Το ΚΚΕ καταγγέλει τον τομεάρχη Ηλεκτρολογικού του Ορυχείου Κύριου Πεδίου



Το ΚΚΕ καταγγείλει του τομεάρχη Ηλεκτρολογικού του Ορυχείου Κύριου Πεδίου, Κούρτογλου Σάββα για την απαράδεκτη ενέργεια του να πετάξει πάνω από τα τραπέζια του συνεργείου τα ψηφοδέλτια και τα εκλογικά φυλλάδια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης έπειτα από περιοδεία που πραγματοποιήθηκε με τον υποψ. Δήμαρχο Κοζάνης με την Λαϊκή Συσπείρωση Στολτίδη Νόντα.

Ο συγκεκριμένος τομεάρχης θέλει τους χώρους δουλειάς γκέτο και τους εργαζόμενους άβουλα όντα. Θέλει να περπατάν οι ερπύστριες και να κρατάν οι προϊστάμενοι τον βούρδουλα ώστε να επιβάλλεται η σιωπή των εργαζομένων στην εντατικοποίηση, στα εργοδοτικά εγκλήματα (ατυχήματα) κοκ.

Δεν είναι η πρώτη φορά, όμως τώρα πέρασε τα εσκαμμένα. Ευθύνες έχει και η διεύθυνση του ορυχείου αφού ενθαρρύνετε ο συγκεκριμένος από τον διευθυντή κ. Τσαλίδη.

Ενώ σαν ΚΚΕ πήραμε άδεια για περιοδείες και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, μόνο στο ορυχείο Μαυροπηγής η εργοδοσία δημιούργησε προβλήματα και ιδιαίτερα στο ηλεκτροτεχνείο.

Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς υπήρχε επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπάρχει και γιγαντώνεται επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν το συγκεκριμένο γεγονός που ούτε τυχαίο ούτε μεμονωμένο είναι στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς. Καλούμε τους εργαζομένους στην ΔΕΗ Α.Ε μόνιμους, εργολαβικούς, 8μηνα- 2μήνα να ενισχύσουν την δικιά τους δύναμη στηρίζοντας το ΚΚΕ στην ευρωβουλή και τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους και περιφέρεια.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τον αγώνα του για την αποκάλυψη των σχεδιασμών του κεφαλαίου στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας, θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τις δυσοίωνες εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων που είναι προ το πυλών με την λεγόμενη « μεταλιγνιτική εποχή» που αποτελεί συνέχεια της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ Α.Ε. Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει και πρωτοστατεί στην πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίες, για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ
ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.