Ανακοινώσεις Σωματείων και φορέων για την Εργατική Πρωτομαγιά – Συγκεντρώσεις σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα



ΕΝΩΣΗ «Η ΕΝΩΣΗ» ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε.

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι ανά τον κόσμο θα πρέπει να έχουν πάντα στη μνήμη τους, τον μεγάλο αγώνα που δώσανε οι εργάτες του Σικάγου για τα δίκαια αιτήματα τους ανοίγοντας τον δρόμο της διεκδίκησης:

Για Αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων ,Ισότητα, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Βλέπουμε πως χρόνο με το χρόνο αφενός μεν οι αγώνες των εργαζομένων δίνονται στοχευμένα, αφετέρου βιώνουμε την λιτότητα, την φτώχια , την ανεργία και την αδικία.

Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι έχουν υποχρέωση να ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ και να ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ!

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη και σταθερή εργασία

Την μείωση της ολοένα αυξανόμενης ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Την ανάπτυξη της Περιοχής μας με αξιοποίηση του Λιγνίτη

Την πρόσληψη ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ από ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ

Καλούμε όλους τους εργαζομένους, τους άνεργους , τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ συγκέντρωση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ που θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 1 ΜΑΪΟΥ και ώρα 10:00 στην Κεντρική Πλατεία, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ


Εργατική Λέσχη Κοζάνης

ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 1η ΜΑΗ κεντρική πλατεία Κοζάνης 10.00 π.μ.

Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορεί χωρίς αφεντικά!

Να πάρουμε τον πλούτο που παράγουμε, τον κόσμο που μας ανήκει!

Η Πρωτομαγιά, από το Σικάγο του 1886, την Θεσσαλονίκη του 1936, την Καισαριανή του 1944, θα είναι για πάντα το ορόσημο για τους εργατικούς αγώνες αλλά και σύμβολο των αγώνων του λαού ενάντια στον φασισμό και τον πόλεμο. Παραμένει οδηγός και για τους σημερινούς αγώνες καθώς οι διεκδικήσεις για 8ώρο, κυριακάτικη αργία, ασφάλιση βρίσκονται έναν αιώνα μετά ξανά στην επικαιρότητα!

133 χρόνια από την αιματοβαμμένη εργατική πρωτομαγιά του Σικάγο και η εργατική τάξη όλου του κόσμου αντιμετωπίζει τη νέα φάση αντιδραστικής εκστρατείας του κεφαλαίου. Η φτώχεια, ο ολοκληρωτισμός, οι πόλεμοι και ο φασισμός αυξάνονται απειλητικά για τους λαούς.

Στη χώρα μας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας πείσει ότι τα μνημόνια «τέλειωσαν», ενώ στην πραγματικότητα, έχει συμφωνήσει μόνιμο ευρωμνημόνιο, με πλεονάσματα και σύνθλιψη της εργατικής τάξης με μισθούς φτώχειας και άγριο περιορισμό των δικαιωμάτων. Παράλληλα χαρίζει στο κεφάλαιο τα πάντα (φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, κρατικές επιδοτήσεις), ξεπουλάει τον δημόσιο πλούτο με την ένταξή του στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων και προσδένει όλο και περισσότερο τη χώρα στο πολεμικό άρμα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με αντιδραστικές συμμαχίες (Ισραήλ, Αίγυπτος), με νέο πρόγραμμα γιγάντιων εξοπλισμών και στρατιωτική εμπλοκή στα Βαλκάνια και στην Αν. Μεσόγειο.

Τα αστικά κόμματα, τα ΜΜΕ και το κεφάλαιο θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική και το μόνο που έχουμε να διαλέξουμε είναι τον διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κλπ. στήνουν ένα νέο διπολισμό με ψεύτικες και παραπλανητικές για τον λαό «διαχωριστικές γραμμές». Όλοι τους, μαζί με τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, αποτελούν τους πιο πιστούς υπηρέτες του κεφαλαίου, των μνημονίων, της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού.

Η απροκάλυπτη παρέμβαση των εργοδοτών στα συνδικάτα, η νοθεία και η πρωτοφανής σαπίλα που ήρθαν στην επιφάνεια με αφορμή τα συνέδρια της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ αποκαλύπτουν τον εκφυλισμό του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να μη συναινέσουν σε τέτοιες πρακτικές και να μην αναγνωρίσουν καμία εγκάθετη διοίκηση.

Μόνη απάντηση είναι η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος για να ηττηθεί ο «συνδικαλισμός» της ταξικής συνδιαλλαγής, για να μπει τέλος στην ανάμειξη κράτους και αφεντικών στα συνδικάτα. Το εργατικό κίνημα, τα αγωνιστικά σωματεία και συνδικάτα, οι ταξικές δυνάμεις δεν πρέπει να νομιμοποιήσουν τα σχέδια τους. Να παλέψουν για εργατική απεργία, «από τα κάτω», με τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις επιτροπές αγώνα, με ταξικό περιεχόμενο, σχέδιο δράσης και κλιμάκωσης!

Πόλεμο στον πόλεμο του κεφαλαίου!

Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε, τον κόσμο που μας ανήκει!

· Μόνο η εργατική τάξη και οι λαοί μπορούν με ταξικό, διεθνιστικό αγώνα, να ανοίξουν τον δρόμο για την απελευθέρωσή τους. Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Έξω τώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας. Όχι αίμα για το πετρέλαιο και τις ΑΟΖ, όχι στον ανταγωνισμό Ελλάδας-Τουρκίας για τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

· Όχι στη εργασιακή ζούγκλα, δουλειά με δικαιώματα! Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις τώρα, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια! Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας παντού, με αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά της Κυριακάτικης αργίας. Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποκατώτατο μισθό και η κυβερνητική παρέμβαση στον κατώτατο μισθό και τις ΣΣΕ. Να σταματήσει το αίσχος της απληρωσιάς του κόπου και του ιδρώτα μας. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.

· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση της επισφαλούς-προσωρινής εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Όχι στην «μαθητεία», τα voucher και τα προγράμματα τσάμπα και ευέλικτου εργατικού δυναμικού για την εργοδοσία.

· Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Ενέργεια, συγκοινωνίες, νερό, υποδομές στα χέρια της κοινωνίας, προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τα κοινωνικά αγαθά-υπηρεσίες.

· Αγώνας για το δικαίωμα στη στέγαση, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, έξω το κράτος, οι τράπεζες και τα funds από τα σπίτια των εργαζόμενων και των ανέργων.

· Ελεύθερος μαζικός συνδικαλισμός, κανένας περιορισμός στα συνδικάτα και τις συνελεύσεις των εργαζομένων. Κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα στην απεργία! Έξω οι εθνικιστές και οι χρυσαυγίτες από τους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές.


Ανακοίνωση Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης για την εργατική πρωτομαγιά

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ
1Η Μάη 2019, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους με συνδικάτα των εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
10:00 πμ στον ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης τιμά την εργατική πρωτομαγιά, τους εργάτες και τις εργάτριες που αγωνίστηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους για την εργατική τάξη, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους αγώνες του 1886 στο Σικάγο, όπου οι εργάτες ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας 8ωρη δουλειά με δικαιώματα, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης που τον Μάιο του 1936 διαδήλωσαν ζητώντας 8ωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση για τα θύματα εργατικών ατυχημάτων. Τιμάμε τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής που εκτελέστηκαν την 1η Μάη του 1944 από τους Γερμανούς.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα – ταξικά! Οι αγώνες και οι θυσίες της τάξης μας διδάσκουν σήμερα πως κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να περιμένει να βελτιωθεί η ζωή του, αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δεν χαρίζεται. Ο πήχης των απαιτήσεων μας πρέπει να ανέβει, να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες που σήμερα κομματιάζονται για τα κέρδη των λίγων. Πιο αποφασιστικά να πάρουμε θέση στον αγώνα αποβάλλοντας λογικές “του μικρότερου κάκου”, το “τίποτα δεν αλλάζει”.

Καμία αυταπάτη! Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις ψεύτικες αντιπαραθέσεις της προεκλογικής περιόδου. Οι χιλιάδες υπάλληλοι έχουμε αποκτήσει πείρα για το πως ερμηνεύεται η ”πρόοδος”, η ”δίκαιη ανάπτυξη”, ”η επιστροφή στην κανονικότητα” και ποιους ωφελεί. Βιώνουμε στο πετσί μας τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τα σμπαραλιασμένα ωράρια, τη δουλειά τις Κυριακές, την εντατικοποίηση, τους μισθούς ψίχουλα που δεν επαρκούν να καλύψουμε ούτε τις βασικές μας ανάγκες. Η κατάσταση αυτή για εμάς είναι βάρβαρη και έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλων των προηγούμενων.

Ο δρόμος του αγώνα και της ανυπακοής απέναντι στους εκμεταλλευτές μας είναι μονόδρομος για εμάς τους εργαζόμενους. Είναι αγώνας για την αναπλήρωση των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στη συμμετοχή-εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και πολέμους των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ. με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί τον καλύτερο σημαιοφόρο τους.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ! ΕΞΩ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ !

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας για να πάρει πόδι από τα σωματεία η συνδικαλιστική μαφία! Η πολιτική που μας ξεζουμίζει για τα κέρδη μιας χούφτας κηφήνων έχει τα στηρίγματα της και μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, μέσα στα σωματεία. Μεγαλοδιευθυντάδες, ακριβοπληρωμένα στελέχη επιχειρήσεων με το μανδύα του συνδικαλιστή, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στα σωματεία η εργοδοσία, βάζουν πλάτη για να ισοπεδώνει ανενόχλητη τα δικαιώματα μας.

Δεν θα τους περάσει! Εδώ υπάρχει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο! Σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ 20 χρόνια τώρα αγωνίζονται αταλάντευτα για να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε εργασιακό χώρο, για να επιβάλουμε τα δίκια μας, για να μη βρίσκει χώρο η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία και κυρίως η εργοδοσία και τα τσιράκια της στα σωματεία μας. Σε αυτόν το δρόμο συνεχίζουμε.

Κάνουμε την αγανάκτηση μας οργανωμένη πάλη. Συμπληρώνουμε την αίτηση εγγραφής στο κλαδικό μας σωματείο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης. Συμμετέχουμε στη δράση του για να δυναμώσει κι άλλο o αγώνας μας απέναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, για να πάρουν σάρκα και οστά τα δίκαια αιτήματα μας. Σε κάθε κατάστημα και αποθήκη, σε κάθε γραφείο, σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνουμε περισσότεροι που θα διεκδικήσουμε με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε, αυτό μας διδάσκουν οι αγώνες της τάξης μας. Συνεχίζουμε το δικό μας δρόμο, δυναμώνουμε την οργάνωση μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη!

ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ – ΤΑΞΙΚΑ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΥΝΑΤΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
στις 10:00 πμ στον ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ


Ανακοίνωση Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων Περιοχής Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ) για Πρωτομαγιά

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
10.00 π.μ. στο παλιό Πάρκο Πτολεμαΐδας

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Περιοχής Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ) τιμά την εργατική πρωτομαγιά, τους εργάτες και τις εργάτριες που αγωνίστηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους για την εργατική τάξη, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους αγώνες του 1886 στο Σικάγο, όπου οι εργάτες ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας 8ωρη δουλειά με δικαιώματα, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης που τον Μάιο του 1936 διαδήλωσαν ζητώντας 8ωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση για τα θύματα εργατικών ατυχημάτων. Τιμάμε τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής που εκτελέστηκαν την 1η Μάη του 1944 από τους Γερμανούς.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα – ταξικά! Οι αγώνες και οι θυσίες της τάξης μας διδάσκουν σήμερα πως κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να περιμένει να βελτιωθεί η ζωή του, αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δεν χαρίζεται. Ο πήχης των απαιτήσεων μας πρέπει να ανέβει, να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες που σήμερα κομματιάζονται για τα κέρδη των λίγων. Πιο αποφασιστικά να πάρουμε θέση στον αγώνα αποβάλλοντας λογικές «του μικρότερου κακού», το «τίποτα δεν αλλάζει».

Καμία αυταπάτη! Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις ψεύτικες αντιπαραθέσεις της προεκλογικής περιόδου. Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι έχουμε αποκτήσει πείρα για το πως ερμηνεύεται η “πρόοδος”, η “δίκαιη ανάπτυξη”, “η επιστροφή στην κανονικότητα” και ποιους ωφελεί. Βιώνουμε στο πετσί μας τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τα σμπαραλιασμένα ωράρια, την δουλειά τις Κυριακές, την εντατικοποίηση, τους μισθούς ψίχουλα που δεν επαρκούν να καλύψουμε ούτε τις βασικές μας ανάγκες. Η κατάσταση αυτή για εμάς είναι βάρβαρη και έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλων των προηγούμενων.

Ο δρόμος του αγώνα και της ανυπακοής απέναντι στους εκμεταλλευτές μας είναι μονόδρομος για εμάς τους εργαζόμενους. Είναι αγώνας για την αναπλήρωση των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στη συμμετοχή-εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και πολέμους των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ. με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί τον καλύτερο σημαιοφόρο τους.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ! ΕΞΩ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ !

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας για να πάρει πόδι από τα σωματεία η συνδικαλιστική μαφία! Η πολιτική που μας ξεζουμίζει για τα κέρδη μιας χούφτας κηφήνων έχει τα στηρίγματα της και μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, μέσα στα σωματεία. Μεγαλοδιευθυντάδες, ακριβοπληρωμένα στελέχη επιχειρήσεων με το μανδύα του συνδικαλιστή, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στα σωματεία η εργοδοσία, βάζουν πλάτη για να ισοπεδώνει ανενόχλητη τα δικαιώματα μας.

Δεν θα τους περάσει! Εδώ υπάρχει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο! Σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ 20 χρόνια τώρα αγωνίζονται αταλάντευτα για να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε εργασιακό χώρο, για να επιβάλουμε τα δίκια μας, για να μην βρίσκει χώρο η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία και κυρίως η εργοδοσία και τα τσιράκια της στα σωματεία μας. Σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε.

Κάνουμε την αγανάκτηση μας οργανωμένη πάλη. Συμπληρώνουμε την αίτηση εγγραφής στο κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΥΠΕ. Συμμετέχουμε στη δράση του για να δυναμώσει κι άλλο o αγώνας μας απέναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, για να πάρουν σάρκα και οστά τα δίκαια αιτήματα μας. Σε κάθε κατάστημα και αποθήκη να γίνουμε περισσότεροι που θα διεκδικήσουμε με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε, αυτό μας διδάσκουν οι αγώνες της τάξης μας. Συνεχίζουμε το δικό μας δρόμο, δυναμώνουμε την οργάνωση μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη!

ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ – ΤΑΞΙΚΑ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΥΝΑΤΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
10.00 π.μ. στο παλιό Πάρκο Πτολεμαΐδας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η. Α.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Α.Ε. Δυτ. Μακεδονίας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΠΟΣ/ΔΕΗ, της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, της ΑΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης συμμετέχει στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς την ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΗ, που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Το Δ/Σ του Σωματείου καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν δυναμικά με την παρουσία τους στις εκδηλώσεις στην πλατεία της πόλεως της Κοζάνης.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τις πολιτικές και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι Αργία είναι ΑΠΕΡΓΙΑ.

Με συναδελφικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΙΣ 10:00 Π.Μ.

ΑΠΟ ΤΟ Δ/Σ


Σπάρτακος

Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά

Αν και κάποιες γλώσσες λένε πως βγήκαμε από τα μνημόνια, δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες τούτης της χώρας καλά κρατούν.

Φτώχεια, ανεργία, υποαπασχόληση, στασιμότητα, εξακολουθούν να αποτελούν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός έθνους που παρά τις προσπάθειες, παρά τις θυσίες, παρά τις υποσχέσεις και παρά το … όραμα που προσπάθησαν να του «επιβάλλουν», παραμένει οικονομικά αδύναμο, παραμένει στριμωγμένο σε σκουριασμένα γρανάζια που φρενάρουν την εξέλιξη, την πρόοδο, την ανάσα ζωής που όλοι περιμένουν.

Ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία για να επαναπροσδιορίσουμε τον αγώνα ενάντια στα δεινά και να αναστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που έχει καταδικάσει τον Έλληνα, τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τον άνεργο, να ζει στη σκιά της αβεβαιότητας και τις μιζέριας. Αρκετά!

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλες και όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στο κάλεσμα της Τετάρτης 1η Μάη 2019.

1η του Μάη σημαίνει Αγώνας και Αντίσταση γιατί μόνο έτσι μπορούμε να στεκόμαστε όρθιοι

Γι΄αυτό συνεχίζουμε όλοι μαζί: εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι.

Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι ημέρα αργίας. Είναι ημέρα απεργίας. Είναι ημέρα ανασύνταξης των δυνάμεων και επικύρωσης της ΕΝΟΤΗΤΑΣ που διαχρονικά χαρακτηρίζει τους αγώνες της εργατιάς, που διαχρονικά χαρακτηρίζει τους αγώνες μας.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τιμά την πρώτη του Μάη με απεργία, με συμμετοχή στις συγκεντρώσεις, στις ομιλίες, στα συλλαλητήρια, γιατί έτσι δίνουμε δύναμη και προοπτική στην συλλογική δράση που καθορίζει και την έκβαση των αγώνων μας.

Γραφείο Τύπου


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, συνταξιούχοι,

1η Μάη, μέρα Απεργίας.
Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τα 133 χρόνια από την αιματοβαμμένη Εργατική Πρωτομαγιά του Σικάγο. Τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης, που καθόρισαν το 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες μόρφωση, 8 ώρες ανάπαυση.

Δίνουμε μαζικό, μαχητικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς των ταξικών συνδικάτων, των συνδικάτων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, στον Πεζόδρομο, στην Κοζάνη, στις 10:30 π.μ.
Γυρίζουμε την πλάτη στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και στους εκπροσώπους τους στο Εργατικό Κέντρο της πόλης μας.

Σας καλούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για συνδικάτα εργατών κι όχι των εργοδοτών. Να μην αποδεχτούμε να διορίζουν και να βαφτίζουν καραμπινάτους εργοδότες, εκπροσώπους των εργαζομένων.

Κάθε τίμιος εργάτης και συνδικαλιστής δεν πρέπει να τους το επιτρέψει αυτό, αντίθετα πρέπει να συμβάλει να καθαρίσει η βρωμιά του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού από τα συνδικάτα, να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ, που 20 χρόνια τώρα, δεν επέτρεψε να γίνουν τα συνδικάτα μουσειακό είδος, που φώτισε την προοπτική που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν, χωρίς τα αφεντικά να καρπώνονται τον ιδρώτα της δουλειάς τους.

Το σύνθημα “χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά” συμπυκνώνει και αποδίδει το νόημα αυτής της προοπτικής για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, φτώχεια, χωρίς τα ανθρωποσφαγεία του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των επεμβάσεων, της προσφυγιάς, με τους λαούς να ζουν ειρηνικά και να προοδεύουν.
Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

Μαζί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα παιδιά μας, τη νεολαία, αλλά και τους κοινωνικούς συμμάχους μας, τους μικρούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, να διαδηλώσουμε:
– Την αντίθεσή μας στην ταξική εκμετάλλευση και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,
– στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης, ΕΕ, Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης, που τσακίζουν τη ζωή μας,
– αλλά και τη θέλησή μας για δυνάμωμα του ταξικού αγώνα για τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων δικών μας αναγκών.

Διεκδικούμε ό,τι έχουμε πληρώσει με τη δουλειά και τον αγώνα μιας ζωής.
Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί από την αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Απαιτούμε άμεσες λύσεις στα εξής:

-Να δοθούν άμεσα τα δώρα που άδικα μας έχουν αφαιρεθεί.
-Να γίνει άμεση αποκατάσταση στις συντάξεις χηρείας στα προηγούμενα επίπεδα.
-Να μην έχουμε καμία μείωση στο αφορολόγητο.
-Να αποδοθούν άμεσα σε όλους τους δικαιούχους χωρίς κανένα προαπαιτούμενο όλες οι παράνομες παρακρατήσεις και τα αναδρομικά τους.
-Να προσληφθούν γιατροί, νοσηλευτές στα νοσοκομεία.
-Να μην πληρώνουμε τα φάρμακα και κρατήσεις για την Υγεία από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τα έχουμε πληρώσει.
-Αμεση απόδοση σύνταξης για τους συνταξιούχους από το 2015 μέχρι την εφαρμογή του νόμου 4387/16.
-Γρήγορη απονομή συντάξεων κύριων, επικουρικών και απόδοση εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

Είμαστε στις επάλξεις του αγώνα γιατί γνωρίζουμε ότι οι κατακτήσεις είναι αποτέλεσμα του αγώνα. Τις συντάξεις, την κοινωνική ασφάλιση, τα δώρα, την δημόσια υγεία και το σύνολο των κατακτήσεων του λαού δεν τα έδωσαν τα δικαστήρια, οι αγωγές, οι κυβερνήσεις, κατακτήθηκαν στο καμίνι του αγώνα με σκληρή ταξική πάλη.

Ο,τι αυτό το διάστημα καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε, αλλά και να κερδίσουμε, όπως την επιστροφή για την Υγεία, την εισφορά αλληλεγγύης στις επικουρικές συντάξεις, τη μη εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς στους παλιούς συνταξιούχους, για τη χηρεία, είναι αποτέλεσμα μιας ασίγαστης αγωνιστικής δράσης των απόμαχων της δουλειάς όλα αυτά τα χρόνια. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.

Θα συνεχίσουμε σταθερά σε αυτόν το δρόμο μαζί με τα παιδιά μας, μέχρι ο πλούτος που παράγουμε να υπηρετήσει τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

Λέμε όχι στο φασισμό, στον εθνικισμό, στο σωβινισμό και τον αλυτρωτισμό, που καλλιεργούν οι αστοί και τα κόμματά τους, για να μας εγκλωβίσουν στα συμφέροντά τους.

Απαντάμε με μαζικές εγγραφές στο σωματείο μας.
Στηρίζουμε τις δυνάμεις που βρέθηκαν δίπλα μας.
ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ 10:30 πμ
Ζ Η Τ Ω Η Ε Ρ Γ Α Τ Ι Κ Η Π Ρ Ω Τ Ο Μ Α Γ Ι Α
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
Κάλεσμα της ΟΓΕ για την εργατική Πρωτομαγιά 2019

Εργαζόμενες και άνεργες,
αυταπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου,
φοιτήτριες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι,
μετανάστριες και πρόσφυγες

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) σας καλεί να δώσουμε όλες το μαχητικό μας «παρών» στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στις συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα

Σας καλεί να τιμήσουμε τους μεγάλους εργατικούς αγώνες των εργαζομένων, που δε συμβιβάστηκαν με τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς, με την εργασία χωρίς δικαιώματα, με την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ανάμεσα σ’ αυτούς και χιλιάδες γυναίκες εργαζόμενες που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους, όπως στο Σικάγο το 1886, όπως στη Θεσσαλονίκη το 1936, για να ζήσουν οι ίδιες, τα παιδιά τους, οι μελλοντικές γενιές μια αξιοπρεπή ζωή.
Οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες. Αποτελούν την πυξίδα για το σύγχρονο και αθόρυβο ηρωισμό των πρωτοπόρων γυναικών σήμερα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές στις πόλεις και την ύπαιθρο, στα πανεπιστήμια. Ηρωισμός σήμερα είναι οι μάχες που δίνει καθημερινά η εργαζόμενη μητέρα που πάει στη δουλειά, συμμετέχει στο σωματείο, οργανώνει την απεργία, παρά τους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Είναι οι μάχες που δίνουν καθημερινά οι νέες γυναίκες, σπουδάστριες και εργαζόμενες που συλλογικά διεκδικούν τη μόρφωση, τη γνώση και τα εργασιακά τους δικαιώματα συμμετέχοντας στους Συλλόγους και τα σωματεία τους.

Σήμερα, που υπάρχουν οι δυνατότητες, λόγω της προόδου της επιστήμης και της τεχνολογίας θα μπορούσαμε να έχουμε όλες οι εργαζόμενες μία μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και ολόπλευρη προστασία της μητρότητας.
Όμως τα δικαιώματα μας σκοντάφτουν πάνω στα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοξενοδόχων και των εφοπλιστών. Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα κόμματα που τους υπηρετούν τσακίζουν τα δικαιώματά μας για να κερδίζουν αυτοί στον ανταγωνισμό με τους επιχειρηματικούς ομίλους άλλων κρατών ή ιμπεριαλιστικών συμμαχιών. Όποιες διαφορές προβάλλουν μεταξύ τους, ιδιαίτερα σήμερα μπροστά στις εκλογές είναι ψευδεπίγραφες και κάλπικες, αφού στηρίζουν το σύστημα που γεννάει φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Θέλουν να αποδεχτούμε ότι θα ζούμε με ψίχουλα, προβάλλοντας τη λογική του μικρότερου κακού.

Μας καταδικάζουν να ζούμε με μισθούς και συντάξεις πείνας, με ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, με εργασία χωρίς δικαιώματα, με φορολεηλασία, ενώ η μητρότητα θεωρείται κόστος για την εργοδοσία και το κράτος, και η φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ είναι ατομική – οικογενειακή μας υπόθεση, για την οποία πρέπει να βάλουμε βαθειά το χέρι στην τσέπη.
Δίνουν “γη και ‘ύδωρ” στους φονιάδες των λαών. Όχι μόνο διαθέτουν πολλά δις ευρώ για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, ενώ οι οικογένειές μας στενάζουν, αλλά έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, στηρίζοντας τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή παίζοντας στο παιχνίδι της μοιρασιάς για λογαριασμό των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον “προτιμώμενο εταίρο” στα βάρβαρα σχέδιά τους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !
Δε θα υποτάξουμε τις ανάγκες μας στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, όπως επιδιώκουν όλοι οι μηχανισμοί που τους στηρίζουν, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις, τα κόμματα, καθώς και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Με τη μαζική μας συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς, στο πλευρό ΠΑΜΕ
σπάμε τη μοιρολατρία και την απογοήτευση
Οργανώνουμε την πάλη μας και διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει

Βγαίνουμε μπροστά στον αγώνα
Για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στην εργασία, τη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο

ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 10:00πμ στον πεζόδρομο Κοζάνης

Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.