Ξύπνησε αναμνήσεις ο σεισμός των 4,6 ρίχτερ στους κατοίκους της Κοζάνης ο οποίος ήταν αισθητός και στη Θεσσαλονίκη



Ξύπνησε αναμνήσεις του μεγάλου σεισμού του 1995, ο σεισμός που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Κοζάνη 14 Ιουλίου 2019.

Μια ιδιαίτερα αισθητή σεισμική δόνηση στην περιοχή της Κοζάνης, 4.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 13:50 το μεσημέρι, ήταν αρκετή για να αναστατώσει τους κατοίκους και πολλούς από αυτούς να τους βγάλει έξω από τα σπίτια.

Αρκετός ήταν ο κόσμος που βγήκε στους δρόμους, όπως άλλωστε είναι και το ενδεδειγμένο, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και η εικόνα να είναι πιο σαφής, για το αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή για προσεισμικές δονήσεις.

Έπειτα από τον σεισμό των 4.6 ριχτερ, ακολούθησαν άλλες τέσσερις σεισμικές δονήσεις μικρότερης έντασης, όπου αυτό θα μπορούσε να αποτελεί μια καθησυχαστική ένδειξη, ενώ η σεισμική δόνηση των 4.6 Ρίχτερ ταρακούνησε κυριολεκτικά όλη την ευρύτερη περιοχή ενώ σύμφωνα με αναφορές ήταν αισθητός και στη Θεσσαλονίκη.

Το επίκεντρο των συνολικά 5 σεισμικών δονήσεων, βρίσκεται σε μια ευθεία γραμμή Β.Δ. του ρήγματος του μεγάλου σεισμού του 1995 των 6,7 ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κοζάνη.

Αρκετά, αλλά προσωρινά προβλήματα δικτύων κινητής τηλεφωνίας αναφέρθηκαν στο KOZANILIFE.GR από κόσμο που προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τους δικούς τους ανθρώπους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης, έπειτα από επικοινωνία του KOZANILIFE.GR, δεν φαίνεται να έχει δεχθεί κλήσεις από πολίτες, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.

Τα Ρίχτερ της Κυριακής 14 Ιουλίου 2019, ήταν ικανά να αφυπνίσουν αναμνήσεις του μεγάλου σεισμού του 1995 και μετά το πέρας της ανησυχίας, ο κόσμος να το διακωμωδεί στα κοινωνικά δίκτυα, με ιδιαίτερα χιουμοριστικά σχόλια.

Ζιάμπα Αργυρώ για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.