Λ. Ιωαννίδης στο Δρέπανο: «Ο Δήμος Κοζάνης πλέον δεν έχει κοινότητες α’ και β’ κατηγορίας» – Τι είπε για τη μετάβαση της περιοχής

«Όταν το 2010 ενοποιήθηκαν οι πρώην καποδιστριακοί δήμοι, δημιουργήθηκε ένα αίσθημα αδικίας. Οι Δημοτικές Ενότητες, οι πρώην δήμοι, αισθάνθηκαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αυτή την ιστορική αδικία είχαμε βάλει ως πρωταρχικό στόχο μας να την διορθώσουμε. Και σε μεγάλο βαθμό το πετύχαμε. Αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων που τα τελευταία δύο χρόνια συνδιαμόρφωσαν και υπερψήφισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και το οποίο υλοποιείται σε πολύ μεγάλο βαθμό. ‘Ένα πρόγραμμα που κατένειμε ισομερώς τους διαθέσιμους πόρους του Δήμου Κοζάνης», τόνισε από το Δρέπανο ο Δήμαρχος Κοζάνης και εκ νέου υποψήφιος για τη θέση Λευτέρης Ιωαννίδης.

Ο Λευτέρης Ιωαννίδης έκανε ειδική αναφορά στο συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση ζητημάτων της καθημερινότητας όπως η υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου παρεμβάσεων για θέματα καθαρισμού και πρασίνου σε όλες τις τοπικές κοινότητες και στην αντιμετώπιση σημαντικών και χρόνιων ζητημάτων.

Ειδικά για το Δρέπανο έγινε αναφορά στην υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη εργασιών για το νέο εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο του οικισμού (προϋπολογισμού 4.500.000€), την υποβολή πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής δικτύου τηλεθέρμανσης Δρεπάνου, τη δημοπράτησή εντός του 2019 του έργου νέου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Δρεπάνου και τη δημοπράτηση έως 31/8/19 του νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Ελλησπόντου από την Ζωοδόχο Πηγή, προϋπολογισμού 6.000.000€ καθώς και σε μια σειρά τεχνικά έργα όπως αναπλάσεις, ασφαλτοστρώσεις και άλλα.

Ειδική αναφορά έγινε στη μετάβαση της περιοχής στο νέο παραγωγικό μοντέλο.

« Οι άνθρωποι στον Ελλήσποντο, όλοι εσείς για πάνω από μισό αιώνα στηρίξατε την εθνική οικονομία. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς. Αν λοιπόν την επόμενη δεκαετία οι άνθρωποι της περιοχής αυτής πρέπει να αλλάξουν την ζωή τους, τότε πρέπει όλοι να θυμούνται πως οφείλουν σε αυτή την κοινωνία ένα δίκαιο μέλλον. Μια δίκαιη μετάβαση».

Η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει προσωπικές ατζέντες, δεν ενδιαφέρεται αν θα ενοχλήσει τους μεγάλους και ισχυρούς και δεν παρατάει τους ανθρώπους του μόχθου. Ξέρει και να διεκδικεί και να φτιάχνει συμφωνίες με την κοινωνία πάντα παρούσα και να βάζει τις σωστές προτεραιότητες».

Έχω κάθε λόγο να εμπιστεύομαι πως οι δημότες Κοζάνης, οι οποίοι αποφάσισαν να γυρίσουν σελίδα πριν 5 χρόνια, θα επιλέξουν να γράψουν τις επόμενες σελίδες επιβεβαιώνοντας την σωστή επιλογή τους.

 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 
 
 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.