ΑΡΚΕ Ομίλου ΔΕΗ: Το πρόγραμμα της Ν.Δ για την ενέργεια βλάπτει σοβαρά τη… ΔΕΗ



Βλέποντας κανείς το πρόγραμμα του κόμματος της ΝΔ για την ενέργεια (πρόγραμμα το οποίο παρουσίασαν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και ο Τομεάρχης Ενέργειας Κώστας Σκρέκας), δεν μπορεί παρά να αναλογισθεί πού πραγματικά θέλουν να πάνε την μεγαλύτερη και σημαντικότερη εταιρεία της χώρας αλλά και τι ρόλο θα παίξει αύριο.

Είναι προφανές ότι ξεχνούν πως αυτοί είναι εκείνοι που προσπάθησαν με κάθε τρόπο -όταν ήταν κυβέρνηση- να απαξιώσουν και να συρρικνωνόσουν τη ΔΕΗ φορτώνοντάς την ένα σωρό προβλήματα, που όπως φάνηκε στην πορεία ήταν αυτά που την έπνιξαν και την έφεραν στη δύσκολη θέση που βρίσκεται σήμερα.

Για να μην ξεχνιόμαστε λοιπόν, ας θυμηθούμε ποιοι:

Βάλανε το φόρο λιγνίτη που καταργήθηκε από την σημερινή κυβέρνηση

Φορτώσανε στη ΔΕΗ την αγορά ρεύματος από ΑΠΕ σε πανάκριβη τιμή

Δεν φροντίσανε να απαλλάξουν την επιχείρηση από το κόστος του φόρου CO2, αναγκάζοντας την επιχείρηση να πληρώνει εκατομμύρια ευρώ και τέλος πάντων ας μας πούνε ποιοι κάνανε τη ΔΕΗ φοροεισπρακτικό μηχανισμό (την φορτώσανε με τις εισπράξεις του ΕΝΦΙΑ) κάνοντας έτσι τους πολίτες να μην μπορούν να πληρώσουν, εκτινάσσοντας τους ανείσπρακτους λογαριασμούς και δημιουργώντας πρόβλημα στη
ρευστότητα της εταιρείας.

Δεν μιλάνε βέβαια για την πώληση της μικρής ΔΕΗ, που βρήκε αντίθετους τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό.

Τι έρχονται λοιπόν να μας προτείνουν σήμερα για την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας;

Πώληση υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από μονάδες λιγνιτικές που προβλέπει το νομοσχέδιο της αποεπένδυσης, αυτοί έρχονται να πουλήσουν και υδροηλεκτρικά. Αυτό που η σημερινή κυβέρνηση έλεγε ότι δεν θα κάνει. Έρχονται λοιπόν και προσθέτουν στο πακέτο πώλησης το πιο φθηνό παραγόμενο ρεύμα στη χώρα, που εκτός από το δώρο που κάνει στους επίδοξους αγοραστές για να είναι ελκυστικό το πακέτο, μπαίνει πλέον και ζήτημα διαχείρισης των υδάτινων πόρων της χώρας και εδώ θα πρέπει να πάρουν θέση όλοι για το πόσο τα νερά είναι ζήτημα πώλησης και εκμετάλλευσης από ιδιωτικά συμφέροντα.

Στο κομμάτι της επιχείρησης που θα απομείνει, θα μπει στρατηγικός επενδυτής. Δηλαδή εξολοκλήρου η ΔΕΗ και η ενέργεια της χώρας θα πάει στους ιδιώτες.

Στόχος γι’ αυτούς είναι ακόμη και ο ΑΔΜΗΕ, που σήμερα ανήκει κατά 51% στο ελληνικό δημόσιο (που εκτός από τα κέρδη, το δημόσιο έχει και τον έλεγχο του δικτύου) και θέλουν να επαναφέρουν το μοντέλο ιδιωτικοποίησης σε 66%

Με όλα αυτά που καταθέτουν στο πρόγραμμά τους καταλαβαίνουμε τι τρικούβερτο πάρτι σχεδιάζουν να κάνουν με τα συμφέροντα που λυμαίνονται τη χώρα, μόλις γίνουν κυβέρνηση.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο.

Οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός δεν θα τους αφήσουν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Εμείς, όπως μέχρι τώρα αντιπαλέψαμε όλες τις πολιτικές που ήταν σε βάρος της επιχείρησης της οποίας θέλανε την απαξίωση, τον τεμαχισμό και την πώλησή της, έτσι και τώρα θα σταθούμε απέναντι σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς και θα αγωνιστούμε έτσι ώστε αυτή η ΔΕΗ να παραμείνει δημόσια και να παρέχει υπηρεσίες και ρεύμα σε προσιτή τιμή στον ελληνικό λαό.

Για μας το ρεύμα, εκτός από προϊόν είναι και αγαθό στο οποίο θα πρέπει να έχει πρόσβαση όλος ο ελληνικός λαός.

Το κοινωνικό πρόσωπο αυτής της επιχείρησης ήταν το κύριο χαρακτηριστικό και βασικό της προσόν κι αυτό δεν πρέπει να αλλάξει.

Γραφείο Τύπου
ΑΡΚΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.