Κοζάνη: Παρουσίαση του βιβλίου της Δημοσιογράφου και Κριτικού Τέχνης Έφης Μιχάλαρου με τίτλο: «…σε α΄ ενικό & β΄ πληθυντικό»



Το Αρχείο Ιστορίας & Τέχνης με αφορμή τη λήξη της έκθεσης με τίτλο ¨ΠΝΟΕΣ¨ της εικαστικού Μαρίας Λαγού και των άλλων 5 καλλιτεχνών της πόλης μας (αλφαβητικά) Βογιατζή Χρήστου – Δούρβα Γιώργου – Καραπαναγιωτίδη Μιχάλη – Ντιού Κώστα – Παφίλη Αργύρη η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή 31 Μαΐου, και με την συνεργασία του περιοδικού Τέχνης www.dreamideamachine.com σας προσκαλούν, στην παρουσίαση του βιβλίου της Δημοσιογράφου και Κριτικού Τέχνης Έφης Μιχάλαρου με τίτλο: …σε α΄ ενικό & β΄ πληθυντικό. Η παρουσίαση, η οποία έχει την Υποστήριξη της ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, θα πραγματοποιηθεί στο cafe Φοντάν, Δελμούζου 1 – Κοζάνη, δίπλα από το Μουσείο Τεχνών, την Παρασκευή 31 Μαϊου 2019 στις 8:30 το βράδυ. Στην παρουσίαση θα παρευρεθεί και η ίδια η συγγραφέας.

Το βιβλίο θα προλογίσουν οι:
Χάρης Κοντοσφύρης, Εικαστικός – Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας.
Μαρία Λαγού, Εικαστικός – Καθηγήτρια Εφαρμοσμένων Τεχνών στη ΔΔΕ Λάρισας.
Έφη Μιχάλαρου, Δημοσιογράφος & Κριτικός Τέχνης, Διευθύντρια του Περιοδικού Τέχνης www.dreamideamachine.com
Συντονισμός: Ράνια Δραγώγια, Φιλόλογος.

«Σε μια εποχή όπου όλα αμφισβητούνται δεν θα μπορούσε η Τέχνη να μείνει στο απυρόβλητο. Η Τέχνη που μας ψυχαγωγεί, μας προβληματίζει, μας κάνει να χαμογελάμε, να αναρωτιόμαστε τι θέλει να πει ο καλλιτέχνης, η Τέχνη που γίνεται από ανθρώπους για ανθρώπους.

Τέχνη είναι η ομορφιά που βλέπουμε σε ένα έργο. Είναι η απορία που μας προξενεί η θέα του έργου που δεν καταλαβαίνουμε. Η έκπληξη για το άγνωστο που συμβολίζει.

Τι είναι Τέχνη τελικά;»

Η Έφη Μιχάλαρου επιλέγει για το βιβλίο της, Συνεντεύξεις- Πορτρέτα, Δημοσιευμένες & Αδημοσίευτες, από την πρώτη με τον Ζωγράφο: Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα, στην Εφημερίδα ‘’Καθημερινή’’ και το Ένθετο ‘’Επτά Ημέρες’’ 1993, μέχρι σήμερα. Ενώ σε κάποιες από τις Συνεντεύξεις, συμπληρώνει μία σειρά από Ερωτήσεις και Θέματα που σχετίζονται με την επικαιρότητα, με στόχο να παρουσιάσει στον αναγνώστη την εικόνα της επικαιρότητας, μέσα από αιχμηρά, μεστά και εμπεριστατωμένα σχόλια και απαντήσεις, αφού οι συνεντευξιαζόμενοι, καλούνται να πάρουν μία δυναμική θέση, όσον αφορά την
Σύγχρονη Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα.

Πριν την παρουσίαση του βιβλίου, θα προηγηθεί ξενάγηση στην έκθεση από την Κα Μιχάλαρου, έτσι στο χαλαρό με λίγο κρασάκι και με πολύ διάθεση από όλους μας… ελάτε να ξεφύγουμε για λίγο από την καθημερινότητα και να ανταλλάξουμε απόψεις για αυτά που μας ενδιαφέρουν μέσα από την τέχνη…

ΜΕ ΤΙΜΗ
-το-
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.