Γιώργο Στάσση, σε καλωσορίζουμε στη σκληρή πραγματικότητα, στην κατεστραμμένη Δυτική Μακεδονία – Του Μιχάλη Αγραφιώτη



Από τα πρώτα λεπτά ανακοίνωσης του ονόματος του Γιώργου Στάσση, ενός ανθρώπου με εξαιρετικές σπουδές, αλλά και στέλεχος της enel στη Ρουμανία, κατάλαβα ότι ο Μητσοτάκης επέλεξε ένα άτομο να καθοδηγήσει τη ΔΕΗ σε ένα νέο στάδιο διαφορετικής κατεύθυνσης σε σχέση με το σήμερα. Η «κοστοβόρος» πια λιγνιτική παραγωγή φαίνεται ότι θα εκλείψει δια παντός από τους σχεδιασμούς και η επιχείρηση θα είναι έτοιμη να απορροφηθεί από έναν στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θα ασχοληθεί με την περιοχή μας, που τόσα πολλά πρόσφερε στη ΔΕΗ και την Εθνική οικονομία.

Η περιοχή μας αναμένεται να περιφρονηθεί, ελέω της «κακής» κατάστασης της ΔΕΗ. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα συμβεί, αγαπητέ κύριε Στάσση. Να ξέρετε ότι η Δυτική Μακεδονία θα τιμωρήσει εσάς και τους πολιτικούς σας προϊσταμένους, εάν τη λησμονήσετε. Όπως τιμώρησε πολιτικούς Πανελλαδικού βεληνεκούς που βρέθηκαν από τη μία μέρα στην άλλη στα αζήτητα.

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να σεβαστείτε εμπράκτως τους ανθρώπους που στήριξαν με το αίμα τους διαχρονικά την επιχείρηση. Ο Χατζηδάκης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τις ασυναρτησίες που εκστομίζει σχετικά με τις πιθανότητες black out. Είναι απαράδεκτό ένας Υπουργός Ενέργειας, εκλεγμένος Βουλευτής από τον Ελληνικό λαό να εκφράζεται έτσι για μια επιχείρηση που στήριξε την Ελληνική οικονομία σε δύσκολες στιγμές. Αποτελεί ντροπή να εκφράζεται έτσι για τους εργαζόμενους και το έμψυχο δυναμικό που στήριξε την επιχείρηση σε πολύ δύσκολες στιγμές. Ακόμη και να το πιστεύει δεν πρέπει να το λέει δημόσια. Οφείλει μια δημόσια συγγνώμη.

Δεύτερο, η ΔΕΗ αποτέλεσε ευχή και κατάρα για την περιοχή μας. Κακώς μας άφησε ένα σεληνιακό τοπίο που πρέπει να αποκατασταθεί πάση θυσία, ειδικά τώρα που η επιχείρηση αποχωρεί σιωπηλώς από την περιοχή. Το ότι η ΔΕΗ αποτελούσε δημόσια επιχείρηση ποσώς μας ενδιαφέρει. Δεν μπορεί ο Μητσοτάκης να θέλει να εφαρμοστεί – και καλώς – ο αντικαπνιστικός νόμος, αλλά να αδιαφορεί γι’ αυτό το μπάχαλο που αφήνει η ΔΕΗ στο ΛΚΔΜ και να αφήσει τις υποχρεώσεις της, όπως αποκαταστάσεις, επαναποδόσεις και μετεγκαταστάσεις στο έλεος του θεού.

Τρίτο, όσες θέσεις εργασίας χάσει η περιοχή από την διακοπή της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων, πρέπει να αναπληρωθούν με άλλες δραστηριότητες. Ώρα να εκπληρώσει εμπράκτως η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις δεσμεύσεις της για νέες θέσεις εργασίας. Εδώ ο Γεωργιάδης παρενέβη σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για να μην χαθούν θέσεις εργασίας, δεν πρέπει να παρέμβει στην περίπτωση της ΔΕΗ;

Επειδή είστε τεχνοκράτης θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να σέβεστε την περιοχή μας που έχει κάνει τόσα για την Εθνική οικονομία. Και αν δεν υπήρχε η περιοχή μας να βγάζει κάρβουνο, δεν θα υπήρχε ΔΕΗ για να διοικήσετε. Από τα πρώτα πράγματα που έχετε να κάνετε είναι να μας επισκεφτείτε και να δεσμευτείτε. Μπορεί κάποια πράγματα να μην σας αρέσουν, όμως να ξέρετε ότι το πολιτικό κόστος θα είναι ιδιαίτερα βαρύ. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Μιχάλης Αγραφιώτης για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.