Συνεργασία του Πρέσβη της Ουγγαρίας με το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας



Μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 ανάμεσα στον τον Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κ. Erik Haupt, τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, κ. Χρήστο Κουτσογιώτα και τον Υποδιευθυντή κ. Θωμά Θεοδωρόπουλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη Κοζάνης, την οποία επισκέφθηκε ο πρέσβης για την πραγματοποίηση των εγκαινίων της φωτογραφικής έκθεσης «΄Ελληνες της Ουγγαρίας». Ο πρέσβης κ. Eric Haupt την τελευταία τριετία έχει επικοινωνία και συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας και πρωτοστάτησε στην αδελφοποίησή του με το Μουσικό Σχολείο του Κετσκεμέτ της Ουγγαρίας «Zoltan Kodaly» το φθινόπωρο που μας πέρασε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη διεύθυνση του σχολείου συζητήθηκαν εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά θέματα καθώς και θέματα στενότερης και εκτενέστερης συνεργασίας και ανταλλαγών ανάμεσα στα σχολεία των δύο χωρών. Η Σιάτιστα από τα παλιότερα χρόνια είχε στενότατους οικονομικούς και εμπορικούς δεσμούς με την Ουγγαρία. Μέσα από τη συνεργασία αυτή γίνεται προσπάθεια οι δεσμοί να αναζωπυρωθούν και να μετουσιωθούν σε ισχυρούς πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς δεσμούς ωφέλιμους κυρίως για τη νέα γενιά.

Επίσης ενόψει της επίσκεψης και πραγματοποίησης συναυλίας της Χορωδίας “Karolina” από το Szeged της Ουγγαρίας στη Σιάτιστα στις 10 Ιουνίου 2019, προσκλήθηκε ο Ούγγρος πρέσβης να παραστεί στην εκδήλωση.

Τέλος θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού ότι συνεχίζονται οι αιτήσεις για εγγραφή στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας έως και την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2465023461 και στην ιστοσελίδα http://gym-mous-siastist.koz.sch.gr

Περιμένουμε τα παιδιά της ΣΤ΄ Δημοτικού να περιδιαβούν την ιστοσελίδα του σχολείου, να γνωρίσουν τις ποικίλες δραστηριότητές μας και να ενταχθούν σε ένα σχολείο που, χωρίς να υστερεί σε τίποτα σε σχέση με τα γενικά σχολεία, συνδυάζει τη γνώση με τη μουσική.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.