Μίρκα Γκίνοβα και η ήττα της Ελλάδας – Γράφει ο Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος

Ο Σύλλογος απογόνων των αυτοαποκαλούμενων “Σλαβομακεδόνων” ΣΒΕΖΝΤΑ έστησε προτομή της Μίρκας Γκίνοβα στην πόλη Βελεσά (κράτος των Σκοπίων). Η Μίρκα Γκίνοβα αγωνίστηκε και συμμετείχε στον ένοπλο αγώνα για την ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΗ της Μακεδονίας και την απόσχισής της από την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της κατοχής ήταν μέλος του ΕΛΑΣ κι έπειτα εντάχθηκε στο σλαβικό ΝΟΦ (Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο), μια κομμουνιστική οργάνωση που επεδίωκε να αυτονομηθεί η Μακεδονία σε ένα ξεχωριστό σλαβικό-κομμουνιστικό κράτος.

“Οι απόγονοι των σλάβων από την ελληνική Μακεδονία τοποθέτησαν αναμνηστική επιγραφή στη μνήμη των νεκρών σλάβων μαχητών που σκοτώθηκαν στην ελληνική Μακεδονία στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου” γράφουν οι σκοπιανές εφημερίδες.

Η Μίρκα Γκίνοβα συνελήφθη, καταδικάστηκε και εκτελέστηκε ως εγκληματίας πολέμου από την Ελληνική Χωροφυλακή στις 26 Ιουλίου 1946. Έκτοτε έγινε ηρωίδα για εκείνους που ονειρεύονται μια ΑΥΤΟΝΟΜΗ Μακεδονία και φυσικά συγκαταλέγεται ανάμεσα στους “εθνικούς” ήρωες του κράτους των Σκοπίων.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΡΚΑ ΓΚΙΝΟΒΑ

Δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις που η Μίρκα Γκίνοβα εξυμνείται ΚΑΙ στην Ελλάδα με εκδηλώσεις, αλλά και με τραγούδια σε σλαβικό στίχο που παίζονται από συγκεκριμένες ορχήστρες στην κεντροδυτική Μακεδονία. Το 2016 έγινε εκδήλωση από το ΚΚΕ στην Έδεσσα για τα 70 χρόνια από τον θάνατο της Μίρκας Γκίνοβα. Το 2016 στην Γιορτή Πολυγλωσσίας που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης χόρεψε το συγκρότημα της Μαρίνας Νάουσας στους ρυθμούς του τραγουδιού ΜΙΡΚΑ ΓΚΙΝΟΒΑ στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Το ίδιο τραγούδι παίζουν «κάποιες» ορχήστρες σε γλέντια στην κεντροδυτική Μακεδονία. Το 2006 απορρίφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας πρόταση να δοθεί το όνομα της Μίρκας Γκίνοβα σε δρόμο της πόλης. Κάποιοι ήθελαν να δώσουν το όνομα μια σκοπιανής ηρωίδας σε δρόμο της Έδεσσας. Γιατί άραγε;

Όλα αυτά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ.Γεώργιος Τάτσιος τα διεκόμισε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο του 2017, ώστε να είναι ενήμεροι οι βουλευτές για την προπαγάνδα που γίνεται στην Μακεδονία και τους κινδύνους που εγκυμονούσε τότε η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας. Για να μην λένε μετά ότι δεν ήξεραν… Όπως φαίνεται όμως δεν αντιλήφθηκαν το ΠΡΟΒΛΗΜΑ που αντιμετωπίζουν οι αληθινοί Μακεδόνες και έσπευσαν να νομιμοποιήσουν το ψέμα και να στρεβλώσουν στην ιστορική αλήθεια δίνοντας το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σε σλάβους. Το έπραξαν αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα.

Στις 7 Ιουλίου 2019 άλλαξε η κυβέρνηση. Ο κ.Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να ακυρώσει τη “συμφωνία” της ντροπής, αλλά θα προσπαθήσει να αμβλύνει τις άσχημες συνέπειές της. Η αλήθεια είναι ότι η “συμφωνία” είναι ΑΚΥΡΗ εκ των πραγμάτων…πολιτική βούληση δεν υπάρχει για να το πράξει. Πως γίνεται να χαρακτηρίζει ο κ.Μητσοτάκης ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ την “συμφωνία” και να λέει ότι θα φροντίσει για την πιστή της τήρηση;

Στα Σκόπια αδιαφορούν για την ντροπιαστική «συμφωνία»…στήνουν προτομές προσώπων που αγωνίστηκαν για την ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, γίνονται πορείες με σημαίες που φέρουν το αστέρι της Βεργίνας, ο εθνικός τους ύμνος έχει ψευδοαλυτρωτικό περιεχόμενο κτλ. Ήδη το πρόθεμα ΒΟΡΕΙΑ δεν χρησιμοποιείται από τους πολίτες (η αναγραφή του στα δημόσια έγγραφα είναι το τυπικό μέρος του προβλήματος). Κατά τ’ άλλα η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα ελέγχει αυστηρά για την πιστή τήρηση της “συμφωνίας” της ντροπής.

Η Ελλάδα “κατάφερε” να ηττηθεί σε καιρό ειρήνης…

Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος
τ.Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

4 σχόλια στο άρθρο “Μίρκα Γκίνοβα και η ήττα της Ελλάδας – Γράφει ο Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος

 1. 1. O επίλογος ” Η Ελλάδα “κατάφερε” να ηττηθεί σε καιρό ειρήνης…” τα λέει όλα !

  2. Η στάση της Ν.Δ. για το Σκοπιανό ήταν προδιαγεγραμμένη !!
  3. Οι συνέπειες της επαίσχυτης συμφωνίας θα είναι οδυνηρές !

  1. Παρακάμπτουν τήν σύνθετη ἐπιβάλλουν τό «μακεδονικός»

   Προ μίας δυσάρεστης ἐκπλήξεως εὑρέθη ἡ νέα ἡγεσία τοῦ Ὑπουργείου Ἐξωτερικῶν, ἤδη ἀπό τήν πρώτη ἡμέρα τῆς ἀναλήψεως τῶν καθηκόντων της. Οἱ Σκοπιανοί παραβιάζουν καταφώρως τήν Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν καί προσπαθοῦν νά παρακάμψουν τό ὄνομα «Βόρειος Μακεδονία» διά τῆς πλαγίας ὁδοῦ: χρησιμοποιοῦν συνεχῶς σέ ἐπίσημα ἔγγραφά τους τό ἐπίθετο «μακεδονικός», ἐκεῖ ὅπου θά ἔπρεπε νά κάνουν χρήση τοῦ ὅρου «βορειομακεδονικός».

   ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ 28-7-19

 2. «Είμαστε Βούλγαροι»!
  Σπάνια συνέντευξη στη Ρώμη του Ιβάν Μιχαήλωφ το 1990, τελευταίου ηγέτη του VMRO/IMRO το 1924: «Είμαστε Βούλγαροι»! Πριν καν την απόσχιση των Σκοπίων από την Γιουγκοσλαβία, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 1991.
  Λέει ανοιχτά «είμαστε Βούλγαροι», λέει ότι αν αισθάνεται για κάποιο πράγμα ένοχος είναι ότι «δεν κατάφερε στη «Μακεδονία» να κυριαρχήσει το βουλγαρικό πνεύμα», λέει ότι «Μακεδονικό έθνος δεν υπάρχει», λέει ότι οι ιστορικοί της χώρας του δεν πηγαίνουν στις βιβλιοθήκες της Κωνσταντινούπολης όπου μπορούν να δουν τα Οθωμανικά αρχεία και ότι σε κανένα Οθωμανικό έγγραφο δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι κάποιος ήτανε «Μακεδόνας».
  ΑΝΤΙΒΑΡΟ 21-7-19
  Υ.Γ. Το ελλαδικό κράτος παλεύει να αλλάξει τους όρους της δεδομένης ταυτότητάς του. Θέλει να ανήκει «εις την Δύσιν». Η ιστορία του να χαρίζεται σε αδίστακτους σφετεριστές

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.