Συνέντευξη του KOZANILIFE.GR με την Γιούλα Γκατζαβέλη -Τσαρίδου: Ποιοι οι λόγοι ενασχόλησής της με την αυτοδιοίκηση – Ποιες οι προτεραιότητες του συνδυασμού του Γ. Κασαπίδη



Συνέντευξη στο KOZANILIFE.GR παραχώρησε η κα. Γιούλα Γκατζαβέλη -Τσαρίδου, υποψήφια για πρώτη φορά, στην τοπική αυτοδιοίκηση ως Περιφερειακή Σύμβουλος στην Π.Ε Κοζάνης με τον συνδυασμού του Γιώργου Κασαπίδη «Αλλάζουμε Πορεία».

– Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν να ασχοληθείτε με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Η απόφαση προέκυψε από την ανάγκη να σταθώ δίπλα στους συμπολίτες μου που αγωνιούν κι αυτοί όπως κι εγώ για το μέλλον του τόπου μας. Έναν τόπο που αξίζει ένα παραγωγικό παρόν για να μπορέσει να διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον.

– Ποιες οι προτεραιότητες του συνδυασμού σας, αν οι πολίτες σας επιλέξουν ώστε να είστε η επόμενη περιφερειακή αρχή;

Προτεραιότητες μας, η ανόρθωση και αποκατάσταση σταδιακά της εργασίας και της απασχόλησης, των αδικιών, της σωστής αξιολόγησης των ανθρώπων και των κοινωνικών σχέσεων στην Περιφέρεια μας. Όπου η αξιολόγηση και αξιοποίηση των ανθρώπων θα γίνεται με βάση την πραγματική τους αξία και τα χαρίσματα τους και όχι με βάση την κομματική τους ταυτότητα ή άλλες σκοπιμότητες. Για μια Περιφέρεια πρότυπο σε όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Μια πραγματικά σύγχρονη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια που δε θα έχει να ζηλέψει τίποτε από τις ανεπτυγμένες Περιφέρειες των οικονομικά προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών – εταίρων μας. Με περιφερειακή Διοίκηση που να αφουγκράζεται το παγκόσμιο γίγνεσθαι και να εφαρμόζει τοπικά τις πολιτικές εκείνες που θα οδηγήσουν σε βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία για τους πολίτες της. Πρωταρχικός μας σκοπός η καταπολέμηση της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία με όπλα μας τη γνώση, την οργάνωση, την παραγωγή, την έρευνα και την καινοτομία. Στόχος μας η Δυτική Μακεδονία που παράγει και γεννά πλούτο και εργασία για τους πολίτες της.

– Πείτε μας με δυο λόγια ποιο θεωρείτε πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Δυτική Μακεδονία;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στη περιοχή μας είναι η ανεργία. Ο κόσμος ζητάει να δοθεί λύση στην καταπολέμηση της ανεργίας και σ ́ αυτό θα δώσουμε προτεραιότητα, γιατί χωρίς εργασία και επαγγελματική δημιουργία καμία κοινωνία δεν προχωράει στο μέλλον.

Η Γιούλα Γκατζαβέλη – Τσαρίδου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Κοζάνη. Είναι παντρεμένη με τον γυναικολόγο – μαιευτήρα Λευτέρη Τσαρίδη. Έχει δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και την Γεωργία. Είναι κόρη του Θωμά Γκατζαβέλη απο τον Βυθό Βοϊου και της Σοφίας Συμεωνίδου απο τον Κόμανο Εορδαίας. Αδερφός της είναι ο δικηγόρος Γκατζαβέλης Ιωάννης. Απο το 1992 έως και σήμερα εργάζεται ως εφοριακός υπάλληλος στη ΔΟΥ Κοζάνης.

– Ποια είναι η άποψη σας για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αναφέρετε ένα από τα προβλήματα που μπορεί να επιφέρει.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, Ελληνική Κυβέρνηση αναγνωρίζει Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Η ταπεινωτική συμφωνία των Πρεσπών θα φέρει πολλά προβλήματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η διεθνής κοινή γνώμη έχει τη τάση να ταυτίζει τη γλώσσα με ένα έθνος και έναν συγκεκριμένο χώρο. Έτσι βάσει αυτής της αντίληψης με την ύπαρξη Μακεδονικής γλώσσας δεν συνεπάγεται μόνο η ύπαρξη Μακεδονικού έθνους αλλά και ότι το έθνος αυτό είναι ο νόμιμος κάτοχος του χώρου που ορίζει το όνομά του, δηλαδή της Μακεδονίας στο σύνολό της και όχι της Βόρειας Μακεδονίας.

– Από τις επισκέψεις σας στο Ν. Κοζάνης, τι είναι αυτό που εισπράττετε από τον κόσμο. Ποια είναι τα ζητήματα που τον απασχολούν και ποια είναι τα παράπονα που έχει.

Αυτό που εισπράττουμε από τον κόσμο είναι ενθουσιασμός και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό οφείλεται στην εμπιστοσύνη που δείχνει ο κόσμος στο πρόσωπο του Γιώργου Κασαπίδη και αναγνωρίζει την ειλικρίνεια των προθέσεών του. Ο κόσμος ζητάει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητάς του. Προβλήματα που αφορούν τη ζωή του, την ενίσχυση του εισοδήματος του, την υγεία του και το μέλλον των παιδιών του.

– Οι «αντίπαλοι» του μιλάνε για ηθική υποχρέωση παραίτησης του Γιώργου Κασαπίδη από το βουλευτικό αξίωμα, λόγω υποψηφιότητας του ως Περιφερειάρχης. Τι λέτε εσείς γι αυτό;

Οι αντίπαλοι του δεν βρίσκουν κάτι να του προσάψουν και προσπαθούν μ’ αυτό να δημιουργήσουν εντυπώσεις στον κόσμο. Η ηθική του υποχρέωση και δέσμευση είναι να παραμείνει ως βουλευτής, σεβόμενος την ψήφο των πολιτών που τον τίμησαν και να τους εκπροσωπήσει μέχρι το τέλος της θητείας του.

– Γιατί Γιώργο Κασαπίδη στις 26 Μαΐου;

Γιατί ΜΟΝΟ ο Γιώργος Κασαπίδης αποτελεί εγγύηση για το μέλλον αυτού του τόπου. Γιατί ΜΟΝΟ αυτός μπορεί να φέρει την αξιοπιστία στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, να υπηρετήσει καλύτερα τον τόπο και το κοινωνικό σύνολο, να προασπίσει τα συμφέροντα της Δυτικής Μακεδονίας και να διεκδικήσει ακόμα περισσότερα για το παρόν και το μέλλον όλων των πολιτών.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

2 σχόλια στο άρθρο “Συνέντευξη του KOZANILIFE.GR με την Γιούλα Γκατζαβέλη -Τσαρίδου: Ποιοι οι λόγοι ενασχόλησής της με την αυτοδιοίκηση – Ποιες οι προτεραιότητες του συνδυασμού του Γ. Κασαπίδη

  1. Συγχαρητήρια ! Είναι βέβαιο ότι πατάτε σε γερά θεμέλια. Με σαφήνεια αναφερθήκατε σε ουσιώδη θέματα.

  2. Μεστή σοβαρή και υπεύθυνη τοποθέτηση επί των προβλημάτων της περιφέρειας μας, με ευθύ λόγο και έκδηλη την αγάπη της προς την πατρίδα και την Μακεδονία μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.