκωτικών, σε ομάδα δημόσιας ασφαλείας, σε ομάδα κρατικής ασφαλείας. Ειδικότερα στην Κοζάνη, το ποσοστό των ανακριτικων Υπαλλήλων που είναι στη ΔΙΑΣ και στην ΟΠΚΕ είναι κάτω του μισού. Η στελέχωση όλων των ομάδων αυτών γίνεται με επιχειρησιακα κριτήρια και βλέπει καθε αυτού το σύνολο των προσοντων του εκάστοτε αστυνομικού.

 3. Αφού έχεις τόσες ευαισθησίες συνάδελφε με την υπηρεσία σου την τροχαία, κοίτα πρώτα να ελαφρυνθει το επιτελείο του οίκου σου και των συναδέλφων που λείπουν με αποσπάσεις (τροχαία ) που ενδεχομένως μερικοί να τις δικαιούνται, και θα δεις ως δια μαγείας θα βρεις λύση στο πρόβλημά σου.

 4. Το κείμενό σου συνάδελφε φανερώνει ότι είσαι υψηλοβαθμος αξιωματικός αφού έχεις τόσο άρτια επιχειρησιακη κρίση για τις ανάγκες της περιοχής σου, αλλά δυστυχώς το σχόλιό σου αφήνει σοβαρές αιχμές για τους προηγουμενους που διοικουσαν τη διεύθυνσή σου και υπόνοιες γιατί δεν τα είχες τονίσει σε πρωτερο χρόνο, μάλλον θα ήσουν από τους βολεμενους

 5. Γλου γλου γλου

  - Edit

  Απαντήστε

  Αθάνατε τροχονόμε που ενώ κάνουν διάρρηξη, εσύ κάθεσαι στα φανάρια ατάραχος λέγοντας ότι δεν είναι δικιά σου δουλειά…τραχανιάη, ε τραχανιάη!!!

 6. Αυτοί οι τροχονόμοι, είναι ότι πιο άχρηστο υπάρχει στην Ελληνική Αστυνομία αλλά και γενικότερα στην Ελληνική κοινωνία ( μαζι με το συνδικαλισμό και τον κομμουνισμό). Οπότε το καλύτερο για όλους , είναι η απομάκρυνση της τροχαίας από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και η προσκόλληση της σε εταίρο Υπουργείο και η ενίσχυση των παραπονεμενων υπηρεσιών με τους εκεί υπηρετούντες Αστυνομικούς.

  1. Ένας ευυποληπτος πολίτης

   - Edit

   Απαντήστε

   Αν η τροχαία είναι άχρηστη η ΔΙ. ΑΣ για την επαρχία τι είναι; Ακόμα πιο άχρηστη. Ομάδα που έπρεπε να υπάρχει μόνο σε μεγάλα αστικά κέντρα διότι δεν γίνεται να κάθεται 2 και 3 ώρες σε κεντρικό καφέ της Πόλης (ιδιοκτησίας συγγενικου προσώπου που ανήκει στην ΔΙ. ΑΣ.) Και στο κάτω κάτω αν είχε όντως λόγω υπαρξης δεν θα βρισκόταν στην κεφετερια αλλά εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη.

 7. Εσύ φίλε μάλλον χαλιεσαι γιατί δεν μπορείς να αράξεις ,η να πάρεις απόσπαση ,οι άλλοι κυνηγάνε διάφορων ειδών εγκληματίες Κάθε μέρα ,δεν αράζουν στα φανάρια

 8. Όλα αυτά είναι μόνο αλήθειες. Αλλά αναρωτιέμαι γιατί έγινε η αναφορά μόλις 5 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Αστυνομικού διευθυντή για να διευκολυνθεί να μπορέσει να βολέψει αυτούς που είχε συνεργάτες τα προηγούμενα χρονια;
  Κ Όχι για το που πραγματικά υπάρχει πρόβλημα στις υπηρεσίες.
  Που κάποιοι νομίζουν ότι είναι γεννημένοι , κ αναντικατάστατοι στην υπηρεσία που βολεύτηκαν κ δεν θέλουν να φύγουν γιατί με δύο ώρες εργασία τις αργίες να αμείβονται ίσα με αυτούς που είναι χειμώνα ,καλοκαίρι , αργίες στο δρομο;
  Μήπως πρέπει να κοιτάξουμε την ουσία κ οχι παχιά λόγια μόνο;
  Τώρα εσείς βγάλατε συμπεράσματά μόνοι σας κ να μην βγάζετε τα μάτια σας μόνοι σας !

 9. Μικρο σχόλιο την ουσία να κοιτάξετε.
  Γιατί 5 μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Αστυνομικού διευθυντή για να διευκολυνθεί να βολευτούν πάλι οι ίδιοι που κάποτε ήταν βολεμένοι όταν συνεργαζόταν μαζί του πρίν από πολλά χρόνια ;Γιατί δεν βλέπετε την ουσία κ τρωγόμαστε μεταξύ μας .
  Η αλήθειες είναι πάντα αλήθειες κ πρέπει να λέγονται. Τώρα εσείς βγάλτε συμπέρασμα.

 10. Βαθμοφοροι και μη, η μαγκιά σας κρύβεται πίσω από την ανωνυμία σας, σχόλια να γίνονται επώνυμα, λουλούδια ε λουλούδια.

 11. Να συνεχίσω .
  Η κάθε υπηρεσία έχει το αντικείμενο της .
  Μην μπαίνετε στο τρυπάκι του διαίρε , κ βασίλευε.
  Το ότι κάποιοι είναι βολεμένοι η βολεύονται
  με την αλλάξει είτε της κυβέρνησης,είτε διοίκησης αυτό είναι γνωστό σε όλους.Τωρα το ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση κ αυτό είναι αλήθεια. Το ότι υπάρχουν άτομα που δεν παράγουν έργο κ απλά βολεύονται για να περνούν μόνο το μισθό η να κάνουν το προσωπικό προφίλ τους έξω στον κόσμο κ αυτό υπάρχει.
  Πραγματικά έχουμε μια αστυνομία που θα μπορούσε να παράγει έργο στον Έλληνα πολίτη, Γιατί το μόνο που έχει μείνει είναι το φιλότιμο κ με όλοι του την ψυχική δύναμή που του απόμεινε προσφέρει στο πολίτη.
  Καλός έγινε αυτοί η αναφορά να ακουστεί η αληθεια κ Όχι να κωφεύουν αυτοί που είναι υπεύθυνοι για όλα αυτά. Επιτέλους κύριοι της κυβέρνησης να λάμψει η αλήθεια. Μην κρύβεται την αλήθεια κ σταματήστε τον κομματισμό στα σώματα Ασφαλείας.!

 12. Πίσω από την ανωνυμία όλοι κελαιδατε, καταγγελία με ονοματεπώνυμο είναι καταγγελία φίλε μου ενστολε.

 13. Πρέπει να συνεχίσουμε να σχολιάζουμε το θέμα γιατί στο τέλος θα είναι κ αυτό μια φούσκα που
  Θα ξεφουσκώνει οπως καθε φορά που εσκεμμένα το αφήνουν να ξεχαστεί γιατί δεν τους συμφέρει. Μην μπαίνετε στο τρυπάκι του διαίρε κ βασίλευε εκείνα που συμφέρει στους παρατρεχάμενους κ στους αυλοκόλακες τους.Εναι αλήθεια ότι βολεύονται κάποιοι με την αλλαγή ηγεσίας στην υπηρεσία.Κ πολύ περισσότερο όταν αλλάζει η κυβέρνηση. Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση. Είναι αλήθεια ότι βολεύονται κάποιοι να μην εργάζονται στο πεζοδρόμιο πάρα να είναι στα γραφεία κ να κάνουν τα κονέ τους για προσωπικό τους όφελος. Είναι όλα αλήθεια μπορώ να γράψω κ αλλά όλοι ξέρετε ότι συμβαίνουν κ κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η μόνη αλήθεια είναι ότι ο Έλληνας αστυνομικός προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο μόνο πλέον με το φιλότιμο που του έχει μείνει.
  Τώρα Εάν μετά από όλα αυτά που αναφέρθηκαν στην καταγγελία, αναφορά,όπως θέλετε πείτε το δεν αλλάξει κάτι τότες δεν επρόκειτο να πάει μπροστά ποτές αυτό το Σώμα.
  Ένα έχω να πω ενωμένοι θα κερδίσετε πολλά αυτό πρέπει να το έχετε καλά
  μέσα στο κεφάλι σας. Συνέχεια πρέπει να καταγγέλλονται η αριθμύες που υπάρχουν στην υπηρεσία.
  Ζητώ ο Έλληνας αστυνομικός.!

 14. Ο ένας μου λέει δώσε ονόματα ο άλλος λέει κρύβομαι πίσω από το Ανώνυμος. Εσείς που τα λέτε αυτά γιατί δεν βγαινεται με όνομα;;;;
  Εγώ μπορώ να βγω επώνυμα. Δεν έχω να χάσω κ τίποτα εσείς κύριοι που χλευάζεται έχετε τα κότσια δώστε το Emil σας στο τύπο κ εγώ θα πάω προσωπικά να εμφανιστώ εκεί για να δείτε ποιος έχει κότσια άντε λοιπόν.Αλλα μάλλον σας πείραξε που ακούστηκαν αυτά φοβάστε την καρέκλα σας.Εγω θα σχολιάζω εσάς. Κ από ότι φαίνεται εσάς ενοχλεί κ μόνο εσάς τους βολεμένους.
  Δεν θα αφήσω μέρα χωρίς να σχολιάζω το θέμα.

 15. Για τους κύριους που λεν ότι κρύβομαι υπό την ανωνυμία .είπα ότι δεν έχω να χάσω τίποτα γιατι στην υπηρεσία μου δεν θέλει να έρθει κάνεις. Δεύτερο λέω να είστε ενωμένοι σαν συνδικαλιστές για να πάμε μπροστά έτσι πρέπει εσείς μπροστά κ εμείς με μια φωνή μαζί σας.
  Αυτά για την ώρα Καλό σας μεσημέρι.!

 16. Πάρτε ρε κανεναν συναδελφο απο Αθήνα να ανέβουμε σπιτι μας. @@@@@@@ πρώην συνοριακοι και ειδικοφρουρια.

 17. Κύριε συνάδελφε, εάν και για το κύριος έχω πολλές αμφιβολίες.εγραψες μία επιστολή με πολλές ασυναρτησίες και φαντασιώσεις διάβασε τώρα την πραγματικότητα που υπάρχει.Στην υπηρεσία σου την τροχαία όλοι οι διευθυντές έκριναν ότι μπορεί να λειτουργήσει με της συγκεκριμένες οργανικές,η αποσπασμένοι της υπηρεσίας σας εκτελούν και εκεί που είναι συγκεκριμένα καθήκοντα π.χ.διαβιβαστες στο R/T. για της ομάδες που αναφέρεις Δ.Ι.Α.Σ και Ο.Π.Κ.Ε.. ομάδες Δημόσιας, Ναρκωτικών.ειναι όλοι αξιόλογοι συνάδελφοι με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους.με εγκληματικές ομάδες να έχουν συλληφθεί.Με πάρα πολλές ώρες υπέρ εργασίας από όλους αυτούς.Το ξέρεις ότι δεν είναι το ίδιο να γράφεις μια κλήση σε έναν πολίτη-παραβατη.με το να κυνηγάς έναν εγκληματία.οι πολίτες θέλουν να νιώθουν ασφάλεια. Δεν τούς ενδιαφέρει να είναι ανακριτικοι αστυνομικοί η όχι αυτοί που θα την παρέχουν.για τα γραφεία που έχεις κόλλημα στο μυαλό σου μάλλον δεν ξέρεις ότι δεν βγάζουν μόνο διαταγές.εξυπηρετουν εκατοντάδες αιτήματα πολιτών (διαβατήρια, πολλές άδειες διαφόρων κατηγοριών). διεκπεραιώνουν τεράστια γραφείο κρατική εργασία για να λειτουργήσει όλοι η αστυνομία. για της αποσπάσεις σε νησιά Έβρο,εάν έχεις στοιχεία για αυτά που γράφεις γιατί δεν το κατηγγειλες υπηρεσιακά η στην εισαγγελία; Τελειώνοντας αυτά που γράφω θέλω να σού δώσω μια συμβουλή μην ασχολείσαι ξανά με θέματα αστυνομίας και οργάνωση υπηρεσιών γιατί το μόνο που ξέρεις να κάνεις να κατηγορείς όλους τους αστυνομικούς.το δηλητήριο δεν είναι γνώση και η Κακια δεν είναι αλήθεια.

 18. Ένας ευυποληπτος πολίτης

  - Edit

  Απαντήστε

  Αν η τροχαία είναι άχρηστη η ΔΙ. ΑΣ για την επαρχία τι είναι; Ακόμα πιο άχρηστη. Ομάδα που έπρεπε να υπάρχει μόνο σε μεγάλα αστικά κέντρα διότι δεν γίνεται να κάθεται 2 και 3 ώρες σε κεντρικό καφέ της Πόλης (ιδιοκτησίας συγγενικου προσώπου που ανήκει στην ΔΙ. ΑΣ.) Και στο κάτω κάτω αν είχε όντως λόγω υπαρξης δεν θα βρισκόταν στην κεφετερια αλλά εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.