Αλησμόνητες Πατρίδες: Τα Πλάτανα του Πόντου, η πατρίδα του νέου Δημάρχου της Κωνσταντινούπολης – Του Σταύρου Π.Καπλάνογλου



Του Σταύρου Π.Καπλάνογλου:

Πριν από 6 μήνες δημιουργήσαμε ένα μικρο video για τα Πλάτανα ή Akcaabat κυρίως για οικογενειακή χρήση, για να κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη μιας αλησμόνητης πατρίδας των προγόνων μας ,χωρίς να την κοινοποιήσουμε.

Σε σύντομο χρόνο περιγράψαμε την μακραίωνη Ελληνική ιστορία των Πλατάνων του Πόντου, αλλά και την ιστορία του παππού μας Παναγιώτη Ανθόπουλου από την πλευρά της μητέρας μας..

Τα Πλάτανα του Πόντου σήμερα 24/6 /2019 γιορτάζουν και είναι στην επικαιρότητα μια και ο νέος Δήμαρχος ο Εκρέμ Ιμάμογλου που εξελέγη στην Κωνσταντινούπολη , έχει γεννηθεί στην πόλη που κράτησε ζωντανό τον Πυρρίχιο ,τον αρχαίο Ελληνικό χορό με την ονομασία ΣΕΡΡΑ.

Εξελέγει έχοντας απέναντι όχι τον Μπιναλί Γκιλντιρίμ που ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος αλλά τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν που το πήρε προσωπικά.

Ας ελπίζουμε ότι Ιμάμογλου θα γίνει ο συνδετικός κρίκος ειρήνης και φιλίας των δυο λαών για το κοινό συμφέρον τους και η περίπτωση του δεν θα είναι ακόμη μια απογοήτευση στην ιστορία

Δείτε το βίντεο:

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Αλησμόνητες Πατρίδες: Τα Πλάτανα του Πόντου, η πατρίδα του νέου Δημάρχου της Κωνσταντινούπολης – Του Σταύρου Π.Καπλάνογλου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.