Ο κ. Τσίπρας και το ζεμάτισμα του βατράχου – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου



Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου:

Αν ρίξετε ένα βάτραχο μέσα σε ζεματιστό νερό, αυτός αμέσως θα πεταχτεί έξω. Αν όμως βάλετε τον βάτραχο σε χλιαρό νερό, κι αρχίσετε να αυξάνετε σιγά σιγά την θερμοκρασία θα φτάσει ο βάτραχος να ζεματιστεί και δεν θα αντιδράει. Σας θυμίζει τίποτα αυτή η τακτική ; Δεν καταλάβατε ότι αυτήν ακριβώς την τακτική εφαρμόζει ο κ. Τσίπρας με τους Έλληνες ;

Αν έλεγε ο κ. Τσίπρας το 2015 όλα που θα έκαμνε στα 4 χρόνια διακυβέρνησής του, θα είχαν επαναστατήσει οι Έλληνες. Με την τακτική όμως που ζεματίστηκε ο βάτραχος, ζεματάει ο κ. Τσίπρας τους Έλληνες και δεν επαναστατούν.

Ένα παράδειγμα η «επίλυση» του Μακεδονικού με την συμφωνία των Πρεσπών. Αν έλεγε ο κ. Τσίπρας στους Έλληνες ότι η εντολή των μεγάλων αφεντικών είναι η Ελλάδα να χάσει την Μακεδονία, φαντάζεστε τι θα γινόταν στην Ελλάδα ; Τα μεγάλα αφεντικά θεωρούν ότι δεν πρέπει να είναι τόσο μεγάλη η Ελλάδα. Ξέρετε, η Ελλάδα μαζί με την θάλασσα που έχει καταλαμβάνει έκταση όσο η Γαλλία! Και πόσο πλούτο έχει η Ελλάδα ! Δυστυχώς, τόσα χρόνια δεν έχουμε άξιους πολιτικούς (κι εμείς όμως δεν κάναμε αυτά που μπορούσαμε).

Ξεκίνησε λοιπόν να αυξάνει την θερμοκρασία σιγά σιγά. Αρχικά μας πέρασε την άποψη ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα γιατί κακοφόρμισε (παραμύθι). Μετά μας παρουσίασε ότι η συμφωνία των Πρεσπών, την οποία συνέταξαν Ξένοι, είναι εθνικά συμφέρουσα (παραμύθι). Μετά μας διαβεβαίωνε ότι μόνο κάτι μικροαλλαγές θα γίνουν στα βιβλία της Ιστορίας (παραμύθι).

Προχθές στα Σκόπια δεν αποκάλεσε το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αεροδρόμιο Μακεδονία, όπως είναι το όνομά του, αλλά αεροδρόμιο της Μίκρας που ήταν το όνομά του μέχρι το 1992. Βέβαια μας διαβεβαίωσε ότι εννοούσε το στρατιωτικό αεροδρόμιο (παραμύθι). Αν εννοούσε το στρατιωτικό αεροδρόμιο, γιατί ξεροκατάπιε πριν πει αεροδρόμιο της Μίκρας ; Δεν καταλάβατε ότι θέλουν σιγά σιγά ούτε να υπάρχει η λέξη Μακεδονία στην Ελλάδα ;

Άλλο παράδειγμα, η σχέση του κ. Τσίπρα με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Τον Αύγουστο του 2014 τον βρήκα προσκυνητή στο Άγιο Όρος στην Ιερά μονή Ξενοφώντος. Μόλις έγινε πρωθυπουργός, έβγαλε την μάσκα του θεοσεβούμενου, άρχισε να πολεμάει την Ορθόδοξη Εκκλησία και έφτασε να λέει ότι θα σταματήσει να πληρώνει τους 10.000 παπάδες. Δεν κατάλαβε όμως ότι οι παπάδες πληρώνονται από το κράτος όχι γιατί είναι θεοσεβούμενη η κάθε κυβέρνηση, αλλά γιατί παλιότερα έγινε συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας για την περιουσία, αξίας τρισεκατομμυρίων Ευρώ, που χάρισε η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελληνική Πολιτεία.

Έφτασε να λέει ότι θα κάνει την Ελλάδα «ουδετερόθρησκο» κράτος, την Ελλάδα που έχει γίνει ΕΝΑ με την Χριστιανική Πίστη εδώ και 2000 χρόνια. Δηλαδή με απλά λόγια, μια Ελλάδα με υποχρεωτικό πολιτικό γάμο, πολιτική κηδεία, πολιτικό όρκο, χωρίς να χτυπάνε οι καμπάνες, χωρίς εικόνες και προσευχή στα σχολεία, χωρίς σταυρό στη σημαία, χωρίς λιτανείες Επιταφίου και ιερών εικόνων, χωρίς Εκκλησίες στα νοσοκομεία, χωρίς ιερείς στον στρατό, χωρίς να γιορτάζονται Χριστούγεννα και Πάσχα, χωρίς να φοράνε ράσα οι ιερείς και άλλα πολλά.

Φυσικά στο ζεμάτισμα των Ελλήνων είχε και βοηθούς τους υπουργούς, όπως τον υπουργό Παιδείας, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2016 αντικατέστησε τα βιβλία των θρησκευτικών που διδασκόντουσαν μέχρι τότε οι μαθητές με «φακέλους θρησκευτικών». Με την αλλαγή αυτή τα ορθόδοξα ελληνόπουλα διδασκόντουσαν μια «θρησκειολογική σούπα», ενώ τα παιδιά των Εβραίων, Μουσουλμάνων και Ρωμαιοκαθολικών διδασκόντουσαν όχι μόνο την πίστη τους, αλλά επέλεγαν και οι ίδιοι τους δασκάλους τους!

Επειδή όμως αυτό σήμαινε άνιση μεταχείριση για τα ορθόδοξα ελληνόπουλα (βέβαια τα μισά λόγια που λέει ο κ. Τσίπρας είναι για ισότητα και δικαιοσύνη) έγινε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο και έκρινε τον Μάρτιο του 2018 αντισυνταγματική την αλλαγή και έδωσε εντολή στο Υπουργείο Παιδείας να ξαναδιδαχθούν τα προηγούμενα βιβλία θρησκευτικών. Τι φαντάζεστε, ο υπουργός Παιδείας υπάκουσε στην απόφαση της Δικαιοσύνης ; Όλοι οι Έλληνες είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούμε, εκτός φυσικά από τους υπουργούς της «αριστερής» κυβέρνησης !

«Ηπαλύνθησαν οι λόγοι αυτών υπέρ έλαιον και αυτοί εισί βολίδες»(Ψαλμοί 54,22). Δηλαδή λέει ο προφήτης Δαυΐδ, κάποιοι άνθρωποι για να μας ξεγελάσουν λένε λόγια πιο απαλά και από το λάδι, αλλά στην πραγματικότητα τα λόγια αυτά είναι σφαίρες για να μας σκοτώσουν !

10 σχόλια στο άρθρο “Ο κ. Τσίπρας και το ζεμάτισμα του βατράχου – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

  1. Ευχαριστούμε κ. Παπαδόπουλε για την, με σαφήνεια και πληρότητα , ανάλυση.
    Ευχαριστούμε και το KOZANILIFE για την ανάρτηση των κειμένων του αρθρογράφου.

  2. H Μαρξιστικὴ θεωρία γιὰ νὰ μπορέσει νὰ ἐπιβιώσει μετὰ τὴν ἀποτυχία τῆς κομμουνιστικῆς ἐπανάστασης χρειάστηκε νὰ μεταλλαχθεῖ καὶ μὲ νέο προσωπεῖο νὰ συνεχίσει τὴν διεκδίκηση τῆς ἐξουσίας, τώρα πλέον ὄχι μέσα ἀπὸ μιὰ αἱματηρὴ ἐπανάσταση τοῦ προλεταριάτου. Γιὰ τὸν σκοπὸ αὐτὸ χρειάστηκε νὰ ἰδρυθεῖ τὸ «Ἰνστιτοῦτο γιὰ τὸν Μαρξισμό» στὸ Πανεπιστήμιο τῆς Φρανκφούρτης, ποὺ γιὰ εὐνόητους λόγους ἔκρυβε τὴν ἀποστολή καὶ τὸν χαρακτήρα του πίσω ἀπὸ τὸ ὄνομα «Ἰνστιτοῦτο Κοινωνικῶν Ἐρευνῶν», ποὺ ἔμεινε γνωστὸ στὴν ἱστορία ὡς «Σχολὴ τῆς Φρανκφούρτης».
    Ἕνα ἀπὸ τὰ ἐπιφανὴ στελέχη της, ὁ Βίλλι Μύντσενμπεργκ εἴχε ἀναφέρει γιὰ τοὺς σκοπούς της τὰ εξής: «Θα κάνουμε την Δύση τόσο διεφθαρμένη που θα βρωμάει… Μόνο τότε, αφού έχουν καταστραφεί όλες οι αξίες της και έχει γίνει η ζωή της αδύνατη, μπορούμε να επιβάλουμε τη δικτατορία του προλεταριάτου».
    -ἔκαναν τὸ παν νὰ ἐπιβάλλουν πλήθος ἀλλαγῶν, ὡς καὶ νὰ κάνουν τὸ μαῦρο ἄσπρο καὶ τὸ ἄσπρο μαῦρο στὶς ἀντιλήψεις τῆς κοινωνίας σὲ θέματα ὅπως τὰ δικαιώματα τῶν γυναικῶν, στὶς ἐκτρώσεις, στὸ γάμο, στὴν ἐργασία, τὰ δικαιώματα τῶν ομοφυλοφίλων, ὅπως στὴν ἐργασία, στὸν γάμο, στὴν υἱοθεσία, ὁ αὐτοπροσδιορισμὸς καὶ ὁ κοινωνικὸς ρόλος τοῦ φύλου – θεωρία κοινωνικοῦ φύλου, τὰ ναρκωτικά, τὰ πολιτικὰ δικαιώματα, ἡ εἰρήνη, τὸ περιβάλλον.
    … ἀναπόφευκτα ὡς ἱστορικὴ ἀξίωση τείνει νὰ ἐπικρατήσει ὁ ὑποκριτικὸς ἀντιρατσισμός, ὁ πεισματικὸς φεμινισμός, ἡ σεξουαλική διαστροφή, ἡ νόμιμη χρήση τῶν ναρκωτικῶν, ἡ ἀποχαύνωση καὶ μαζικοποίηση τῶν ἀνθρώπων, ἡ πολυπολιτισμικότητα, ἡ ἀνεξέλεγκτη μετανάστευση, ἡ ἀποχριστιανοποίηση καὶ εἰδικὰ στὴ χώρα μας ἡ ἀφελληνοποίηση.
    Απόσπασμα από
    7 Ιαν 2019
    Πολιτικὴ Ὀρθότητα, Ἀποδόμηση Ἔθνους καὶ Ἐκκλησίας, Τρομοκρατία.
    Toῦ Βασίλειου Εὐσταθίου, Δρ. Φυσικοῦ, πτ. Θεολογίας (Τμ.Κοιν.Θ.ΕΚΠΑ)

    1. Λιθοβολισμός της μοιχαλίδας,πίσω (ή πάνω) στον γυναικονίτη,απαγόρευση στην εργασία,σπίτι,λάντζα και μεγάλωμα των παιδιών-αυτός είναι ρόλος που της ταιριάζει,υποχρεωτική ορμονοθεραπεία στους ”ντιντίδες” μέχρι να ”κελαιδίσει το καναρίνι αλλοιώς πέταγμα απο πενταόροφη ταράτσα,κλείσιμο σε ιδύματα των θεριακλήδων και καθαρισμός με λουλάκι κλπ,κλπ.Πόσο μίσος,πόσο βρώμα έχει αυτή η καρδιά σας…

      1. Ελάλησαν κατ’εμού γλώσση δολία και λόγοις μίσους εκύκλωσάν με και επολέμησάν με δωρεάν (ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ).
        Παρά το βραχύ σχόλιο τα συμπεράσματα ασφαλή : εκτός τόπου και χρόνου, τρικυμία εν κρανίω !
        Ποιος ξέρει ποιά πάθη υπηρετείς και ταράχτηκες τόσο πολύ από την εξώφθαλμη πραγματικότητα. Δώσε το σχόλιό σου για κριτική σε φίλο σου. Προφανώς κοιμάσαι στην Ελλάδα και ονειρεύεσαι στο ΙΡΑΝ.
        Ψαλμός 106,27: ” Eταράχθησαν, εσαλεύθησαν ως ο μεθύων και πάσα η σοφία αυτών κατεπόθη.”
        Αυτά παθαίνουν οι αθεολόγητοι και αλειτούργητοι με ΠΕΙΣΜΑΤΚΗ προκατάλειψη.

  3. Ο μόνος βυζαντινός αυτοκράτορας που τόλμησε να τα βάλει με το ιερατείο,ήταν ο Ρωμανός Α’ ο Λεκαπηνός.Με τις ”Νεαρές”,928-34,υποχρέωνε τους μαυροφορεμένους μαυραγορίτες να επιστρέψουν την τεράστια περιουσία (που απέκτησαν αντί πινακίου φακής κυριολεκτικά,εκμεταλλευόμενοι την άθλια κατάσταση που είχαν περιέλθει οι πολίτες,λόγω προηγούμενης πολύχρονης ένδειας) στους μικροκτηματίες.Ενα μικρό παράδειγμα για το πως απέκτησε η εκκλησία την τεράστια περιουσία της.Χώρια η εύννοια των σουλτάνων,για την αγαστή συνεργασία.Χώρια οι πλαστογραφήσεις χρυσοβούλων και τίτλων κυριότητος.

    1. 1. Η Εκκλησία το 1833 είχε μια περιουσία, και σήμερα της έχει μείνει μόλις το 4% και το περισσότερο από αυτό δεσμευμένο. Eχουν τελεσιδικήσει νομίζω 169 υποθέσεις για αστικά ακίνητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και κάποια λίγα στην Πάτρα και το κράτος δεν τα αποδεσμεύει. Υπάρχει ένα κράτος με τεράστια χέρια και μια Εκκλησία με μικρά χεράκια. Ασφυκτιά η Εκκλησία. Εάν προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα κερδίσει τις υποθέσεις. Ξέρετε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Να φάει πρόστιμο το ελληνικό κράτος, το οποίο βέβαια δεν θα το πληρώσουν αυτοί που μας κυβερνούν, αλλά ο τσακισμένος λαός. Δεν είναι φοβερό; Νικόλαος, μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής
      2. Πόσα τρισ.δραχμές χρωστά στην Εκκλησσία το κράτος ; H μισθοδοσία του κλήρου από τον κρατικό προυπολογισμό συνδιάστηκε και με την απαλλοτρίωση τεραστίων εκτάσεων της Εκκλησίας. ( ΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ 17-51998).
      3. επί υπουργίας Τρίτση επί ΠΑΣΟΚ όπου τότε η πολιτεία ήθελε να υφαρπάξει την εκκλησιαστική περιουσία . Όμως σκόνταψε πάνω στην απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου τότε όπου ακύρωσε τα σχέδια της πολιτείας!!
      4. Κι οσοι καλοθελητές παραπονιούνται ο,τι το δημόσιο πληρώνει τόσες χιλιάδες ιερείς…να γνωρίζουν πως το Ελληνικό δημόσιο εφάρμοσε αναγκαστική απαλλοτρίωση της περιουσίας της Εκκλησίας (Νόμοι 1072/1917, 2050/1920, 4684/1931) καταβάλλοντας 40 εκατομμύρια προπολεμικές δραχμές, ενώ το δημόσιο είχε εκτιμήσει τη συνολική αξία στο 1 δισεκατομμύριο. Το υπόλοιπο δεν κατεβλήθηκε ποτέ.

      5. Για τη μισθοδοσία του κλήρου βασιλεύει η ελλιπής ενημερότητα, αν όχι η παραπληροφόρηση.

      6. ΠΡOΤΑΣΗ να διαβάσετε: το νέο βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά με τίτλο «Εκκλησία και Γένος εν Αιχμαλωσία», Εναλλακτικές Εκδόσεις 2018. Ο Συγγραφεύς είναι γνωστός πολιτικός αναλυτής, εκδότης του Περιοδκού ΑΡΔΗΝ, οικονομολόγος και ιστορικός ερευνητής.

      1. Εκκλησία:Ενας παραστικός οργανισμός,που τρέφεται απο τις σάρκες της κοινωνίας.Η εξουσία του στηρίζεται στο φόβο του ανθρώπου για το τι μέλλει γενέσθαι μετά το θάνατο.Αντιμάχεται ο,τιδήποτε καινοτόμο που στηρίζεται στην επιστήμη και την λογική.Οταν η εξουσία που κατείχαν ήταν απεριόριστη,δεν δίστασαν να βασανίσουν και να κάψουν αυτούς που θεωρούσαν εχθρούς ή αμφισβητίες της εξουσίας τους.Συνεργαζόμενοι πάντα με οποιαδήποτε εξουσία,χωρίς τον παραμικρό ηθικό ενδοιασμό,αρκεί να κατοχυρώνονται τα συμφέροντά τους.Παράδειγμα η συνεργασία του πατριαρχείου με τους σουλτάνους επι οθωμανικής αυτοκρατορίας,η εμετική επιστολή των ηγουμένων του ”αγίου όρους” προς τον ”αγαπητό εν Χριστώ αδελφό,κύριον Αδόλφον Χίτλερ” και πρόσφατα,η συμπόρευση με τους ελληνοχριστιανούς πατριώτας της 21ης Απριλίου.Η δύναμή του τεράστια,ιδιαίτερα σε χώρες με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο.

  4. “Μόλις έγινε πρωθυπουργός, έβγαλε την μάσκα του θεοσεβούμενου, άρχισε να πολεμάει την Ορθόδοξη Εκκλησία”

    Καλά ο Τσίπρας δεν ήταν που δήλωνε άθεος πριν γίνει πρωθυπουργός και τώρα είναι κολλητός με την ιεραρχία;;;

  5. Για τον Ανώνυμο 06/04/2019 στις 01:53

    «Απελάκτισεν ο ηγαπημένος, εγκατέλιπε τον Θεόν , τον ποιήσαντα αυτόν.» (ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ)

    Μία σοβαρή προσέγγιση προς το μέγα θαύμα της επικράτησης της νέας πίστης μέσα σε αγριότατους διωγμούς και βασανιστήρια, θα διέσωζε την αξιοπρέπεια των «ορθολογιστών».
    Διότι δεν ήσαν μόνο «ταλαίπωροι» δούλοι εκείνοι που ασπάστηκαν τη νέα πίστη. Ήσαν αυλικοί, αξιωματούχοι, δήμιοι, φιλόσοφοι (άγιος Ιουστίνος), γιατροί (άγιος Γαληνός), καλλιτέχνες (άγιος Αρδαλίων) πλουσιότατες πόρνες (αγία Πελαγία).
    Ο ορθολογιστής Καρτέσιος έγραψε : Αν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν έχουν πεισθεί πλήρως για την ύπαρξη του Θεού και της ψυχής τους θέλω να γνωρίζουν καλά, ότι όλα τα άλλα πράγματα, τα οποία θεωρούν πιο βέβαια, όπως ότι έχουν ένα σώμα και ότι υπάρχουν άστρα και μια γή, είναι λιγότερο σίγουρα. Rene Descartes : “ Discours de la method” Flammarion , Paris 1966, p 63
    Λογική αναγκαιότητα μας κάνει να δεχθούμε την ύπαρξη του Θεού ως δημιουργού του σύμπαντος. Απλά μεταφέρομε την κατηγορία της αιτιότητος εκτός του σύμπαντος.
    το δράμα του αθέου ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ! δεν έχει ένα αποκούμπι ! αισθάνεται μετέωρος !
    Η πραγματική Ασφάλεια του ανθρώπου είναι ο Θεός. Δεν είναι το τηλέφωνο, δεν είναι τα Νοσοκομεία, δεν είναι το χρήμα, δεν είναι οι ασφάλειες ζωής, δεν είναι η σύνταξη, δεν είναι ο ΟΗΕ.
    Μια πραγματική τραγωδία της ζωής, είναι όταν ένας άνθρωπος φοβάται το φως.
    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ : «Εγω φως εις τον κόσμον ελήλυθα , ίνα πας ο πιστεύων εις εμέ εν τη σκοτία μη μείνη» . Κατά Ιωάννην 12,46

    1. Δεν έγραψα για θεούς και πίστη,αγαπητέ.Αναφέρθηκα σε αυτούς που πλουτίζουν και ζουν ζωή χαρισάμενη χωρίς να κάνουν τίποτα,σε βάρος ημών των κορόιδων.Την καλημέρα μου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.