Αφιερωμένο στον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Κοζάνης κ. Σπύρο Διόγκαρη – Του Γιώργου Τζέλλου



Με αφορμή το κείμενο που ανάρτησε ο κ. Τζέκης Κωνσταντίνος στο f/b με τίτλο ” τροχαίο ατύχημᨔ , με το οποίο συμφωνώ και συγχαίρω, θυμήθηκα παλιότερες εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε στις 23-06- 2007 και στις 28- 08- 2008 στον Δήμο Αιανής για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ), στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τη Τροχαία Κοζάνης . το Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης και την ομάδα εθελοντών επιστημόνων που είχε σχηματίσει ο τότε Διοικητής της Τροχαίας και σημερινός -από προχθές- Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης κ. Σπύρος Διόγκαρης.

Με συγκλόνισε η φράση του Τζέκη Κωνσταντίνου ” Παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις του τροχαίου, κανένα πολιτικό κόμμα, κανένας φορέας κοινωνικού προσανατολισμού δεν το συμπεριλαμβάνει στις δραστηριότητές του, προεκλογικά, εκτός από ελάχιστες φωνές που μοιάζουν να αλυχτούν σαν πληγωμένοι και εγκαταλειμμένοι εξωγήινοι”.

Εμείς τότε θεωρούσαμε απαραίτητο στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων να γίνεται ενημέρωση των πολιτών και για τέτοια θέματα. Είχαμε πολλά τροχαία περιστατικά στην περιοχή μας και επώδυνα, Η άμετρη οινοποσία μεταξύ άλλων συνέβαλε στην παραβίαση του Κ.Ο.Κ. και στη δημιουργία ατυχημάτων. Βέβαια ορισμένοι γραφικοί μας ειρωνεύονταν τότε ότι αυτές δεν είναι πολιτιστικές εκδηλώσεις , καθώς για αυτούς μόνο κλαρίνα, μπύρες και σουβλάκια είναι πολιτισμός.

Έτσι την εκδήλωση που είχαμε διοργανώσει το 2007 για τον Κ.Ο.Κ την επαναλάβαμε και στις 28 Αυγούστου 2008 . με θέμα: “ΟΔΗΓΩ ΣΥΝΕΤΑ- ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ . ΟΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΥ- ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Αιανής και εισηγητές τους κ.κ. Σπύρο Διόγκαρη, Φίλιππο Ζουρνατζή ως εκπροσώπους της Τροχαίας , Απόστολο Γράβα δικηγόρο εκ μέρους του Δ.Σ. Κοζάνης, Ιωάννα Ταρατσίδου ψυχολόγος ιδιώτης , Ανθή Χονδρογιάννη ως Αντιπροέδρος του Τ.Σ Νεολαίας Αιανής και συντονιστή της εκδήλωσης τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Πλιάτσιο.

Την ίδια εκδήλωση είχαμε προγραμματίσει και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις επόμενου έτους 2009 αλλά λόγω βροχής αυτή δεν πραγματοποιήθηκε.

Αγαπητέ κ. Σπύρο Διόγκαρη σας εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.

Τζέλλος Γεώργιος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.