Πρόταση για ουσιαστικό διάλογο μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων για σημαντικά προβλήματα της Κοζάνης – Του Βασίλη Μαρκόπουλου



Του Βασίλη Μαρκόπουλου:

Καθώς οι μέρες περνούν και σε ενάμιση μήνα περίπου θα γίνουν οι εκλογές , είναι η στιγμή κατάλληλη ν΄αρχίσει ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των υποψηφίων συνδυασμών και Δημάρχων σε προβλήματα , άλλα σοβαρά κι άλλα απλά , που όλα όμως σχετίζονται με την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα κληθούν να κάνουν τις επιλογές τους.Να φύγουμε απ τις ανούσιες αψιμαχίες που άλλοι θεωρούν τα έργα ιδιοκτησία τους , άλλοι το μικρό το εμφανίζουν πολύ μεγάλο και το μεγάλο το παρουσιάζουν ανύπαρκτο,κι άλλοι να μεταφέρουν τη σκανδαλοσκευωροθηρία της κεντρικής πολιτικής σκηνής στο επίπεδο του Δήμου ή της περιφέρειας. Χωρίς να ισχυρίζομαι ότι είμαι πολύ καλός γνώστης των προβλημάτων , ενδεικτικά παρουσιάζω τα ακόλουθα και προκαλώ τους υποψηφίους να τοποθετηθούν με συγκεκριμένες θέσεις , που ελπίζω να συμπεριλάβουν στα προγράμματά τους :

Ενδεικτικά αναφέρω :

– Τον επαναπροσδιορισμό και την επικαιροποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου σε συνάρτηση με τις γειτονικές τοπικές κοινότητες.
– Τη ρυμοτόμηση βασικών σημείων της πόλης που η διάνοιξή τους θα διευκολύνει το κυκλοριακό πρόβλημα ( π.χ Οδός Πτολεμαίων , Οδός Ψαρρών κ.λ.π
– Τον νότιο περιφερειακό άξονα για την αποσυμφόρηση της Οδού Γκέρτσου.
– Την αντιμετώπιση του μεγάλου λειτουργικού κόστους του κλειστού γυμναστηρίου στη Λευκόβρυση και της νέας βιβλιοθήκης.
– Την κατάργηση των σημερινών νεκροταφείων και την άμεση λειτουργία των νέεων.
– Την επαναλειτουργία της Σιδηροδρομικής επικοινωνίας με τη Θεσσαλονίκη.
– Την αξιοποίηση της δωρεάς Βασιλικής Μικρού επι της Οδού Μακεδονομάχων
– Την έμπρακτη στήριξη του Μαμάτσειου Κρατικού Νοσοκομείου
– Την αξιοποίηση του κτιρίου του Γκέρτσειου Ιδρύματος, του πάρκου της Αγίας Παρασκευής και της περιοχής στο Σιόποτο σε συνεργασία με την Εκκλησία.
– Τη διάσωση των λίγων διατηρητέων κτιρίων που απόμειναν
– Την αξιοποίηση του πνευματικού κέντρου και τη στέγαση των πολιτιστικών συλλόγων
– Τη διεκδίκηση και τη λειτουργία ως δημοτικού του κινηματογράφου ΦΙΛΙΠΠΟΣ
– Τη μελλοντική οργανωτική δομή και μετεξέλιξη του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών.
– Τη διεκδίκηση και την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ
– Τις μορφές συνεργασίας με το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.