Η ήττα Καρυπίδη και το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη – Του Μιχάλη Αγραφιώτη



Πως διαμορφώνεται η επόμενη ημέρα για τον Θόδωρο Καρυπίδη;

Του Μιχάλη Αγραφιώτη για το KOZANILIFE.GR:

Μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου προφανώς και δεν μπορεί να είναι υποψήφιος Βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ ο σημερινός Περιφερειάρχης, Θόδωρος Καρυπίδης. Με την φωτογραφία αγκαλιά με τον Αλέξη Τσίπρα που δημοσίευσε την πρώτη του μηνός, ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι δίπλα του και τον στηρίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, οι σημερινοί τέσσερις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθενται να αποχωρήσουν. Θα πέσουν στη μάχη των εκλογών της 7ης Ιουλίου και αυτοί που δεν θα εκλεγούν θα αποχωρήσουν. Άρα οι τέσσερις θέσεις ανδρών είναι a priori καλυμμένες από τους νυν Βουλευτές. Απομένουν τρεις θέσεις γυναικών που όπως φαίνεται θα «αλιευθούν» από τα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόταση φαίνεται πως θα δεχθεί η Μαρία Καρυπίδου, που ήρθε πρώτη στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του Θ. Καρυπίδη «Ανατροπή – Δημιουργία», ενώ τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια πληροφορία ότι ίσως δεχθεί πρόταση «επαναπατρισμού» η πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευγενία Ουζουνίδου, που είχε αποχωρήσει για τη ΛΑ.Ε.

Οι τέσσερις νυν Βουλευτές μαζί με την ποσόστωση που επιβάλλεται πλέον στα ψηφοδέλτια φαίνεται πως κλείνουν προς το παρόν το δρόμο για νέες δυναμικές υποψηφιότητες. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ- ΚΗΕ, Γιώργου Αδαμίδη, που σηματοδοτεί την εκπροσώπηση του πιο αξιόμαχου συνδικαλιστικού οργάνου στο ΣΥΡΙΖΑ, όμως αν θέλουν να κατέβουν οι τέσσερις Βουλευτές ομού, τα χέρια του είναι δεμένα. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον Περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη, που μετά από την ήττα της Περιφέρειας που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ΣΥΡΙΖΑ, δικαιωματικά πρέπει να μετέχει στα ψηφοδέλτια.

Αν ξαναέχουμε εκλογές μέσα στο 2019 ή στο 2020 για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι βέβαιο ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μετακινήσει τουλάχιστον δύο σημερινές, προφανώς αποτυχόντες Βουλευτές για να τοποθετήσει τον Θόδωρο Καρυπίδη και τον Γιώργο Αδαμίδη.

Τι θα κάνει όμως ο Θόδωρος Καρυπίδης μέχρι να κατέβει για Βουλευτής;

Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2019 θα ασκεί τα καθήκοντα του ως Περιφερειάρχης. Μετά την 1η Σεπτεμβρίου δύο είναι τα πιθανά σενάρια. Από την Κουμουνδούρου οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ή αν είναι άλλος Πρόεδρος, θα τον τοποθετήσει σε κομβική θέση επικοινωνίας του κόμματος. Ίσως τη θέση για εκπρόσωπος Τύπου Βορείου Ελλάδας ή μια θέση επικοινωνιακού σχεδιασμού του κόμματος ή να του δώσει θέση στα Ενεργειακά ζητήματα. Το δεύτερο σενάριο είναι να επιστρέψει στον τηλεοπτικό σταθμό για να βρίσκεται στην επικαιρότητα και να μη χάσει επαφή με τους τηλεθεατές, μέχρι που να ξαναγίνουν εκλογές και να είναι κανονικά υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι λόγοι που ο Θ. Καρυπίδης έχασε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ο Θόδωρος Καρυπίδης πρέπει να μελετήσει πολύ προσεκτικά τους λόγους που έχασε την Περιφέρεια. Ο πρώτος λόγος και κύριος ήταν η στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών που ουσιαστικά του κατέστρεψε την εικόνα. Η απόλυτη στήριξη του έκανε τρομερή ζημιά και ίσως ανεπανόρθωτη. Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι έχασε τους φίλους που τον στήριξαν το 2014 και τον εγκατέλειψαν οι ευεργετημένοι. Και αυτό έχει πολλές και πολύπτυχες αναγνώσεις. Ο τρίτος λόγος ήταν ότι στο ζήτημα της ΔΕΗ έπεσε σε πολλές αντιφάσεις, λόγω κακής επικοινωνίας με τους πολίτες. Η κακή επικοινωνία με τους πολίτες ήταν ο λόγος που δεν μπόρεσαν ποτέ να αφομοιώσουν το όποιο έργο του, όπως παραδείγματος χάριν το γκρέμισμα των γεφυρών, που για κάποιους φαίνεται γελοίο, όμως η αλήθεια είναι ότι μπορεί να τα ξεχνάμε αλλά στο σημείο χάθηκαν ζωές και αν δεν τις γκρέμιζε, ίσως χάνονταν και άλλες δεκάδες ζωές τόσα χρόνια.

Προσωπικά, θεωρώ ότι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε μετά το 2020. Μέχρι τότε θα πρέπει να εντοπίσουν τα λάθη και τα σφάλματα τους. Η ανασυγκρότηση είναι δύσκολη, όχι όμως απίθανη. Το πικρό ποτήρι της ήττας για τον Θόδωρο Καρυπίδη είναι δύσκολο, αλλά αν κάνει μια αυτοκριτική και οδηγηθεί σε ασφαλή συμπεράσματα γιατί έφτασε εδώ, ίσως μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις θέση στο ψηφοδέλτιο.

Αλλιώς καλύτερα να επιστρέψει στη μάχιμη δημοσιογραφία.

4 σχόλια στο άρθρο “Η ήττα Καρυπίδη και το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

  1. Ζόρι τραβάμε για τα προβλήματά μας και τα χάλια μας,Μιχαήλ!Κι όχι για τον Καρυπίδη και τον καθένα βολεμένο στην παρέα που απολαμάνει τα καλά της εξουσίας.

  2. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥς ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ. ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΚΑΘΩς ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΙΝΟΙ!
    Κ. ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΗς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.
    ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ.

  3. Καλα περασε κι αυτος με το επιτελειο του. Τα χρυσα κουταλια τελειωσαν. Σειρα εχει αλλος. Κρατησε και το καναλι του τι αλλο πια βαρεθηκαμε

  4. Κλείνει η ΔΕΗ στην περιοχή μας χωρίς να υπάρχει υπόβαθρο για την άλλη μέρα στον καμένο τόπο μας καλώς ήρθες ανάπτυξη οι 4 του ΣΥΡΙΖΑ δεν στάθηκαν ούτε καν σαν παρουσία στον τόπο ο Καρυπίδης κινήθηκε λιγάκι ο κασαπιδης δε.. πουθενας …οι της νέας δημοκρατίας μουγκα ….ευτυχώς έχουμε την θάλασσα να επενδύσουμε στον τουρισμό ψηφοφόροι μου Αν λοιπόν δεν έχουμε τον τροφοδότη βλπ ΔΕΗ μετανάστες στα Σκόπια η λύση …

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.