Στην 44η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς και περιοδεία στην Καστοριά πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης



Την 44η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, μαζί με υποψήφιους συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Με εκθέτες γουνοποιούς και παραγωγικούς φορείς, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει κατά την περιήγησή του στην έκθεση, στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.

Στο μεγάλο αυτό γεγονός για την περιοχή έλαβαν φέτος μέρος 121 εκθέτες, ενώ συμμετείχαν οκτώ χώρες.

Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασαν οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες στη σημαντική αυτή έκθεση.

Ο κ. Κασαπίδης συνεχάρη τους εκπροσώπους των γουνοποιών για την εξαιρετική παρουσία και την προσπάθεια που καταβάλλουν οι ίδιοι και οι εκθέτες, ενώ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του σε πρωτοβουλίες σχετικές με την ενδυνάμωση της προώθησης και προβολής των προϊόντων του κλάδου που παράγονται στη Δυτική Μακεδονία.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη για τον κλάδο της γούνας συγκυρία, τονίστηκε από όλους, μεταξύ άλλων, η ανάγκη για ανάπτυξη συνεργειών και για παραγωγή ποιοτικών, πιστοποιημένων, επώνυμων προϊόντων με ταυτότητα ως απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της δυναμικής του κλάδου.


Περιοδεία πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης με τους υποψήφιους του συνδυασμού «αλλάζουμε πορεία», την Πέμπτη 2 Μαΐου, στην Περιφερική Ενότητα Καστοριάς.

Ο κ. Κασαπίδης είχε επαφές με εκπροσώπους του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Καστοριάς, του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων και Φίλων Λίμνης Καστοριάς, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Καστοριάς και με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς.

Ακολούθως ο συνδυασμός επισκέφτηκε κτηνοτροφική μονάδα του στα Κορέστεια, όπου και ενημερώθηκε για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής κόκκινης φυλής βοοειδών και την ένταξη στην ομάδα των κτηνοτρόφων και νέων μελών από τις περιοχές του Βοΐου και των Πρεσπών.

Η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδείας, όπου ο υποψήφιος Περιφειάρχης συμμετείχε σε σύσκεψη με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» και τον πρόεδρο του. Ακολούθησε περιήγηση στα περίπτερα της έκθεσης, όπου ο κ. Κασαπίδης ευχήθηκε καλές δουλειές σε όλους τους εκθέτες επιχειρηματίες της γούνας.

Το απόγευμα παρακολούθησε τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής της Εβραΐδος στην πόλη της Καστοριάς και συμμετείχε στη λιτανεία της Ιεράς Εικόνος.

Η μέρα έκλεισε με σύσκεψη με νέους αγρότες, κυρίως παραγωγούς οπωροκηπευτικών προϊόντων, στους Αμπελόκηπους Καστοριάς όπου ο κ. Κασαπίδης παρουσίασε θέσεις του συνδυασμού σχετικά με τον αγροδιατροφικό τομέα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.