Το πρόβλημα με τους μετανάστες στα νησιά- Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου



«Όταν πάσχει ένα μέλος συμπάσχουν όλα τα μέλη». Αυτή την προτροπή του αποστόλου Παύλου δεν την εφαρμόσαμε οι Έλληνες κι αφήσαμε τα νησιά να τραβήξουν μόνα τους την ταλαιπωρία που τους φόρτωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους μετανάστες.

Στην Χίο που βρέθηκα υπάρχουν γύρω στους 3.000 μετανάστες (τους μέτρησε κανείς 😉 αλλά συνεχώς έρχονται κι άλλοι. Οι 2.000 μένουν σε καταυλισμό λίγο έξω από την πόλη της Χίου και οι υπόλοιποι σε σπίτια μέσα στην πόλη και αλλού, όπως σε ενοικιαζόμενα στην αγία Ερμιόνη. Έχουν δωρεάν διαμονή, φαγητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και διάφορα άλλα, και παίρνουν 400 Ευρώ (μήπως παραπάνω 😉 τον μήνα. Αρκετοί δεν ξοδεύουν ούτε 1 Ευρώ και θα γυρίσουν σε λίγα χρόνια στις χώρες τους με περιουσία. Άκουσα για έναν, από το Μαρόκο νομίζω, που γύρισε την χώρα του κι έγινε μεγαλέμπορος ξυλείας !

Βλέπετε τα Ευρώ στις χώρες τους είναι πολύτιμα.

Φυσικά τόσα χρόνια δεν κάμνουν τίποτα, όλη μέρα βολοδέρνουν από δω κι από κει. Επειδή όμως έλεγαν οι σοφοί πρόγονοί μας «αργία μήτηρ πάσης κακίας», οι Χιώτες που είχαν την ατυχία να μένουν κοντά στον καταυλισμό τους, σταμάτησαν να καλλιεργούν την γη τους γιατί δεν τους άφηναν τίποτα. Η Αστυνομία φυσικά έχει εντολές ούτε να τους πλησιάζει αφού θεωρούνται «προστατευόμενο είδος».

Τελευταία έρχονται πολλοί από την Αφρική και το μαύρο χρώμα έχει πλημυρίσει την πόλη της Χίου. Γιατί έρχονται ; Πόλεμο δεν έχουν οι χώρες τους. Ποιοι τους φέρνουν και τι τους υπόσχονται ; Τι ρόλο παίζουν οι διάφορες ΜΚΟ ; Κάποιοι εμπορεύονται ανθρώπους για να κερδίσουν πολλά χρήματα και μάλιστα με τρόπους που χάνονται ανθρώπινες ζωές ; Θα γνωρίζετε ότι βουλιάζουν τις βάρκες πριν τους μαζέψουν για να φανεί ότι κινδύνευε η ζωή τους.

Η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδινε στους μετανάστες ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, προφανώς επειδή είχε σκοπό να τους ελληνοποιήσει. Ο τωρινός υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης που είναι και από την Χίο, ο κ. Μηταράκης δεσμεύτηκε ότι θα το σταματήσει. Αυτό που ζητούν οι κάτοικοι της Χίου είναι το αυτονόητο, να υπάρχει έλεγχος και να μην έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους Έλληνες, όπως είχε καταφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Θα μπορούσαν να φέρνουν μετανάστες αν η Ελλάδα ήταν γεμάτη από Έλληνες ; Αν οι πόλεις και τα χωριά μας έσφυζαν από ελληνόπουλα που θα χωρούσαν οι μετανάστες ; Αλλά και να έφερναν θα τους αφομοιώναμε όπως έκαμνε πάντα ο Ελληνισμός. Τώρα στην Χίο περισσότερους μετανάστες έβλεπα συχνά να κυκλοφορούν, παρά Έλληνες.

Δυστυχώς μετά τον εμφύλιο πόλεμο κυριάρχησε η μόδα οι οικογένειες να έχουν ένα δυο παιδιά. Εδώ και πολλά χρόνια οι νέοι μας ούτε παντρεύονται. Μην πει κανείς η κρίση, στην Τουρκοκρατία, στην Κατοχή ήταν πιο εύκολα ; Αφεθήκαμε στον αμερικάνικο τρόπο ζωής και ρήμαξε η Ελλάδα. Όλες οι γυναίκες των μεταναστών είναι με φουσκωμένες κοιλιές, Ελληνίδες σπάνια βλέπεις.

Δεν είναι μικρή η Ελλάδα, είναι πολύ μεγάλη. Με την θάλασσα που έχει η Ελλάδα καταλαμβάνει έκταση όσο η Γαλλία. Έχει και πολύ πλούτο η Ελλάδα. Για παράδειγμα, ενδημικά φυτά η Γερμανία έχει 15, η Ελλάδα έχει 1200 ! Και έφυγαν πάνω από 500.000 χιλιάδες νέοι μας και συνεχίζουν να φεύγουν γιατί δεν βρίσκουν δουλειά στην Ελλάδα. Βλέπετε ότι με τις επιλογές που κάναμε θερίζουμε θύελλες ;

Έλεγε ο διάσημος ιστορικός Στήβεν Ράνσιμαν «στην Τουρκοκρατία όσο επιβίωνε η Ορθόδοξη Εκκλησία το Ελληνικό Έθνος δεν μπορούσε να πεθάνει». Είδα στην Χίο πόση ευσέβεια είχαν οι πρόγονοί μας. Το νησί της Χίου έχει πάνω απο 1000 Εκκλησίες. Στην πόλη της Χίου σε κάθε δρόμο σχεδόν συναντάς πανέμορφες Εκκλησίες.

Είναι κρίμα το καράβι της Ελλάδας που δεν βούλιαξε μέσα στις τρικυμίες να βουλιάξει μέσα στο λιμάνι. Και αυτό θα γίνει, δυστυχώς, αν δεν μετανοήσουμε οι Έλληνες και δεν γυρίσουμε την ζωή μας προς τον Χριστό, όπως οι πρόγονοί μας. Είναι γραμμένο στους Ψαλμούς : «Μακάριος ο λαός ου Κύριος ο Θεός αυτού, δηλαδή, Ευτυχισμένος ο λαός του οποίου ο Χριστός είναι ο Θεός του».

2 σχόλια στο άρθρο “Το πρόβλημα με τους μετανάστες στα νησιά- Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

  1. Τι ρόλο παίζουν οι διάφορες ΜΚΟ ;

    Πρόκειται για μηχανισμούς ωραιοποίησης της νεοταξικής λαίλαπας, που «πονάνε» για το δράμα των προσφύγων !

    Ερωτήματα
    1. Γιατί όλοι οι κατευθυνόμενοι εδώ είναι μουσουλμάνοι και δεν υπάρχει δείγμα χριστιανού, ενώ η φτωχότερη αφρικανική χώρα είναι η χριστιανική Αιθιοπία, όπως και οι Κόπτες Αιγύπτιοι και κανένας απ’ αυτούς δεν προωθήθηκε ;
    2. Οι υποστηρίζοντες τις «ανοιχτές» πολυπολιτισμικές κοινωνίες επιδιώκουν ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ.

    Y.Γ. Η Τασία Χριστοδουλοπούλου πρόωρα είχε κάνει σαφείς τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα ανοίξουμε τα σύνορα, όποιος θέλει θα έρχεται, θα πηγαίνει όπου θέλει»

  2. Αν τα πράγματα με την Τουρκία οδηγήσουν στο αναπόφευκτο , θα επιστρατεύσουν Πακιστανούς,Αφγανούς,Νιγηριανούς…για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του γερμανικού οτε της κοσκο,του ιταλικου, οσε της ζιμενσ, της νοβαρτις και παει λεγοντας πάλι τυχεροί οι έλληνες

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.