Η λασπολογία κατά του Αγίου Φωτός και ο κίνδυνος απώλειας της αιώνιας Ζωής – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου:

«Τότε έφεραν στον Χριστό ένα δαιμονιζόμενο, που ήταν συγχρόνως τυφλός και κουφός. Και τον θεράπευσε, ώστε ο τυφλός και κουφός μιλούσε κι έβλεπε. Και εξεπλήσσετο ο λαός και έλεγαν, μήπως είναι ο αναμενόμενος απόγονος του Δαυΐδ, ο Μεσσίας ; Οι Φαρισαίοι, όταν άκουσαν τι έλεγε ο λαός, από φθόνο για να μειώσουν την εντύπωση του θαύματος, είπαν: Αυτός βγάζει τα δαιμόνια με την βοήθεια του Βεελζεβούλ, άρχοντα των δαιμόνων» (Ματθ.12,22-24).

Δαιμόνια έβγαζαν από τους ανθρώπους και μαθητές των Φαρισαίων. Αυτοί βέβαια, έλεγαν οι Φαρισαίοι, τα έβγαζαν με την βοήθεια του Θεού, ενώ ο Χριστός τα έβγαζε με την βοήθεια των δαιμόνων! Δηλαδή οι δαίμονες κήρυξαν τον πόλεμο μεταξύ τους γιατί αποφάσισαν να διαλύσουν το βασίλειό τους.

Γιατί απορείτε με τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς των Φαρισαίων ; Απλώς αυτό που κάμνουν είναι να λένε το άσπρο – μαύρο και το καλό- κακό. Δηλαδή το μυαλό τους είναι τόσο σκοτισμένο που δεν θέλει να δει την αλήθεια. Αυτή ακριβώς είναι η βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος που δεν συγχωρείται ούτε στην παρούσα ζωή ούτε στην μέλλουσα. Και δεν συγχωρείται γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να μετανοήσουν και στον Παράδεισο θα πάνε μόνο μετανοημένοι αμαρτωλοί.

Κάθε χρόνο το Μεγάλο Σάββατο το μεσημέρι για πάνω από 1000 χρόνια γίνεται στα Ιεροσόλυμα η τελετή του Αγίου Φωτός. Μπαίνει ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων μέσα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού και ενώ έχει ψαχθεί από την ισραηλινή αστυνομία και εκπροσώπους των άλλων δογμάτων και ο τάφος του Χριστού και ο Πατριάρχης για μέσο που μπορεί να ανάψει φωτιά, ανάβει θαυματουργικά η λαμπάδα του Πατριάρχη με το Άγιο Φως και το μεταδίδει και σ’ όλους τους πιστούς. Εμείς από την τηλεόραση που το παρακολουθούμε απ’ ευθείας, βλέπουμε μια πανδαισία φωτοχυσίας μέσα στον Ναό της Αναστάσεως.

Περιμένατε όλοι στην Ελλάδα να πιστέψουν ότι γίνεται θαύμα ; Οι Φαρισαίοι που μπροστά τους έκανε τόσα θαύματα ο Χριστός πίστεψαν ; Και αποφάνθηκαν ότι είναι «απάτη», «ψευδοθαύμα», «εκμετάλλευση», «ειδωλολατρία». Τα τελευταία χρόνια και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λένε αυτούς τους χαρακτηρισμούς (άρα καταλάβατε πόσο αληθινοί είναι οι χαρακτηρισμοί). Και κάπου έχουν μπερδέψει το αν είναι θαύμα, με το αν πρέπει να έρχεται στην Ελλάδα με τιμές και έξοδα του ελληνικού δημοσίου.

Ώστε λοιπόν κάθε χρόνο στα Ιεροσόλυμα γίνεται μια απάτη που ανεβάζει το μεγαλείο και την δόξα της Ορθοδοξίας απέναντι σε άθεους, Εβραίους, Ρωμαιοκαθολικούς, Προτεστάντες, Μουσουλμάνους, Ινδουιστές, Βουδιστές, και το ανέχονται όλοι αυτοί ; Και δέχονται τα άλλα χριστιανικά δόγματα να παίρνουν το Άγιο Φως από τον Ορθόδοξο Πατριάρχη που το βγάζει και με απάτη ! Μην ξεγελιέστε. Αν ήταν απάτη, ούτε οι λέξεις Άγιο Φως δεν θα υπήρχαν !

Καλά δεν βλέπουν ότι αυτό το Φως έχει κάτι διαφορετικό ; Δεν βλέπουν στα βίντεο ότι τα πρώτα λεπτά έχει γαλαζόλευκη απόχρωση και δεν καίει γένια, μαλλιά, μάγουλα, χέρια ; Γιατί δεν ανάβουν κι αυτοί δεσμίδες 33 κεριών και δεν δοκιμάζουν να δουν αν καίγονται τα μαλλιά, τα πρόσωπα, τα χέρια τους ;

Πετάνε λοιπόν την λάσπη κατά του Αγίου Φωτός, έχει αναπτήρα ο Πατριάρχης, ήταν μέσα στον Τάφο αναμμένη η καντήλα, όπως και οι Φαρισαίοι που έλεγαν ότι με την δύναμη του άρχοντα των δαιμόνων βγάζει ο Χριστός τα δαιμόνια. Είναι δικαίωμά τους να πιστέψουν ή όχι στο θαύμα του Αγίου Φωτός, όπως και δικαίωμα των Φαρισαίων ήταν να πιστέψουν ή όχι στην θεραπεία του δαιμονισμένου.

Αυτή όμως η ενσυνείδητη παραποίηση της αλήθειας πετώντας λάσπη για να μειωθεί ή εντύπωση του θαύματος, συνιστά βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος. Και τελικά το μόνο που καταφέρνουν οι λασπολόγοι είναι να κινδυνεύουν να χάσουν την αιώνια Ζωή και να κερδίσουν τον αιώνιο Θάνατο !

12 σχόλια στο άρθρο “Η λασπολογία κατά του Αγίου Φωτός και ο κίνδυνος απώλειας της αιώνιας Ζωής – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

 1. Πριν την Μεγάλη Εκρηξη (Big Bang) δεν υπήρχε τίποτα.Ούτε ο Χρόνος (όπως ακριβώς στις Μαύρες Τρύπες).Υπήχε σε ασύλληπτα μικρό μέγεθος τεράστια ποσότητα ενέργειας.Ο Χρόνος γεννήθηκε με την Εκρηξη.Αρα η θεωρία πως το Σύμπαν είναι εργο κάποιου Δημιουργού δεν ευσταθεί.Για τον απλό λόγο,ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει δημιουργός ο οποίος είναι έργο της δημιουργίας του.Η επιστήμη είναι σήμερα σε πολύ καλύτερο σημείο να δώσει απαντήσεις σε οποιοδήποτε θέμα που μας απασχολεί απο οποιαδήποτε θρησκεία.(St.Hawkins).Αλλά εσείς τρέχατε στα κατηχητικά,κε Παπαδόπουλε.Μελετούσατε τον Βίον του Οσίου Συμεών του Στυλίτη…

  1. Το σχόλιό σας δείχνει άγνοια των Φυσικών Επιστημών. Γιατί θα γνωρίζατε οτι όταν απαντιέται ενα ερώτημα, αναφύονται περισσότερα ερωτήματα. Μήπως έχετε την ιδέα οτι η επιστήμες δίνουν κάποια απάντηση για το τι συμβαίνει μετά τον θάνατο ;

   1. Φιλέ μου μετα το θάνατο δεν συμβαίνει τίποτα…εκτός απο σήψη.

    Τώρα μπορείς να πιστεύεις οτι θέλεις αλλά πρεπει να αντιλαμβάνεσαι και κάποια όρια.

    Για την εδώ ζωή…πιστεύεις οτι η Γη είναι επίπεδη;

 2. Αφήστε το παραμύθι με το Άγιο φως ,ποτε δεν πιστέψαμε ότι έρχεται ουρανοκατεβατα ,ότι και να πούνε οι παπάδες να μην ανησυχούν, τα πρόβατα που είχανε θα συνεχίσουν να τα έχουν δεν χρειάζεται να δικαιολογούνται μιλάμε για αμόρφωτο λαο και ανόητο . Και εμείς περιμένουμε έναν καλύτερο κόσμο σε μια κοινωνία που πίστευε ότι ανάβε μόνο του το κεράκι για να φτάσει στην πόρτα μας, δεν υπάρχουν λόγια…. Α και να μην ξεχάσω στους νεοέλληνες που νιστευουν αυτήν την Εβδομάδα και καθαρίζουν έτσι την ψυχούλα τους, μην φάτε πολλές πατατοπιτες παχαίνουν….

  1. αμα ρωτησετε τεως δοκιμο φυλακα του Παναγίου Ταφου θα σας πεί οτι σαν παιδιά προ ετων ΟΛΑ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤ βάλαν αγιασμό σε ενα ψυγείο με 5 αλυσίδες. Μετα απο ένα έτος ανοιξανε και ένας μονο ήταν αγιασμός. Αλλα δεν πιστευετε καντε το ΣΗΜΕΡΑ εσεις.

 3. Φτάνει πια με την στείρα σκέψη…

  Αλήθεια οι σπουδες σας στη Χημεία δεν σας έμαθαν τίποτα για το πως λειτουργεί αυτός ο κόσμος;

 4. Για Άραβα, JJ, καταμάγια, ΚΑΝΈΝΑ

  Παίρνετε άριστα στον αυτοπροσδιορισμό σας «καταμάγια» και έτσι είναι ἀπολύτως κατανοητές οι απόψεις σας σε θέματα πίστεως.
  Το ευαγγέλιο του St.Hawkins που ασπάζεστε μιλάει για πιθανότητα, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ για βεβαιότητα. Προφανώς δεν κατανοήσατε καλά την αυθεντία σας. Είναι πιθανό ότι έχετε μειωμένη αντιληπτική ικανότητα.
  Κάντε αυτοκριτική στον εαυτό σας : ποιό από τα παρακάτω σας εξουσιάζει ; Η επιθυμία της σαρκός, η επιθυμία των οφθαλμών (πλούτος) ή η αλαζονεία του βίου..
  Είναι βέβαιο ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε την ταραχή σας όταν διαβάζετε τα ορθόδοξα κείμενα του κ. Παπαδόπουλου και εκτρέπεστε σε ειρωνείες ακόμα και για τους αγίους της Εκκλησίας μας. Τι σας «καίει» και ασχολείστε τόσο πολύ με κάθε ανάλογο κείμενο ;
  Βέβαια δεν είστε ούτε ο πρώτος : ταις γλώσσαις αυτών εδολιούσαν, ιός ασπίδων υπό τα χείλη αυτών, ων το στόμα αράς και πικρίας γέμει. ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ

  Παρακαλέστε το Θεό να σας πάρει από το αυτί και να σας οδηγήσει στην πίστη.
  Αλλοιώς το σύμπαν θα πέσει να σας πλακώσει!

  1. Μάλλον εσείς έχετε ταραχή….

   Θα σας πω γιατί ασχολούμαι: αν πιστεύατε αυτά που πιστεύετε και δεν προκαλούσατε με το να λέτε ότι όλοι οι άλλοι έχουν χάσει το δρόμο τους, έχουν (πιθανότατα) μειωμένη αντιληπτική ικανότητα, ζούν αλαζονικό βίο και οι ανθρώπινες επιθυμίες είναι αμαρτία και δεν επηρεάζατε γενιές νέων ανθρώπων δε θα ασχολούμουνα μαζί σας.

   Στο όνομα των γραφών και πίσω από το λάβαρο ότι έχετε δικαίωμα να πιστεύετε ότι θέλετε, έχετε διατηρήσει στο σκοταδισμό γενιές ολόκληρες, διαιωνίζετε την υποταγή και το αίσθημα μιας ενοχής χωρίς τέλος μέσα στους αιώνες και διεκδικείτε ότι μόνον εσείς βλέπετε την αλήθεια και είστε στο σωστό δρόμο.

   Να σας πω ότι ο δρόμος που είστε είναι πολύ λανθασμένος όχι γιατί πιστεύετε αλλά γιατί πιστεύετε με αυτόν τον συγκεκριμένο τρόπο.. Αν ο αυτοπροσδιορισμός του “καταμάγια” είναι προβληματικός τότε ο δικός σας αυτοπροσδιορισμός δείχνει ότι ποτέ δεν μπορέσατε να πάτε ένα βήμα μπροστά γιατί δεν αναρωτηθήκατε αν υπάρχει και άλλος δρόμος εκτός από τον δικό σας. Πόσο φυλακισμένοι είστε στα παιχνίδια του μυαλού σας και ανάμεσα στις γραμμές των Γραφών.

   Και εκείνο που, προσωπικά, με εξοργίζει είναι ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι χημικός και εδώ και 50 χρόνια δεν έχει καταλάβει εντελώς τίποτα για το πώς (ο Θεός του) έφτιαξε τον κόσμο που ζει και πώς δουλεύει. Η χημεία που δεν έχει καταλάβει ποτέ είναι υπεύθυνη για τα χάπια για την πίεση ή τον πυρετό που πιθανόν παίρνει αυτός και χιλιάδες άλλοι και βλέπουν τον ήλιο κάθε μέρα αισιόδοξα και ο κ. Παπαδόπουλος επιμένει ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο στον κόσμο αυτό εκτός από το Χριστιανισμό.

   1. Προς jj. Πρεπει να έχετε λάθος εντύπωση για την Ορθοδοξία. Σκοταδισμό και πόλεμο με τις Επιστήμες έδειξε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ποτέ η Ορθόδοξη. Οι Φυσικές Επιστήμες όχι μόνο δεν είναι εμπόδιο για ενα Ορθόδοξο Χριστιανό, αλλά απεναντίας τον βοηθούν να βλέπει καλύτερα τον κόσμο από ένα άθεο. Μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα μου ximikos.blogspot.com και να διαβάσετε άρθρα μου που εξηγώ με απλό τρόπο θέματα Φυσικών Επιστημών.

    1. κ. Παπαδόπουλε τι περιμένετε από έναν αθεολόγητο, αλειτούργητο και αλιβάνιστο άνθρωπο ;

     Μη η απιστία αυτού την πίστην του Θεού καταργήσει ; AΠ. ΠΑΥΛΟΣ Ρωμαίους 3,3
     Ει τον λόγον μου ετήρησαν και τον υμέτερον τηρήσουσι. (Ιησούς Χριστός) ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 15,18-20

  2. Το να μελετά κανείς τον Βίον του Οσίου Συμεών του Στυλίτου (καθώς και των απείρων λοιπών),θα έπρεπε να είναι βασική υποχρέωση,όχι μόνο των ελληνοχριστιανών παρα όλων των ανθρώπων.Ολη η γη ένα απέραντο κατηχητικό!Μόνο έτσι ο κόσμος θα ειρηνεύσει,τα πάθη θα καταλαγιάσουν και η νεολαία θα απαλλαγεί απ’ το σφιχταγκάλιασμα της Σαρκικής Ηδονής,της Απολαύσεως,του Γλεντιού και του Καρναβαλιού και όλλων των Διαβολικών Τεχνασμάτων που χρησιμοποιεί ο Ακατανόμαστος για να μας μαντρώσει στο ποιμνιοστάσιό του!Ζήτω η νηστεία,η αποχή απ’ τις προγαμηέες σχέσεις,η προσευχή και η εξομολόγηση!(Θα πάν και νωρίς για ύπνο,κυρ-Απόστολε).Κάτω η επιστήμη (φυσικές,χημικές,αστρονομικές,μαθηματικές κλπ) τις απαντήσεις θα τις βρήτε στα Ιερά Κείμενα.Αγαπητέ,αν αναπολείτε τον μεσαίωνα (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) δικαίωμά σας να τον ζείτε.Εσείς και αυτοί που επηρεάζονται απο εσάς.Εμείς,ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε!Στα υπόλοιπα με κάλυψε πλήρως ο JJ.Υ.Γ η ”καταμάγια” καθαρίζει.Δύσκολες βρωμιές,όπως καρβουνίλα και καπνίλα.Και δεν με εκπλήσει καθόλου η έλλειψη χιούμορ που έχετε.Καλή σας Μεγάλη Εβδομάδα (χωρίς ειρωνία).

 5. Ἐπαυσα να επενδύω σε αυτόν τον κόσμο. Ο Θεός δεν τους πολυενδιαφέρει· για μένα είναι η μόνη και μεγάλη μου σταθερά. Δεν πιστεύω σε τίποτα άλλο. Χωρίς Αυτόν δεν έχω ερμηνεία γι’ αυτόν τον κόσμο. Χωρίς την ύπαρξή Του καταργείται κάθε λόγος δίκης μου ύπαρξης. Χωρίς πίστη στον Θεό πνίγομαι, βουλιάζω, καταρρέω, χάνομαι. Η πίστη σ’ Αυτόν με μεθάει, με ανασταίνει, μου δίνει ζωή, αίσθηση αιωνιότητος.
  Μόνο κοντά στο Χριστό ανακαλύπτεις τον εαυτό σου. Έτσι η Χριστολογία γίνεται και ανθρωπολογία. Μόνο ο Χριστός ως τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος μπορεί να δημι ουργήσει τον αυθεντικό άνθρωπο. Χωρίς Χριστό εύκολα οδηγείσαι στην ειδωλοποίηση του εαυτού σου. Μόνον η ορθόδοξη θεολογία μπορεί να εξηγήσει το μυστήριο του ανθρώπου.
  Κάθε άλλη προσέγγιση του ανθρώπου οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα.
  Νικόλαος, Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

  Υ.Γ1. .η ”καταμάγια” καθαρίζει, αλλά τελικά βρωμίζει από καρβουνίλα και καπνίλα. το . ” άμον καταμάγια” καταλήγει να έχει αρνητική σημασία !

  2. Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με άριστα. Μεταπτυχιακό στην Αστροφυσική (Πανεπιστήμιο Harvard) και βρέθηκε στη ΝΑSA για περισσότερο από έναν χρόνο. Σπούδασε επίσης Μηχανολογία και Βιοϊατρική Τεχνολογία (Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, ΜΙΤ). Παράλληλα προς την επιστημονική του έρευνα σπούδασε την επιστήμη της Θεολογίας στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη.. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Harvard και του M.I.T., στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.