ΚΚΕ: Πρόκληση η απόφαση του Δ.Σ. Εορδαίας να παραχωρηθεί δημόσιος χώρος για την Χρυσή Αυγή ενόψει εκλογών



Αποτελεί πρόκληση η κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας να παραχωρήσει, ανάμεσα στα άλλα κόμματα, δημόσιο χώρο και διευκολύνσεις στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής με το πρόσχημα ότι είναι κόμμα του κοινοβουλίου. Να σημειωθεί ότι αρκετοί ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν ρωτήθηκαν καν για την εν λόγω διαδικασία, εν τούτοις φαίνεται σαν απόφαση ΔΣ.

Αγνοεί η δημοτική αρχή ότι δεκάδες στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής είναι υπόδικοι με βαρύτατες κατηγορίες, για ανθρωποκτονίες, βαριές σωματικές βλάβες, σύσταση και συμμορία και πλείστα άλλα κακουργήματα;

Αγνοεί η δημοτική αρχή ότι υπάρχει πλήθος αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τη ρητορική μίσους και συγκεκριμένα το εθνοτικό, φυλετικό και θρησκευτικό μίσος, ότι δικαιολογεί και την υποκίνηση βίας, την άρνηση εγκλημάτων πολέμου, εκ μέρους της Χρυσής Αυγής και των στελεχών της;

Παραβλέπει την ομόφωνη απόφαση της διακομματικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24/06/19 και πρότεινε να μην παραχωρηθεί κανένας δημόσιος χώρος προβολής και κανενός είδους διευκόλυνση από το δήμο Εορδαίας όπως έγινε σχεδόν στο σύνολο των δήμων της χώρας.

Η δημοτική αρχή και οι σύμβουλοι που υπερψήφισαν αυτή την απόφαση προσβάλλουν την ιστορική μνήμη του λαού μας που τόσα υπέφερε και μάτωσε από το φασισμό-ναζισμό και το κάνουν αυτό στο όνομα της νομιμότητας και του συντάγματος. Αυτού του συντάγματος που η Χρυσή Αυγή έχει τσαλαπατήσει επανειλημμένα.

Άραγε όταν η δημοτική αρχή συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τα ολοκαυτώματα των μαρτυρικών χωριών της περιοχής μας από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους, κρατάει πολιτική ίσων αποστάσεων εξισώνοντας τον θύτη και το θύμα επειδή η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής βρίσκεται ακόμα εντός του κοινοβουλίου και πρέπει να «τηρείται» το πρωτόκολλο; Είναι τουλάχιστον υποκρισία, προσβολή και ύβρις προς τους χιλιάδες νεκρούς της πατρίδας μας.

Η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χόλμπα Αντωνία ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να συζητηθεί το θέμα πράγμα που δεν έγινε. Ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι που υπερψήφισαν αυτή την απόφαση είναι υπόλογοι στο δημοκρατικό λαό της περιοχής μας.

Ο λαός και η νεολαία να βγάλουν συμπεράσματα, να απομονώσουν τους φασίστες, να δυναμώσουν το ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές, τη μόνη δύναμη που μπορεί να τσακίσει το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.