Στοίχημα: Dritte Liga, μάχη για την παραμονή και no bet απόψε!



Καλημέρα σας φίλοι!  Έμειναν έξι ομάδες από το preview της Γ’ κατηγορίας. Μιας Γ’ κατηγορίας που είναι η ισχυρότερη στον κόσμο σε σχέση με τις άλλες «Γ’ εθνικές». Πληρότητα γηπέδων, επίπεδο ομάδων, φανέλα ομάδων, όλα αυτά συνηγορούν για την πιο δύσκολη Dritte Liga… ever. Οι έξι ομάδες που θα αναλυθούν σήμερα είναι οι έξι που πιστεύω ότι θα παλέψουν για την παραμονή.

Για το σημερινό παιχνίδι είμαι στο no bet (Μόναχο 1860 – Μούνστερ), δίνοντας ελαφρύ προβάδισμα στα «λιοντάρια». Επίσης, no bet είμαι και για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Αυστρίας, τουλάχιστον για σήμερα.

Carl Zeiss Jena

 

Τι έκανε πέρυσι, τι θέλει φέτος και τι… μπορεί: Τα κατάφερε πέρυσι η Ιένα και έμεινε στην κατηγορία, παρά τις αρχικές δυσκολίες. Η συνοχή και η σταθερότητα ήταν κρίσιμοι παράγοντες, στους οποίους ποντάρει και φέτος, μόνο που φέτος τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολο, αφού το επίπεδο κάθε χρόνο και ανεβαίνει. Ρεαλιστικός στόχος να παραμείνει στην κατηγορία, προσωπικά δεν το θεωρώ και πάρα πολύ πιθανό να την δούμε του χρόνου να αγωνίζεται στην Dritte Liga.

Προπονητής/ρόστερ: Λούκας Κβασνιοκ ο προπονητής της ομάδας εδώ και τρία χρόνια, βασικά φέτος ξεκινάει ο 3ος του χρόνος. Ασφαλώς έχει πετύχει αρκετά, παίρνοντας την ομάδα από τις τελευταίες θέσεις της Ρεγκιονάλ Λίγκα και ανεβάζοντας την στη Dritte Liga. Λάτρης του 4-4-2 και του ισορροπημένου ποδοσφαίρου. Το ρόστερ άλλαξε αρκετά το τελευταίο διάστημα, πάνω από 15 παίκτες ήρθαν στην ομάδα, ενώ έφυγαν πάνω από 10. Στο σύνολο ενισχυμένη, όμως θα παραμείνει η καλή χημεία;

Εκτίμηση και τι περιμένω στοιχηματικά: Είναι από τις ομάδες που θεωρώ πως δεν θα τα καταφέρουν να αντέξουν τον ανταγωνισμό φέτος. Υστερεί σε τομείς όπως γήπεδο, όπως ρόστερ και σίγουρα αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο. Αν ξεφύγει η κατάσταση εξ αρχής, ίσως το… ρίξει στην επίθεση και επομένως να δούμε μεγάλα σκορ. Πάντως είναι για κόντρα και με τα όσα έδειξε στην προετοιμασία. Βαθμολογία 5,5/10.

Chemnitzer FC

 

Τι έκανε πέρυσι, τι θέλει φέτος και τι… μπορεί: Άλλη μια ομάδα της ανατολής που συναντάμε σε αυτήν την κατηγορία. Θα είναι στο επίκεντρο παρασκηνιακά, αφού η Κέμνιτσερ είναι από τις 3 ομάδες στη Γερμανία, που στις τάξεις της έχει ακροδεξιούς. Προσωπικά θεωρώ πως θα πολεμηθεί αρκετά, δεν θα χαίρει φιλοξενίας σε πολλά γήπεδα μέχρι να λύσει αυτό το πρόβλημα, που πριν τρεις μήνες ήταν από τα πρώτα θέματα στη Γερμανία. Όσον αφορά το αγωνιστικό, λίγα πράγματα άλλαξαν σε σχέση με πέρυσι και αυτό δίνει ένα bonus στη χημεία, δεν ξέρω όμως κατά πόσο αυτό είναι αρκετό. Από τη διοίκηση πάντως πιστεύουν ότι μπορούν να καταφέρουν την παραμονή.

Προπονητής/ρόστερ: Ο Ντάβιντ Μπέργκνερ διανύει την 3η του σαιζόν ως προπονητής της Κέμνιτσερ. Έχει κάνει καλή δουλειά αν σκεφτεί κανείς τα «εργαλεία» που έχει. Με πάνω από το 50% των παικτών να είναι από τους «μικρούς» της Κέμνιτσερ, η παρουσία της στην Dritte Liga αποτελεί επιτυχία. Το ρόστερ άλλαξε ελάχιστα και αυτό έχει δύο πλευρές, την θετική, αυτή της συνοχής, της καλής χημείας και φυσικά την αρνητική, το κατά πόσο θα αντέξει αυτό το ρόστερ σε ένα τόσο δύσκολο πρωτάθλημα. Βαθμολογία 5,5/10.

Εκτίμηση και τι περιμένω στοιχηματικά:

Sonnenhof Großaspach

 

Τι έκανε πέρυσι, τι θέλει φέτος και τι… μπορεί: Πέρυσι γλίτωσα στο… τσακ. Φέτος η ομάδα έχασε αρκετούς καλούς παίκτες και σίγουρα ο στόχος της παραμονής φαντάζει πιο δύσκολος από ποτέ. Η διοίκηση παραμένει αισιόδοξη, όμως δεν αρκεί η αισιοδοξία. Νέος προπονητής, αρκετές ανακατατάξεις στο ρόστερ δίνουν μια ελπίδα, αλλά παρόλα αυτά είναι για μένα το πρώτο φαβορί υποβιβασμού.

Προπονητής/ρόστερ: Ο εκλεκτός είναι ο Όλιβερ Ζάπελ. Δύσκολο το έργο του αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα αποδυναμώθηκε παντελώς και η ομάδα θα πορευτεί με πιτσιρίκια. Ένα άκρως επιθετικό σχήμα χρησιμοποιεί ο ίδιος, το 3-5-2 και δεν ξέρω αν μπορεί, παίζοντας τόσο ανοιχτά, να καταφέρει να βάλει δύσκολα στους αντιπάλους του.

Εκτίμηση και τι περιμένω στοιχηματικά: Δεν θέλω να πω με σιγουριά πράγματα, αφού ποδόσφαιρο είναι και όλα γίνονται. Θεωρώ όμως πολύ πολύ δύσκολο η Ζόνενχοφ να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία, θα μου κάνει τεράστια εντύπωση. Κόβει τα λιγότερα εισιτήρια, έχει ίσως το χειρότερο ρόστερ και πιο αποδυναμωμένο και έχει έναν προπονητή λαχείο. Βαθμολογία 5/10.

Unterhaching

 

Τι έκανε πέρυσι, τι θέλει φέτος και τι… μπορεί: Καρδιοχτύπησε αρκετά πέρυσι. Με έναν καταστροφικό δεύτερο γύρο κόντεψε να χάσει ότι έχτισε στο πρώτο μισό. Ευτυχώς την ύστατη στιγμή βρήκε τους βαθμούς που είχε ανάγκη και έσωσε την χρονιά. Φέτος θέλει επίσης την παραμονή αλλά το έργο της αυτήν την φορά είναι αρκετά πιο δύσκολο. Είναι από τις υποψήφιες ομάδες να υποβιβαστούν και θα συμφωνήσω.

Προπονητής/ρόστερ: Διανύει φέτος την 5η του χρονιά ως προπονητής της Ουντερχάχινγκ. Το όνομα αυτού Κλάους Σρομ. Ο 50χρονος προπονητής των Βαυαρών αρέσκεται σε ένα κλασσικό 4-4-2. Από τον αντίπαλο πάντα θα εξαρτηθεί αν θα παίξει επιθετικά ή αμυντικά, εξάλλου πήραμε μια γεύση πέρυσι. Το ρόστερ αποδυναμώθηκε. Την ύστατη στιγμή ήθελε η διοίκηση να πάρει παίκτες, τα κατάφερε εν μέρει, όμως δεν είναι αρκετό για να μπορεί να πει ότι ενισχύθηκε.

Εκτίμηση και τι περιμένω στοιχηματικά: Θα προσπαθήσει να πάει τα παιχνίδια της στη λεπτομέρεια, μήπως και κερδίσει βαθμό ή βαθμούς, κάτι δηλαδή αντίστοιχο με τον δεύτερο γύρο πέρυσι. Το αν θα της βγει μένει να φανεί. Θεωρώ πως δεν θα τα καταφέρει και θα είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που θα μας αποχαιρετήσουν. Βαθμολογία 5,5/10.

Viktoria Köln

 

Τι έκανε πέρυσι, τι θέλει φέτος και τι… μπορεί: Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο και δείχνοντας αποφασιστικότητα στα περισσότερα ματς, πήρε την άνοδο από την Ρεγκιονάλ Λίγκα Δύσης. Το έψαχνε χρόνια και τελικά τα κατάφερε. Η διοίκηση πάντως δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης τον προηγούμενο κόουτς και επέλεξε τον Πάβελ Ντότσεφ (γνωστός από το πέρασμα του στην Άουε και την Χάνσα). Αυτό για μένα είναι ρίσκο. Από «μέσα» λένε πως η παραμονή θα είναι εύκολη, όμως δεν είμαι τόσο σίγουρος.

Προπονητής/ρόστερ:  Η γερμανική του καριέρα συνεχίζεται μετά από Πάντερμπορν, Έρφουρτ, Μούνστερ, Σαντχάουζεν, Αουε και Χάνσα, ο Ντότσεφ θα προπονήσει και την Βικτόρια Κολωνίας. Γνωστός για το ότι του αρέσει να αμύνεται και να ψάχνει χώρους. Ίσως για ομάδες που παλεύουν για παραμονή να είναι καλό, για ομάδες που αναζητάνε το κάτι παραπάνω πάντως όχι, για αυτό και έφυγε από τη Χάνσα. Ενισχυμένη μεταγραφικά σε πολλές θέσεις, έχει φτιάξει καλό ρόστερ για τη μάχη της παραμονής.

Εκτίμηση και τι περιμένω στοιχηματικά: Από τις ομάδες που κινήθηκαν μεταγραφικά, με νέο προπονητή, με νέα ψυχολογία. Έχει αρκετά εφόδια για να μην είναι στις τέσσερις που θα υποβιβαστούν. Η θεωρία όμως από την πράξη απέχει χιλιόμετρα. Είμαι περίεργος να δω τι μπορεί να δείξει. Ίσως την κυνηγήσουμε για πιθανές εκτός έδρας εκπλήξεις, αφού «βολεύει» το αμυντικό σύστημα του Ντότσεφ. Βαθμολογία 6/10.

Waldhof Mannheim

 

Τι έκανε πέρυσι, τι θέλει φέτος και τι… μπορεί: Πήρε μια άνοδο που της στέρησαν πρόπερσι και φυσικά όλοι το πανηγύρισαν με την ψυχή τους. Οι πανηγυρισμοί κόπασαν όμως και γρήγορα η διοίκηση έδειξε πως η Dritte Liga είναι ένας θεσμός στον οποίο η Μάνχαϊμ θέλει να παραμείνει. Με πολύ λαό από πίσω και ένα γήπεδο καμίνι, θα προσπαθήσει να πάρει ότι καλύτερο μπορεί. Έχει μερικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις ανταγωνίστριες ομάδες της παραμονής.

Προπονητής/ρόστερ: Ο Μπέρνχαρντ Τράρες κλείνει ενάμιση χρόνο στον πάγκο της ομάδας και η διοίκηση είναι απόλυτα ευχαριστημένη. Υπάρχει χημεία και καλό κλίμα. Δεν είναι τυχαίο ότι έγιναν πολύ επιλεκτικές κινήσεις ενόψει της νέας σαιζόν. Ενισχυμένη σε θέσεις που «πονούσε», κάτι που χαροποίησε τον κόουτς, που παίζει ένα αρκετά συντηρητικό 4-2-3-1.

Εκτίμηση και τι περιμένω στοιχηματικά: Από τις ομάδες που θα δίνουν το 150% στην έδρα τους, ενώ εκτός έδρας συνήθως θα έχει παθητικό ρόλο. Θα είναι σκληρό «καρύδι» εντός και εκεί ίσως βρούμε ευκαιρίες να την ποντάρουμε. Κατά τα άλλα περιμένω κλειστά παιχνίδια από την Μάνχαϊμ. Έχει πάντως μαζί με την Βικτόρια αρκετά καλά στοιχεία για να παραμείνει στην κατηγορία. Βαθμολογία 6/10.

Επισκεφτείτε καθημερινά το BetMarket.gr για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις με τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα, να δείτε τα προγνωστικά των tipster μας, τις πτώσεις των αποδόσεων αλλά και την ενδιαφέρουσα θεματολογία γύρω από το στοίχημα που δεν θα βρείτε αλλού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.