Ο νέος πρόεδρος της Α.Ε. Κοζάνης Στέλιος Μιχούλας μιλάει στο KOZANILIFE.GR: «Στόχος μας η Α.Ε.Κοζάνης σε 7 χρόνια να είναι στην Super League»



Δεν συμβαίνει συχνά να ακούς τέτοια σχέδια από παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλλον δεν συμβαίνει ποτέ! Και όμως ο νέος πρόεδρος της ομάδας, Στέλιος Μιχούλας, που έχει αναλάβει από φέτος το ‘’τιμόνι’’ της ομάδας της Α.Ε. Κοζάνης αποκαλύπτει στο KOZANILIFE.GR και τον Σάκη Καραδημούλα το προφίλ του και την ρόλο της εμπλοκής του στα διοικητικά της ομάδας ενώ δεν διστάζει με κάθε λεπτομέρεια να φέρει στο ‘’φως’’ το μεγαλεπήβολο σχέδιο του για το ποδόσφαιρο του Νομού.

Πως προέκυψε αυτή η ενασχόληση σας ποδοσφαιρικά με την Α.Ε. Κοζάνης;
Γενικά είμαι λάτρης του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου ειδικότερα και αν θέλω να πετύχω κάτι στην ζωή πριν φύγω, είναι να βοηθήσω τον αθλητισμό και κυρίως τις νέες ηλικίες. Διότι ένα παιδί που αθλείται θα έχει σωστές υποδομές. Δηλαδή, θα βοηθηθεί να μην καπνίσει, να γίνει πιο κοινωνικός και γενικώς να αποκτήσει μια καλύτερη ζωή.

΄΄Ο Στέλιος Μιχούλας έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Καστοριά, μια ισχυρή ποδοσφαιρική πόλη τα παλαιότερα χρόνια. Ο πατέρας του κατάγεται από τα Γρεβενά και η μητέρα του είναι από την Αιανή Κοζάνης. Είναι γιατρός και συγκεκριμένα κυτταρολόγος και δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Κοζάνη’’

Ποια είναι λοιπόν τα σχέδια σας για την ομάδα;
Το πρώτο βήμα είναι να αλλάξουμε τον ψυχισμό του κόσμου. Εννοώ τον ψυχισμό του φίλαθλου κόσμου που έχει έλλειψη την μεγάλη τοπική ομάδα αλλά και των γονέων που στέλνουν τα παιδιά τους στις ακαδημίες. Αυτή τη στιγμή συμβαίνει το εξής: Υπάρχει μια μιζέρια αρκετών χρόνων. Και αναρωτιέμαι γιατί; Ως ρεαλιστής και ορθολογιστής όμως πιστεύω πως κάτι δεν κάνουμε σωστά. Ένα από αυτά είναι η παγίωση της άποψης ότι τίποτα δεν γίνεται! Εγώ λοιπόν έρχομαι μαζί με άλλους ανθρώπους, και εδώ να τονίσω πως βρήκα στήριξη από αρκετούς, με ένα μεγάλο διοικητικό συμβούλιο από 23 μέλη για να πετύχουμε την αλλαγή στον ψυχισμό.

Πως έχετε σκεφτεί τη συνέχεια όμως;
Αν το κερδίσουμε το πρώτο βήμα θα ανέβουμε ένα σκαλοπάτι. Στο πλαίσιο αυτό, τα πρώτα πράγματα που κάναμε, άλλωστε έχει τρεις εβδομάδες που αναλάβαμε, ήταν να δώσουμε μια παραγγελία για ρουχισμό και ιματισμό. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν αφορά μόνο τις μεγάλες ομάδες αλλά και τα παιδιά των ακαδημιών (Κ16, Κ14,Κ12,Κ10). Πρόκειται για ένα πλήρες box το οποίο δεν θα πληρώσουν οι γονείς!

‘’Κάποιος μου είπε πως και η Football League αρκεί. Όχι! Στόχος είναι η Super League αλλιώς αποχωρώ από τώρα έχοντας τέτοιες βλέψεις’’

Πιο είναι το ‘’ταβάνι’’ σε αυτό το πλάνο; Έχετε ανακοινώσει ότι θέλετε να ανεβάσετε την ομάδα στην Super League.
Ναι, το ανακοίνωσα στις 21 Ιουνίου. Είπα πως το 2026/27 θα πρέπει να παίζουμε στην Super League. Ακούστηκαν κάποια γελάκια από κάτω δεν τα παρεξηγώ ούτε τα χλευάζω όμως. Η Κοζάνη είναι πρωτεύουσα περιφέρειας αλλά έχει περάσει στον ψυχισμό ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο εδώ. Το θέτω ως μελλοντικό στόχο όμως όχι με οποιοδήποτε τρόπο ή τίμημα. Θα γίνει με τον σωστό τρόπο ο οποίος είναι ο εξής: με την παραγωγή ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες. Θα δημιουργήσουμε ένα ισχυρό κέντρο που ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα έχει κίνητρο για να δείξει το ταλέντο του. Άρα όταν φτάσουμε στην πρώτη κατηγορία δεν θα παίζουμε με 20 μισθοφόρους. Θα διαθέτουμε ποδοσφαιριστές από την περιοχή!

Από το πρώτο Δ.Σ. της νέας διοίκησης της Α.Ε. Κοζάνης

Σκοπεύετε να βάλετε αρκετά χρήματα από την μεριά σας;
Τα χρήματα που θα βάζω είναι το box που σας ανέφερα. Είμαι ένας ρεαλιστής όπως σας είπα. Δεν πρόκειται ποτέ να βάλω κάτι παραπάνω. Είναι αρκετά για να εκτελείται το πλάνο όμως όλα θα κριθούν από το πόσο θα το αγκαλιάσει ο κόσμος. Αν είναι αληθινό όλο αυτό, που είναι, τότε θα ανταποκριθούν όλοι.

Για τη φετινή χρονιά θα υπάρχουν μεταγραφικές κινήσεις που θα ‘’θορυβήσουν’’ τον φίλαθλο κόσμο;
Όχι! Μεταγραφές που θα κάνουν μπαμ δεν θα γίνουν. Μόνο ουσιαστικές προσθήκες. Κοιτάξτε λίγο πως έχουν τα πράγματα, τα χρήματα που κοστίζει αυτό το box θα μπορούσαμε να τα διαθέσουμε για να κάνουμε μια ενδεκάδα πρωταθλητισμού. Επέλεξα να μην γίνει αυτό ώστε να πραγματοποιηθεί μια σωστή δουλεία στις ακαδημίες.

Θα κάνετε μέσα από την συνέντευξη αυτή κάποιο κάλεσμα στον κόσμο;
Βεβαίως αλλά επειδή ο κόσμος έχει βοηθήσει και έχει ξανά βοηθήσει οικονομικά τις προηγούμενες προσπάθειες είναι απογοητευμένος. Θα το πω ευθέως και ας παρεξηγηθώ, όμως αυτές οι προσπάθειες δεν άξιζαν και προδόθηκαν αργά ή γρήγορα. Δικαίως ο κόσμος είναι καχύποπτος

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κ.Μιχούλας αποκάλυψε στο KOZANILIFE.GR κάτι πέρα από τα ελληνικά δεδομένα λέγοντας ότι:
Θέλουμε σε όποια κατηγορία και να παίζει η ομάδας να απαρτίζεται μόνο από ποδοσφαιριστές της περιοχής. Να τονίσω πως δεν είμαι ρατσιστής. Ίσα ίσα μάλιστα, ισχύει για όποιον με ξέρει πόσο αντιρατσιστής είμαι. Αλλά στην ομάδα δεν θα παίξουν ποτέ μισθοφόροι. Θα δημιουργήσουμε την Αθλέτικ Μπιλμπάο της Ελλάδας.

Έχετε σκεφτεί την πιθανότητα συγχώνευσης όλων των ομάδων της Κοζάνης;
Ναι και είμαι ανοιχτός σε αυτό το πλάνο παρόλο που χλευάστηκε μερικώς. Μπορεί να υπάρξει συγχώνευση χωρίς να διαλυθεί καμία ομάδα. Μπορούν να διατηρήσουν το όνομα τους, να υπάρξει μια εντελώς διαφορετική ομάδα ενιαία, και αυτές οι ομάδες να λειτουργούν ως ακαδημίες της ενιαίας ομάδας. Την έκανα αυτή την πρόταση αλλά βρήκα κλειστές’’ πόρτες’’. Κόντρα πάντως δεν υπάρχει με κανένα σωματείο ή παράγοντα.

Κλείνοντας ο κ.Μιχούλας έστειλε το δικό του μήνυμα προς κάποιες ομάδες τονίζοντας τα εξής:
Η ομάδα δεν έχει χρέη. Τα έχω αναλάβει όλα εγώ και πρόκειται για μια καθαρή ομάδα. Το μόνος χρέος που δεν αναγνωρίζω είναι το αγωνιστικό! Δηλαδή η τάδε ομάδα μας χρωστάει τρεις βαθμούς και άλλα τέτοια. Προειδοποιώ πως τέτοια χρέη δεν αναγνωρίζω για να μάθουν τα παιδάκια πως το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο.

Σάκης Καραδημούλας για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.