Φονική κακοκαιρία: Η Χαλκιδική μετράει τις πληγές της – 6 νεκροί, δεκάδες τραυματίες



Τραγικός ο απολογισμός του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που έπληξε τη Χαλκιδική – Επιβεβαιώθηκαν οι θάνατοι έξι ανθρώπων, έρευνες για αγνοούμενο – Δεκάδες έχουν τραυματιστεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, δύο εκ των οποίων σοβαρά

Το φονικό κύμα κακοκαιρίας στη Χαλκιδική σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, προκαλώντας αμέτρητες καταστροφές και αφήνοντας πίσω του έξι νεκρούς, έναν αγνοούμενο για τον οποίο πραγματοποιούνται έρευνες, αλλά και δεκάδες τραυματίες.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τις καταιγίδες, τους ισχυρούς ανέμους, τις έντονες βροχοπτώσεις και τους απανωτούς κεραυνούς, ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης και έπληξαν τόσο την Χαλκιδική, όσο και άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος.

Στη Χαλκιδική κυριαρχούν εικόνες απόλυτης καταστροφής με κομμένες κολώνες της ΔΕΗ, αμάξια στη θάλασσα, κομμένα δέντρα στη μέση του δρόμου, αναποδογυρισμένα οχήματα, γκρεμισμένα μπαλκόνια και οροφές σπιτιών.

Αναλυτικά ο απολογισμός των θυμάτων μέχρι αυτή την ώρα:

Έχουν ανασυρθεί 6 νεκροί από τις κάτωθι περιοχές:

– Σωζόπολη 2 νεκροί (πρόκειται για οικογένεια Τσέχων παραθεριστών σε τροχόσπιτο στην παραλία της Σωζόπολης, το οποίοι ανετράπη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, να τραυματιστεί ο γιος τους ελαφρά που έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Πολυγήρου, ενώ ο 19χρονος εγγονός τους είναι καλά στην υγεία του).

– Νέα Πλάγια 2 νεκροί (πρόκειται για μία γυναίκα και τον 8χρονο γιο της από την Ρουμανία που σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε υπόστεγο ταβέρνας και τραυματίστηκε άλλη μία γυναίκα. Όλοι τους απεγκλωβίστηκαν από αστυνομικούς, ενώ το παιδί κατέληξε κατά την διακομιδή του με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο).

– Ποτίδαια 2 νεκροί (ένας Ρώσος με τον δίχρονο γιο του καταπλακώθηκαν από δέντρο και σκοτώθηκαν. Τους απεγκλώβισαν εργαζόμενοι από το ξενοδοχείο Ποτίδαια Palace).
Ένας αγνοούμενος (Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες του Λιμενικού από τις 23:30 χθες, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής για τον εντοπισμό 62χρονου αλιέα ο οποίος βγήκε στις 19:30 για ψάρεμα με σκάφος 8 μέτρων και έκτοτε αγνοείται. Κάλεσε το Λιμενικό η σύζυγος του και ενημέρωσε πως δεν είχε επιστρέψει. Έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από σκάφη του Λιμενικού, αλιευτικά σκάφη και ένα εμπορικό πλοίο με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα).

Σημειώνεται ότι αναφορικά με τον θάνατο ηλικιωμένου στην Ημαθία, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές Αρχές, δεν συμπεριλαμβάνεται στα θύματα της κακοκαιρίας, καθώς σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, πέθανε από παθολογικά αίτια.

Συνολικά 100 άτομα τραυματίστηκαν στην Χαλκιδική εκ των οποίων οι 23 νοσηλεύονται και στους υπόλοιπους παρασχέθηκαν απλά οι Πρώτες Βοήθειες. Συγκεκριμένα, νοσηλεύονται 6 άτομα στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, 12 άτομα στο Νοσοκομείο Πολυγύρου και 5 παιδιά στο Νοσοκομείο «Γεννηματά» της Θεσσαλονίκης.

Από το news247.gr, βίντεο: seleo.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.