Συλλυπητήριο μήνυμα πρώην αυτοδιοικητικών της Κοζάνης και των Γρεβενών για τον θάνατο του Μανόλη Σκουλάκη

Έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή ο Μανόλης Σκουλάκης, πρώην υπουργός και Δήμαρχος Χανίων.

Ο Μανόλης Σκουλάκης διέθετε σπάνια ψυχικά χαρίσματα και αρετές, διακρινόταν για την ιδιαίτερη ευαισθησία του και το απαράμιλλο δημοκρατικό ήθος και ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός στο έργο του. Ως υπουργός και υφυπουργός κυρίως στον τομέα των προνοιακών πολιτικών, άφησε το δικό του πολιτικό αποτύπωμα.

Οι πολίτες των Νομών Κοζάνης και Γρεβενών, τουλάχιστον οι μεγαλύτερες ηλικίες, θυμούνται το Μανόλη Σκουλάκη να βρίσκεται συνεχώς δίπλα τους, από το πρώτο κιόλας απόγευμα της μεγάλης δοκιμασίας του καταστρεπτικού σεισμού που έπληξε τους δύο Νομούς στις 13 Μαΐου 1995, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των επειγόντων κοινωνικών αναγκών της πρώτης περιόδου.

Μαζί με το Γιάννη Τσακλίδη και τη συνεργασία των τότε Νομαρχών Κοζάνης και Γρεβενών καθώς και των δύο Νομαρχιακών Συμβουλίων, συνδιαμόρφωσαν το πλαίσιο της τριυπουργικής απόφασης για τα μέτρα σεισμικής αποκατάστασης των πληγέντων και υλοποίησαν στη συνέχεια ένα γενναίο πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση των δύο Νομών (γνωστό ως ΟΠΑΓΚ).

Η σημερινή αναφορά στη μνήμη του Μανόλη Σκουλάκη είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής, σ’ έναν υπέροχο άνθρωπο, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στη χώρα και ιδιαίτερα στην περιοχή μας.

Μητλιάγκας Πασχάλης και Πέτσας Αντώνης
πρώην Νομάρχες Κοζάνης και Γρεβενών περιόδου 1995-2002.

Ανδρεάδης Ιορδάνης και Σταμπολίδης Χρ.
πρώην Πρόεδροι των δύο Νομαρχιακών Συμβουλίων

Μαυρίδης Ονούφριος, Μιχελογιάννης Γιώργος, Καραλιώτας Αθανάσιος
πρώην Αντινομάρχες Κοζάνης και Γρεβενών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.