Προβολές σε κινηματογραφικές αίθουσες και εκδηλώσεις συλλόγων της ταινίας «Genocide – Μια Αληθινή Ιστορία»



Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι παρευρέθηκαν στην πρεμιέρα της ταινίας στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης την Παρασκευή 3 Μαΐου, και ιδιαίτερα την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα της οποίας οργανώθηκε η εκδήλωση. Ευχαριστούμε επίσης τα ΜΜΕ που κάλυψαν δημοσιογραφικά την βραδιά.

Στην παρούσα η φάση, με αφορμή τα 100 χρόνια, η ταινία διατίθεται μόνο για οργανωμένες προβολές σε κινηματογραφικές αίθουσες ή εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων.

Η ταινία είναι μια κινηματογραφική παραγωγή μικρού μήκους, διάρκειας «19» λεπτών, του Ποντιακού Συλλόγου ‘Πόντος” Norwalk CT και της Βασιλικής Τσανακτσίδου . Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Norwalk Connecticut, στη Philadelphia της Αμερικής και στην Ακρινή Κοζάνης. Τα έξοδα της παραγωγής καλύφθηκαν από τον εθελοντισμό τους και κάποιες χορηγίες ομογενών της Αμερικής. Ο σκοπός είναι μη κερδοσκοπικός. Η διανομή και η προβολή γίνεται δωρεάν με ελεύθερη είσοδο.

Όποιος σύλλογος ή φορέας ενδιαφέρεται για να οργανώσει μια επίσημη προβολή της ταινίας μπορεί να στείλει μήνυμα στη σελίδα μας https://www.facebook.com/genocidetruestory ή εντός Ελλάδας μπορεί να καλέσει και στο 2461050128, ώστε να γίνουν οι σχετικές συνεννοήσεις, ανακοινώσεις, παραλαβή της ταινίας και του συνοδευτικού υλικού προώθησης. Για κάθε δημόσια προβολή θα πρέπει πρώτα να υπάρξει συνεννόηση με εμάς ώστε να υπάρξει σωστός συντονισμός και ανάλογη υποστήριξη.

Το πρόγραμμα προβολών μέχρι στιγμής έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 8 μ.μ.

Στα πλαίσια της παρουσίασης του βιβλίου “ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ ΜΝΗΜΕΣ – Ατά Παζάρ, Καπετάν Βαγγέλης, Μεσημέρι : Ταξίδι στο χρόνο και το χώρο…” του κου Χάρη Αμμανατίδη, στο Πνευματικό Κέντρο Ενορίας Αγίου Παντελεήμονα Μεσημερίου Θεσσαλονίκης! Είσοδος Ελεύθερη!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 9 μ.μ.

Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη, στο περίπτερο της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη! Είσοδος Ελεύθερη!

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.

Στο Θεατράκι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διαβατών, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Συλλόγου Ποντίων Διαβατών “Αλέξανδρος Υψηλάντης”, με ελεύθερη είσοδο!

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου, Διασταύρωσης Ραφήνας Αττικής, με ελεύθερη είσοδο!

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 1.30 μ.μ.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων Κοζάνης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Σερβίων, με ελεύθερη είσοδο! Θα μιλήσει ο Διδάκτωρ Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού Θωμάς Αλεξιάδης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 4.00 μ.μ.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Καλλιτεχνικού Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Φυλής “Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ”, με ελεύθερη είσοδο!

Αναμένουμε ενημέρωση τις επόμενες ημέρες για προβολές στη Γερμανία, την Αυστραλία και την Τιφλίδα της Γεωργίας.

Genocide – Μια Αληθινή Ιστορία

« Τα γεγονότα θα τα περιγράψουν οι ιστορικοί με την επιστημονική τους προσέγγιση . Τον πόνο όμως την ταπείνωση και την εξαθλίωση των προγόνων μας δεν μπορεί κανένας να την περιγράψει έτσι όπως είχαμε την τιμή να την ακούσουμε εμείς από τις γιαγιάδες μας .Έτσι όπως είχαμε εμείς την τιμή να την διαβάσουμε στα τρομαγμένα τους μάτια »

«Historians will present and teach events, just as they learned, with their educated approaches and expertise. But no one is able to see and describe the pain, misery and humiliation that our ancestors endured in their plight in the way we had. We had the uncelebrated privilege to be educated of the occurrences through the terrified eyes and sentiments of our grandparents as they told us their stories.»

Ο Ποντιακός Σύλλογος “Πόντος” του Norwalk CT, παρουσιάζει την ταινία μικρού μήκους “GENOCIDE – A TRUE STORY”.

Δείτε το trailer

Στιγμιότυπα της ταινίας https://www.facebook.com/298100564076108/photos/?tab=album&album_id=337261296826701

Η ταινία είναι μια ιδέα της Βασιλικής Τσανακτσίδου, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση στο πάγιο αίτημα του Ποντιακού Ελληνισμού, την διεθνή αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Το σενάριο και τα κείμενα είναι της Βασιλικής Τσανακτσίδου που έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Βασιλικής Τσανακτσίδου και του Ποντιακού Συλλόγου “Πόντος” του Norwalk CT.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Norwalk Connecticut, στη Philadelphia της Αμερικής και στην Ακρινή Κοζάνης.

Τα έξοδα παραγωγής καλύφθηκαν σε εθελοντική βάση από τους παραγωγούς της ταινίας και χορηγίες. Ο σκοπός είναι μη κερδοσκοπικός, η διανομή γίνεται δωρεάν σε ψηφιακή μορφή ενώ οι προβολές διοργανώνονται με πρωτοβουλίες από κατά τόπους συλλόγους και φορείς, στα πλαίσια εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο.

Την σκηνοθεσία, την εικονοληψία και το μοντάζ ανέλαβε ο Τρύφωνας Δ. Ζήσης και την εκτέλεση παραγωγής η εταιρία κινηματογραφικών παραγωγών REC Productions – www.RECPRO.gr με έδρα την Κοζάνη.

Η μουσική είναι του Θεόφιλου Πουταχίδη ενώ η καλλιτεχνική επιμέλεια και η οργάνωση παραγωγής του Παναγιώτη Θεοδωρίδη.

Στην ταινία εμφανίζονται οι :

Ολγα Καραπαναγιωτίδου – Τσαουσίδου, Άννα Κυριακίδου, Όλγα Γιαπουτζή, Ιωάννα Τσιλφίδου, Παρθένα Καλογερίδου, Freshta Asskaryer (Αφγανιστάν), Yemisrach Wondimu (Αιθιοπία), Γιούλα Τσαντεκίδου και η μικρή Κυριακή Τογρίδου .

Αγγλικοί Υπότιτλοι – Μετάφραση : Σοφία Λαζαρίδου

Ευχαριστούμε για την ευγενική τους χορηγία την Ελένη Κωστοπούλου και την Μέλα Ραφαηλίδου-Ακράνη.

Η πρώτη επίσημη πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 29 Μαρτίου 2019 στο Norwalk CT, ενώ ακολούθησαν προβολές στις 3 Απριλίου στη Φιλαδέλφεια, 4 Απριλίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, 16 Απριλίου στη Βοστώνη και 3 Μαΐου στην Κοζάνη. Για το πρόγραμμα προβολών μπορείτε να ενημερώνεστε από την σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/genocidetruestory

Οι παραγωγοί

Βασιλική Τσανακτσίδου & Ποντιακός Σύλλογος «Πόντος» Norwalk CT

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.