Θεόδωρος Κυριακίδης Αντιδήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού: Καθυστερήσεις και αδιέξοδα με κόστος

 

Αγαπητοί Συνδημότες,

Με την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου να απέχει πλέον λιγότερο από 50 ημέρες, αισθάνομαι την υποχρέωση να σας ενημερώσω σχετικά με την πορεία του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού το προσεχές διάστημα καθώς και για μία σειρά από γεγονότα που προηγήθηκαν και οδήγησαν στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα.

Αρκετές φορές, σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και σε δημόσιες τοποθετήσεις μου, έχω περιγράψει την οικονομική κατάσταση του Δήμου καταθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία. Ήδη, από τον Δεκέμβριο του 2017, είχα επισημάνει ότι η στρατηγική επιλογή κάποιων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου να καταψηφίσουν την τότε πρότασή μου για τροποποίηση του προϋπολογισμού θα οδηγούσε το Δήμο μας σε τραγικό αδιέξοδο.

Δυστυχώς δικαιώθηκα καθώς αποτέλεσμα εκείνης της καταψήφισης ήταν η μη ισοσκέλιση του προϋπολογισμού και τα όσα ακολούθησαν το επόμενο διάστημα μέχρι σήμερα, μεταξύ αυτών και η πρόταση σύναψης σύμβασης δανείου ώστε στη συνέχεια να είναι δυνατή η κατάθεση του προϋπολογισμού του 2019. Και πάλι όμως, όπως και στην περίπτωση του Δεκεμβρίου του 2017, συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και αρχηγοί παρατάξεων που σήμερα πορεύονται (ή πρόκειται να πορευτούν μελλοντικά) μαζί με σημαία τη δήθεν συνεργασία, έκαναν τα πάντα ώστε να παραμείνει ο Δήμος μας μετέωρος, χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς τη δυνατότητα πληρωμών και εισπράξεων, καθώς η ψήφιση μετά από πέντε συνεδριάσεις της πρότασης για σύναψη σύμβασης δανείου είναι μόλις το 1ο βήμα από αυτά που απαιτούνται ώστε να οδηγηθούμε στην ψήφιση προϋπολογισμού για το έτος 2019. Έπρεπε να χαθούν δύο πολύτιμοι μήνες για την ψήφιση του αυτονόητου;

Όλα αυτά βέβαια θα είχαν αποφευχθεί αν ορισμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης, είχαν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αντιλαμβανόμενοι τη κρισιμότητα των στιγμών και των στενών χρονικών περιθωρίων. Αντιθέτως, σκεπτόμενοι με βάση το προσωπικό τους πολιτικό συμφέρον, επιδίωξαν παντοιοτρόπως να οδηγήσουν το Δήμο μας στο σημερινό αδιέξοδο ώστε να εμφανιστούν πλέον ως δήθεν σωτήρες που παραμερίζουν τις διαφορές τους για το καλό του τόπου.

Δεν πρέπει να ξεχνούν όμως ότι οι πολίτες έχουν κρίση και θα τους τοποθετήσουν και πάλι εκεί που τους αρμόζει, δηλαδή στο περιθώριο.

Ο Aντιδήμαρχος

Θεόδωρος Κυριακίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.