Παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας σε εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη



Ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης παραβρέθηκε στη σημαντική εκδήλωση «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΦΙ-ΙΜΕΡΑ» του Υπουργείου Πολιτισμού , που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 31-3-2019 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς περιελάμβανε το θέμα «Ο Τρανός Χορός στη Βλάστη Εορδαίας . Η εγγραφή στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας», που εισηγήθηκε η Διευθύντρια Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Σταυρούλα –Βίλλυ Φωτοπούλου.

Ο κ. Ζαμανίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιφανείς Βλατσιώτες , που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του Υπουργείου Πολιτισμού .

Βραβείο «Ανθρωπιάς και Κοινωνικής Αλληλεγγύης», για τη φιλοξενία ορφανών παιδιών της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης από οικογένειες των Τοπικών Κοινοτήτων Κομνηνών , Περδίκκα, Αγίου Χριστοφόρου και Πενταβρύσου του Δήμου Εορδαίας κατά την περίοδο της Κατοχής , παρέλαβε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, στα πλαίσια εκδήλωσης που διοργάνωσαν ο ομώνυμος Δήμος, το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού και η Έδρα Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ , την Κυριακή 31-3-2019 , το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Ήταν μία εκδήλωση μνήμης και τιμής με τίτλο: «Σε σένα που άπλωσες το στοργικό σου χέρι για να αγκαλιάσεις το ξενιτεμένο μου μικρό … Η Καλαμαριά τιμά τα χωριά της Μακεδονίας , που έσωσαν τα παιδιά της στη γερμανική κατοχή».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.