Συνέχιση της επιτυχημένης συνεργασίας του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τον Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Unicert



Το Επιμελητήριο Κοζάνης συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία του με τον Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού «UNICERT», υλοποιώντας ένα πρόγραμμα Eκπαίδευσης Eκπαιδευτών Eνηλίκων. Το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές-σπουδαστές, πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ που θέλουν να ασχοληθούν με την εκπαίδευση ενηλίκων, σε εκπαιδευτές Κ.Δ.Β.Μ. Δήμων, σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή στο αντικείμενο εργασιακή εμπειρία, καθώς και σε εκπαιδευτές Σχολών Γονέων.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 8 Αυγούστου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κοζάνης με θέμα την εν λόγω συνεργασία ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Νίκος Σαρρής επεσήμανε πως « είμαστε πρώτοι στην ανεργία των νέων και πάνω σε αυτή τη βάση κινηθήκαμε για να υλοποιήσουμε αυτή τη συνεργασία με στόχο να βοηθήσουμε ανέργους –αλλά και εργαζόμενους- της περιοχής να αποκτήσουν πρόσθετα προσόντα».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της «UNICERT», Δημήτρης Δρεπάνης υπογράμμισε πως «είναι η πρώτη φορά στα δρώμενα της χώρας όπου ένας φορέας πιστοποίησης (…) συνεργάζεται με ένα επιμελητήριο. Μιλάμε για μία συνεργασία που αφορά όλη την Ελλάδα, κάτι που δείχνει την εξωστρέφεια του Επιμελητηρίου Κοζάνης».

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει στην προετοιμασία των Εκπαιδευτών μη τυπικής εκπαίδευσης που επιθυμούν να πιστοποιηθούν στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ για την ένταξή τους στους Πίνακες Εκπαιδευτών Ενηλίκων. Επιπλέον αντικαθιστά το προαπαιτούμενο των 150 διδακτικών ωρών και υλοποιείται εξ ολοκλήρου μέσω βιωματικών και διαδραστικών μεθόδων.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων στο παρακάτω link
https://www.evekozani.gr/Page/display_page/15342

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.