Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο ΚοζάνηςΗ ΣΕΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ , ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΝΗ – ΩΡΑ 11:00 πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ. Ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, Δήμος Κουμπούρης

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Με ακόμη μεγαλύτερη ορμή για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας

Η κάλπικη αντιπαράθεση που παρακολουθούμε μπροστά στις εκλογές ανάμεσα στα κόμματα που κυβέρνησαν, ψήφισαν τα μνημόνια, τους αντιλαϊκούς, αντισυνταξιουχικούς, εφαρμοστικούς νόμους, που τσάκισαν τη ζωή μας, τις συντάξεις μας, την Υγεία, τις κοινωνικές παροχές και ό,τι με θυσίες και αγώνες κερδίσαμε, γίνεται με στόχο για το ποιο κόμμα θα κάτσει στην κυβερνητική καρέκλα για να συνεχισθούν οι ίδιες πολιτικές με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Τα μεγάλα λόγια για σταθερότητα, ανάπτυξη, προοδευτικές λύσεις κρύβουν και θολώνουν σκόπιμα την αλήθεια, ότι και μετά τις εκλογές τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί νόμοι, τα μέτρα επιτήρησης, τα ματωμένα πλεονάσματα, όλες οι περικοπές θα είναι εδώ, θα εφαρμόζονται και θα έρχονται νέα μέτρα. Στόχος τους η παραπέρα αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα, με την κατάργηση σε ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης. Οποιαδήποτε κυβέρνηση και να προκύψει στις 7 Ιούλη, τα αντιλαϊκά μέτρα θα παραμείνουν. Οι νόμοι τους θα είναι εδώ, τα μνημόνιά τους θα είναι εδώ.

Οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους, που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα πρέπει να πιστέψουν ότι η όποια κυβερνητική εναλλαγή θα φέρει βελτίωση στις συνθήκες διαβίωσής μας.

Οδηγός μας είναι οι μαχητικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα και που αποτελούν παρακαταθήκη για τη συνέχισή τους με ακόμα μεγαλύτερη ορμή ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα βρεθεί στο τιμόνι της κυβέρνησης.

Έχουμε την πείρα. Μέχρι σήμερα καταφέραμε να αποκρούσουμε, να κερδίσουμε την μη περικοπή των συντάξεων από την 1.1.2019, τη μείωση του αφορολογήτου από το 2020 παρότι έχουν ψηφιστεί 2 και 3 φορές από τη σημερινή κυβέρνηση, την απόδοση της εισφοράς αλληλεγγύης στις επικουρικές, τη διαφορά στην παρακράτηση για την Υγεία, το πενιχρό επίδομα που η κυβέρνηση το ονόμασε 13η σύνταξη, την αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας, που είναι αποτέλεσμα του αγώνα μας και όχι δικαστικών αποφάσεων όπως μια μερίδα των ΜΜΕ και του Τύπου προπαγανδίζουν για λογαριασμό των μεγαλοδικηγορικών γραφείων.

Δεν είμαστε αμνήμονες, δεν υιοθετούμε τη λογική ό,τι έγινε – έγινε. Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή, είναι πληρωμένα με το αίμα και τον αγώνα μιας ζωής.

Απορρίπτουμε την επιδοματική λογική. Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφισθεί από όλες τις κυβερνήσεις. Άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.
• Να επιστραφούν όλες οι περικοπές στις συντάξεις μας σε όλους τους συνταξιούχους δίχως προσφυγές και προαπαιτούμενα.
• Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ με ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ από τα 360 που είναι σήμερα.
• Όχι στην περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων. Απόδοση στις συντάξεις του ΟΑΕΕ ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης. Άμεση έκδοση των ενημερωτικών σημειωμάτων σύνταξης.
• Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν Υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση -ιδιωτικοποίηση. Να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό τα Νοσοκομεία και οι δομές υγείας της περιοχής που λειτουργούν σε επικίνδυνες συνθήκες για ασθενείς και εργαζόμενους του κλάδου.
• Μείωση της δημοτικής φορολογίας και κατάργηση του 80%στα τιμολόγια του νερού.

ΟΛΟΙ στη σύσκεψη – συγκέντρωση τη Δευτέρα 24 Ιούνη στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης για την προετοιμασία από τώρα αγωνιστικού προγράμματος δράσης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

ΣΥΝTONIΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ (ΠΑ.Σ.Α.Σ.ΔΕΗ Δυτ.Μακεδονίας, Συνταξιούχοι ΙΚΑ ΠΕ Κοζάνης, Συνταξιούχοι Ο.Α.Ε.Ε. Κοζάνης, Σύλλογος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Κοζάνης, Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Κοζάνης, Συνταξιούχοι ΙΚΑ Σερβίων, ΤΣΑ Ν.Κοζάνης, Τραπεζοϋπάλληλοι Εθνικής Τράπεζας, Ένωση Αποστράτων Στρατιωτικών ΠΕ Κοζάνης)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.