Επισκέψεις του Λάζαρου Μαλούτα στα Πετρανά και στο ΛΚΔΜ – Στήριξη πρωτογενούς τομέα με αρδευτικά έργα και υποδομές



Στα Πετρανά, σε μια μεγάλη συγκέντρωση, παρουσιάστηκε ο τοπικός συνδυασμός της ΕΝΟΤΗΤΑΣ του Λάζαρου Μαλούτα. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου για θέματα που αφορούν την περιοχή ήταν έκδηλη.

Ο Λ. Μαλούτας δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τους ανθρώπους που ζουν και παράγουν στον τόπο τους, ειδικά αυτών που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και αναφέρθηκε στο έργο που δεν ξεκίνησε και έχει να κάνει με τον αγωγό και μιας δεξαμενής που θα βοηθήσει στο αρδευτικό. Τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η κατασκευή της Πτολεμαΐδας V, όπου δίνεται η δυνατότητα για εργασία σε πολλούς ανθρώπους της περιοχής.

«Η νέα Δημοτική μας Αρχή», είπε Λ. Μαλούτας «θα συνεχίσει να διεκδικεί και άλλα μεγάλα έργα για την περιοχή, όπως εγκαταστάσεις παραγωγής ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με συμμετοχή Δήμου και ιδιωτών».

Στην Οινόη, όπου το δίκτυο υδροδότησης έγινε στην διάρκεια της Δημαρχίας της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ενώ το αποχετευτικό είναι λυμένο από καιρό, συζητήθηκε ο προγραμματισμός συντήρησης της πλατείας και του οδικού δικτύου.

Ο Λάζαρος Μαλούτας στο Λιγνιτικό Κέντρο: Η ΔΕΗ αποδρά από την περιοχή

Το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας επισκέφθηκε ο Λ. Μαλούτας, όπου είχε ενημέρωση από το διευθυντή του για τη σημερινή κατάσταση και την εξέλιξη της λιγνιτικής παραγωγής που επηρεάζει καθοριστικά την οικονομία του τόπου μας.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι η ΔΕΗ δεν προγραμματίζει την κατασκευή καμίας άλλης μονάδας, πλην της Πτολεμαίδας 5, ενώ η παραγωγή λιγνίτη συρρικνώνεται δραματικά, με τους ΑΗΣ να υπολειτουργούν, τον δε ΑΗΣ Καρδιάς να κλείνει οριστικά.

Τα παραπάνω προδιαγράφουν ένα εφιαλτικό μέλλον για την περιοχή που φυσικά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε κατ’ ελάχιστον με λύσεις τύπου “Ταμείου δίκαιης μετάβασης”, όπως διακινείται από τον κ. Ιωαννίδη.

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.