Υποδοχή του Ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου Ανθοχωρίου



Υποδοχή του Ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου Ανθοχωρίου

3 σχόλια στο άρθρο “Υποδοχή του Ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου Ανθοχωρίου

  1. Ο Παναγιώτης Δημακάκος,ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Αθηνών, πρωτοπόρος στον τομέα της αγγειοχειρουργικής, για τον άγιο ΝΕΚΤΑΡΙΟ λέει:

    Δέχθηκε την υπόδειξη για εισαγωγή σε νοσοκομείο της Αθήνας (ζούσε στην Αίγινα). Νοσηλεύτηκε στη γ’ θέση (απορίας), όπου στην παρακείμενη κλίνη νοσηλευόταν ύστερα από ατύχημα ένας παραπληγικός ασθενής.
    Αμέσως μετά την κοίμησή του, εκδηλώθηκε το πρώτο θαύμα του Αγίου Νεκταρίου στο νοσοκομείο μας. Κατά την αλλαγή του ιερού λειψάνου, η μοναχή Ευφημία τοποθέτησε τη φανέλα του αγίου στο κρεβάτι του παραπληγικού, ο οποίος αιφνίδια σηκώθηκε και άρχισε να βηματίζει ελεύθερα. Έκτοτε, στο δωμάτιο υπάρχει η εικόνα του, ένα καντήλι που καίει συνεχώς και από το 2000 είναι τόπος προσκυνήματος, χωρίς να νοσηλεύονται ασθενείς.

    1. Γιατί δεν συνεχίζαν να γιατρεύουν τους παραπληγικούς με τη φανέλα του αγίου;Ηταν μιας χρήσης;Μήπως ήταν θαυματουργά και άλλα ρούχα (κάλτσες,εσώρουχα,καπέλα κλπ);Γιατί δεν νοσηλεύονται άλλο ασθενείς στο δωμάτιο;Μήπως γιατί θεραπεύονταν χωρίς τις ιατρικές φροντίδες,οπότε αποτελούσε κίνδυνο να εξαφανιστεί το ιατρικό επάγγελμα;Μήπως η Ελλάδα ανήκει στην Κεντρική Αφρική και όχι στην Ευρώπη όπως πολλοί νομίζουν;

  2. Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως

    Δὲν θέλω νὰ θλίβεστε καὶ νὰ συγχύζεστε γιὰ ὅσα συμβαίνουν ἀντίθετα στὴ θέλησή σας, ὅσο δίκαιη κι ἂν εἶναι αὐτή. Μία τέτοια θλίψη μαρτυρεῖ τὴν ὕπαρξη ἐγωϊσμοῦ. Προσέχετε τὸν ἐγωϊσμό, ποὺ κρύβεται κάτω ἀπὸ τὴ μορφὴ τοῦ δικαιώματος. Προσέχετε καὶ τὴν ἄκαιρη λύπη, δημιουργεῖται ὕστερ’ ἀπὸ ἕναν δίκαιο ἔλεγχο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.