Την Κυριακή η Κοζάνη πέρα από Δήμαρχο, αλλάζει κι εποχή – Του Ευάγγελου Σημανδράκου υποψηφίου Δημάρχου με το συνδυασμό «Κοζάνη Μπροστά»

Οι δύο τελευταίοι Δήμαρχοι που είχε η Κοζάνη τα τελευταία 9 χρόνια, δοκιμάστηκαν τόσο ως προς την ικανότητά τους να χαράξουν μια νέα πολιτική που είχε ανάγκη ο τόπος, όσο και να προετοιμάσουν την Κοζάνη για τα όσα θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια.

Κατά τη δοκιμασία αυτή απέτυχαν. Όσο κι αν τους ενοχλεί αυτό, είναι μια μετρήσιμη ποσοτικά αλήθεια και δεν είναι πρόθεσή μου να τους προσβάλλω. Ο Δήμος Κοζάνης το 2014 ήταν από τους πιο υπερχρεωμένους δήμους της χώρας (και παραμένει) ενώ η ανεργία αυξάνεται κατακόρυφα με συνέπεια σήμερα να είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία των νέων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα παιδιά μας εξαναγκάζονται να φύγουν λόγω απουσίας εργασιακών ευκαιριών ενώ οι νέοι μας δεν γυρίζουν πίσω. Χάνουμε την πιο καταρτισμένη γενιά στην ιστορία της Κοζάνης.

Η Κοζάνη ξανάγινε ένας μικρός τόπος, δυστυχώς. Όχι τόσο εξαιτίας της κρίσης, όσο της νοοτροπίας και των ιδεοληψιών της Δημοτικής Αρχής και της μείζονας αντιπολίτευσης. Μιας αντιπολίτευσης κουρασμένης να αντισταθεί ή να προκαλέσει εξελίξεις.

Και υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτό. Όσο δύσκολο κι αν είναι μερικές φορές να αντιληφθεί ένας νέος κι άπειρος πολιτικός τους κινδύνους και τις προκλήσεις μιας εποχής, άλλο τόσο δύσκολο είναι να αντιληφθεί ένας παλιός πολιτικός τα διακυβεύματα μιας νέας και σύνθετης εποχής.

Η επόμενη Δημοτική Αρχή καλείται να φέρει τα πάνω κάτω. Δεν χωρούν άλλα πειράματα ενώ η επιστροφή σε ό,τι πιο παλιό από πλευράς νοοτροπίας διαθέτει ο Δήμος, θα οδηγήσει τη νέα γενιά σε ένα ακόμη μεγαλύτερο αδιέξοδο. Χρειάζεται να αγωνιστούμε σκληρά για τα προτάγματα της εποχής μας. Η 4η βιομηχανική επανάσταση, οι εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες και στον τρόπο παραγωγής, επιβάλλουν να είμαστε προετοιμασμένοι και σε εγρήγορση.

Κι αυτό μπορεί να επέλθει μόνο με μια ομάδα ικανή που έχει διάθεση για δουλειά και σχέδιο.

Εννιά μήνες τώρα δουλέψαμε ομαδικά και συνδιαμορφώσαμε με τη βοήθειά σας ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό Πρόγραμμα που όμοιό του δεν έχει κατατεθεί ποτέ προεκλογικά στην Κοζάνη. Πρόκειται για ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα οκταετίας, πλήρως κοστολογημένο και με ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα.

Στόχος του προγράμματός μας είναι να καταπολεμήσουμε την ανεργία. Θέσαμε μικρούς στόχους. Θέσαμε και μεγαλύτερους στόχους. Όμως πατάμε γερά στα πόδια μας, διαθέτουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία να πάμε το Δήμο μας μπροστά. Έχουμε προτάσεις για κάθε ζήτημα που ταλαιπωρεί την καθημερινότητά μας, διότι τα μικρά κάνουν τη μέρα μας και τα μεγάλα τη ζωή μας. Έχουμε όμως και προτάσεις για μεγαλύτερα έργα, που μέσω αυτών θα επιδιώξουμε την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της περιοχή μας και που στόχο έχουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ενός μοντέλου που επιβάλλεται να αλλάξει αν δεν θέλουμε να βιώσουμε περαιτέρω τις δραματικές συνέπειες των εξελίξεων που ήδη έχουν ξεκινήσει.

Φίλοι και φίλες, ελάτε να βάλουμε μπρος την Κοζάνη, και να αλλάξουμε εποχή, όχι μόνο Δήμαρχο. Ελάτε να πάμε την Κοζάνη μπροστά, αφήνοντας πίσω όλα όσα μας πικραίνουν και μας χωρίζουν. Γι΄ αυτό και γίναμε μια γροθιά και συγκροτήσαμε την πλέον υπερκομματική ομάδα των τελευταίων πολλών ετών. Διότι τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν έχουν κόμμα. Δεν έχουν χρώμα.

Ανοίξαμε την ομάδα μας σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Κοζάνης. Ανοίγουμε το Δήμο μας σε κάθε δημιουργικό άνθρωπο και αγκαλιάζουμε τους πολίτες όλης της περιοχής. Όλοι χωράμε σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα. Κανείς δεν περισσεύει και κανείς δεν μένει απ’ έξω. Πάμε να σταθούμε στο πλάι κάθε πολίτη από την πρώτη μέρα και για κάθε μέρα.

Δώστε μας την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη σας.

Την Κυριακή ψηφίζουμε για να πάμε την Κοζάνη μπροστά.

Σας περιμένω όλους και όλες απόψε να βάλουμε μπρος την Κοζάνη από τη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού.

Του Ευάγγελου Σημανδράκου
υποψηφίου Δημάρχου με το συνδυασμό «Κοζάνη ΜΠΡΟΣΤΑ»

 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 
 
 

2 σχόλια στο άρθρο “Την Κυριακή η Κοζάνη πέρα από Δήμαρχο, αλλάζει κι εποχή – Του Ευάγγελου Σημανδράκου υποψηφίου Δημάρχου με το συνδυασμό «Κοζάνη Μπροστά»

  1. Όποιος και να βγει το ίδιο θα είναι ,δεν θα αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητα μας , για τον απλό κοσμάκη που θα τρέξει για άλλη μια τετραετία πιστεύοντας ότι θα αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τόπο απλά κοροϊδεύει τον εαυτό του, και την επόμενη τετραετία θα ψάχνει παλι άλλον σωτήρα γιατι αυτόν που εκλεξανε δεν τους έκανε …. Το μόνο που θα αλλάξει σίγουρα είναι ότι αυτός που θα εκλεγεί θα φουσκώσει τον τραπεζικό του λογαριασμό θα εξασφαλίσει σε διάφορα πόστα τους γύρω του και όλα μέλη γάλα και εσύ ανθρωπάκο τρέξε πίσω από αυτούς ζητιανευοντας μια θέση στον ήλιο αντί να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου……
    Ότι πιο τραγικό γεννήθηκε σε αυτόν τον πλανητη είναι ο άνθρωπος και συγκεκριμένα ο νεοέλληνας μιας και μιλάμε για την χώρα μας , ενώ περπατάει και παραμιλάει στον δρόμο για την κατάντια του τρέχει πίσω από αυτούς που είναι το καρκίνωμα της χώρας αυτής, μόνο μια συντέλεια μας σώζει και όλα από το μηδέν γιατί γύρω μας υπάρχουν μόνο τέρατα με ανθρώπινη μορφή…..

  2. Δεν αντέχουμε άλλο μας πάτε πολύ μπροστά και δεν σας προλαβαίνουμε ,μιλάμε για τέτοια ανάπτυξη όποιος και να αναλάβει από εσάς ..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.